Annonce

Annonce

Brev:

Skal jeg føje min High Need Baby eller er der en grænse?


10. december 2017

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Skal jeg føje min High Need Baby eller er der en grænse?

Kære Helen.

Jeg er mor til Frederik på 5,5 måneder, der mildest talt er lidt af en mundfuld.

Jeg havde en ok graviditet og fødsel og ingen større komplikationer under eller efter.
Da Frederik blev født gik der 3 dage, så havde han bragende kolik. Min kæreste og jeg var ved at rive hovederne af os selv. Min mælkeproduktion stoppede pga stress, og han blev flaskebarn. Vi var til kiropraktor med ham nogle gange, og der var spændinger i skuldrene, men det blev fikset. Ifølge lægen og mormor som er læge, er der intet fysisk i vejen med ham, og hans vækst er perfekt. Det går fint med grød og mos.

Da han blev 3 måneder og 4 dage stoppede kolikken, men han er stadig et meget besværligt barn. Han sover 30 minutter ad gangen og kan KUN falde i søvn vha et særligt putteritual, hvor han ligger under min hage med white noise kørende og en arm over brystet. Dette betyder at han ikke kan puttes af andre end mig (heller ikke far, selvom vi tit prøver). Hvis jeg rejser mig, vågner han, så jeg ligger med ham i sengen under ALLE lure. På denne måde kan han sommetider godt sove 1,5 time, men dette er nyt. Jeg prioriterer dette højere end frie arme, da han har brug for søvnen.

Til gengæld er det virkelig blevet et problem om aftenen, når han skal sove, da jeg er tvunget til at ligge med ham hele aftenen, hvilket gør at min tid med min kæreste er meget begrænset. (Ved godt man ikke kan regne med voksentid, men dette er ekstremt).

Frederik kan heller ikke puttes i barnevognen. Vi har forsøgt alt: at gå med ham når han er mæt, træt, frisk, flaske i vognen, flaske før vognen osv. Han kan godt ligge og kigge en lille smule op i barnevognen eller sidde og kigge rundt, men ligeså snart han bliver træt SKRIGER han. Vi har en enkelt gang forsøgt at gå med ham grædende indtil han sov, men vi måtte stoppe eksperimentet efter 2 timer. Han stopper simpelthen ikke. Når ...


Annonce

... han så bliver taget op, og vi kommer ind i sengen med det rette putteritual sover han på 30 sekunder, så han er altså virkelig træt. Vi har købt en ekstra barnevogn til træning indenfor, men det går ikke.

Autostolen er også et helvede, og han bliver VED med at græde indtil vi er fremme. Det handler kun om tryghed og ikke noget fysisk. Det har kostet os 3 autostole at finde ud af.

Hvad pokker gør vi? Jeg har brug for en smule frihed efter 5,5 måned med ham klamrende til mig. 90 % af hans vågne tid sidder han på min arm, og resten bruger vi på gulvet, hvor han er meget fremmelig mht at sidde selv, vende sig osv, men han bliver meget hurtigt sur, skriger og vil tilbage på armen. Vi bruger bæresele og vikle, men også den kan han hade, så jeg kan nærmest ikke komme ud af lejligheden.

Han er ekstremt social, og folk siger altid: “Wow hvor han smiler meget” og han har intet imod at sidde hos andre med mindre han bliver træt. Pludselig kan han skifte over, og så siger de “jeg har aldrig hørt en baby skrige så højt”.

Skal jeg opfylde alle hans behov for tryghed konstant eller kan jeg forsøge at træne det med ham? Vi har forsøgt både i seng og barnevogn at lade ham ligge og tage ham op og trøste hvis han græder, og så lægge ham tilbage, men vi må altid stoppe efter 3-4 timer. Det går simpelthen ikke at blive ved.

Vi ved at han skal have en lillebror/søster en dag, men vi er dybt skræmte ved tanken om at få samme type barn næste gang.

Frederik er ekstremt charmerende og fremmelig med stor ros fra egen SP, men jeg må indrømme, at jeg er ulykkelig over hvor besværlig han er. Min barsel er blevet et fængsel, og jeg kan hulke over at se mine veninder søde, nemme børn tage lange lure i barnevognen, mens deres mødre drikker kaffe og spiser croissanter. Jeg kan knap nok tage et bad uden store skrig og skrål, fordi han ikke kan ligge alene.

Hjælp!!

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Sover kun 30 min ad gangen

Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.

Vågenperiode om natten

Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.

Urolig i aften- og nattetimer

Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Quinoa

Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.

Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...

Læs mere i Babylex

Sut

Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.

Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tak for en fantastisk hjemmeside. Det er så dejligt at mærke, hvordan du virkelig sætter dig ind i hvert enkelt spørgsmål og du giver nogle rigtigt gode svar!

Tak fra tvillingernes mor


Annonce