Annonce

Annonce

Brev:

Konflikter - 16 måneder


3. november 2017

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Konflikter - 16 måneder

Kære Helen,

Vores datter er nu 16 måneder og i en rivende udvikling. Hun er rigtig godt med motorisk og elsker at kravle op og ned af ting og bruger meget tid på at forsøge at tage strømper, sko osv på. Hun har en mening om, hvordan de fleste ting skal foregå og bliver meget frustreret, når det ikke går efter hendes hoved, enten når vi ikke forstår hvad hun vil, eller det af en eller anden årsag ikke kan blive som hun vil.

Jeg synes vi forsøger at imødekomme hende rigtig meget og jeg forsøger altid at tænke om ikke det kan blive som hun gerne vil, i stedet for bare at sige nej. Eller at finde en mellemvej hvor hun er nogenlunde glad (f.eks. at hun starter med strømpen og så gør jeg resten). Hvis der er nogle ting som hun ikke må rode med, så forsøger vi at lægge det væk. Alligevel har vi mange "konflikter" hvor hun enten brokker sig meget eller får deciderede sammenbrud. Det kan f.eks. være over at hun ikke får lov at trykke på knapperne på emhætten (som hun kun kan nå når vi holder hende, og det er lidt svært at gøre i timer i træk) eller at hun ikke må få smørpakken.

Sutten hjælper ofte, men den synes vi jo ikke hun skal have hele tiden (og meget af hendes brok går på at hun gerne vil have sutten, som hun godt ved ligger i skuffen). Og iPad med tegnefilm hjælper også altid - men det er jo igen heller ikke den mest gangbare løsning.

Jeg kan ikke finde ud af om vi har været lidt for gode til at følge hendes ønsker og hun derfor nu har svært ved når det ikke går som hun vil? Eller om det er en naturlig udvikling. Jeg synes virkelig jeg gør hvad jeg kan for at mindske konflikter og alligevel har vi maange hver dag. Det bliver også en smule stressende altid at skulle ...


Annonce

... tænke over hvad der ikke må være i hendes synsfelt, fordi hun så vil have det (smørpakken, kopper, solbriller, knive, cykellygter...) Har du nogen ideer til hvordan vi mindsker konflikterne i hverdagen eller kommer bedre igennem dem der er?

Derudover vil jeg gerne høre dine råd omkring brug af sut i denne alder. Vi forsøger at hun kun har den når hun sover eller hvis hun græder fordi hun har slået sig. Dog har vuggestuen en lidt mere lempelig suttepolitik og hun har ofte haft sutten derovre, især ved aflevering og sidst på eftermiddagen (vi har dog talt med dem, og det virker til at det er blevet mindre - men det er svært for hende at sutterne står synligt fremme og ofte når jeg kommer og henter går hun over og peger på hylden hvor de ligger og brokker sig meget eller får et sammenbrud hvis ikke hun får den). Derhjemme har vi haft held med at hun selv får lov at ligge sutten i skuffen når hun står op om morgenen eller efter lur, men indimellem nægter hun og har den så indtil hun skal spise. Og som sagt efterspørger hun den ofte hvis hun bliver ked eller vi vælger selv at give hende den hvis hun ikke er til at trøste.

Hun har været en del syg og har fået tænder hvor hun har haft tydeligt ondt og har fået lov at have sutten og det har selvfølgelig ikke gjort det nemmere. Det er bare hårdt at have så mange konflikter over den sut oveni alle de andre konflikter. Burde hun bare have lov at have den når hun efterspørger den eller ikke vil af med den? Eller vil det hjælpe os at lave endnu 'strengere' regler så hun kun har den når hun sover og ikke ellers? Har du nogle gode råd til hvordan man får sutten fra hende hvis hun nægter at give den frivilligt?

På forhånd tak for hjælpen.

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.

Indkøring i dagpleje - 15 mdr.

Kære Helen Min søn på 15 måneder er for en uge siden startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.

Slår hundene

Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.

Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad

Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...

Læs hele brevet og Helens svar


9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.

Far på turnus-job

Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Problemer med rytme og dagslure

Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI

Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.

Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.

- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.

Læs mere i Babylex

Ammestillinger

Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.

Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.

Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen ...

Jeg ville bare blot meddele dig, at det går så godt i øjeblikket at jeg næsten ikke kan få armene ned..

Jeg gik jo rundt og tumlede med tanker om at min datter "kørte" på mig osv.. Men du fortalte mig at hendes humør skifter rigtig hurtigt og at lige netop hendes alder / denne såkaldt selvstændighedsfase gør at det kan være svært for både forældre og barn..

Jeg tror, at fordi jeg er blevet opmærksom på det, så tager jeg det ikke mere personligt og det gør at jeg ikke bliver ked af det mere..

Hvor er det dog dejligt at der også er nogle perioder der faktisk går godt..

Jeg er sikker på at der ligger udfordringer der ude i fremtiden som venter på os, men dem kan jeg ikke komme udenom..

Så rigtig mange tak herfra Helen..
HVOR HAVDE DU DOG RET!!!!!!!!!!!!!

Med venlig hilsen
M´s Mor


Annonce