Annonce

Annonce

Brev:

Rod i natteroderier


3. januar 2018

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Rod i natteroderier

Kære Helen.

Tak for en god brev kasse og tidligere svar.
Jeg har flere af dine bøger, som jeg ofte bruger som inspiration når vi står overfor nye problemstillinger.

Jeg er mor til to præmatur tvillinger som nu er 23 uger (18 korrigeret) og de er nogle dejlige drengene med myre i bleen, som vi kalder det og fuld fart frem.

Jeg har prøvet at få dem ind i en hvis rytme og rutine over dagen, selvfølgelig med plads til at de stadig selv regulerere mange ting. Jeg var prøvet det med at dele mælkemåltidet op så de fik når de vågnede/melder sig og igen bør de skal sove, men det fungerer ikke rigtig hos os og resulterede i det modsatte bemelig en del sjat spsining og dertil sovning. Det lader til at være bedre for dem med ca 6 flasker om dagen hvor de tager 90-200 ml ca.

En typisk dag starter tidligt nogen gange kl 5, og derfor får de en morgen lur på 30-60 min, vi vasker og får tøj på, topper af med en flaske og lur i barnevogne kl 09/09.30 ca hvor jeg triller i to timer, hvor efter de sover i vognen under et læskur til 12.30/13.30 stykker, altså en god lang lur. Her efter frokost flaske og den seneste uge opstart i grød med små smagsprøver. Så leger vi, og næste lur ligger kl 16 ca, og vare 20-60 min, op og lege og tumle igen, en flaske kl 17 ca, sidder med ved ...


Annonce

... bordet hvis vi spiser rolig aftensmad, og er ellers i armene på os eller sidder ved os om aftenen. De bliver trætte og lær til seng mellem kl 19 og 20, og puttes nemt i svøb og vuggen hvis vi fanger dem på det rette tidspunkt, og mindre nemt hvis de lige når at blive overtrætte.

De sover på eget værelse i hver deres seng. De skal tit lige vugges efter ca 30 min, hvor efter de sover videee, får en drømmeflake kl 22 ca, og her fra ændre sove/spise tiderne sig så løbende. I laaang tis var der synkront flaske kl 01 og kl 04, den ene tvilling stod op kl 05 den anden 06. Nu sover den ene tit til kl 03 og får sin flaske der, hvor sne anden er kommet ind i en dårlig stime af halv opvågninger i gråd hver 45-60 min og skal vugges i søvn længe og vågner ofte lige så snart man prøver at ligge ham. De er super hårdt at være oppe så mange gange om natten nu, samtidig med de står så tidligt op.

Nu til mit spørgsmål: har du nogle tips og råd til hvad vi kan forbedre for min ene tvilling så han undgår de mange opvågninger hvor han skal tages op?

Vi ved jo han kan sove længere stræk, han har gjort det før og sover fint i sin formiddsgslur. Jeg er ikke meget for at skulle vække dem fra deres formiddagslur, da de ofte så ikke er friske og glade.

På forhånd tak

Hilsen Camilla

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Sover kun 30 min ad gangen

Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.

Vågenperiode om natten

Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.

Urolig i aften- og nattetimer

Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ærter

Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.

Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.

Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.

Ærter indeholder protein, samt...

Læs mere i Babylex

Vuggedød - uventet spædbarnsdød

Den egentlige årsag til vuggedød eller pludselig spædbarnsdød kendes ikke. Men man ved, at der er visse faktorer, som har betydning. i 1980erne døde over 100 spædbørn hvert år uventet under søvn og siden 1990erne er antallet faldet drastisk. I dag er det under 10 børn om året i Danmark, der rammes af vuggedød.

Faldet i vuggedød skyldes i høj grad følgende anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen:

1. Læg altid barnet til at sove på ryggen. Hvis barnet sover på maven, er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!

Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!


Annonce