Svar: Sidde selv
Hej med dig
Tak for dit brev :)
Det lyder så fint, at din datter kan sidde kortvarigt, nu hvor hun er 6 måneder gammel:)
Det er en god idé, at du lægger puder omkring hende, ligesom du kan bruge ammepuden, som støtte - netop på den måde at puden tager fra, hvis og når hun falder til siden eller bagover. Du må på den måde gerne støtte hende ved et evt. fald.
Det er korrekt, at børn ikke bør sidde, før de kan sidde selv. Og det betyder, at man ikke skal stable dem op med puder og dermed via puderne sikre deres balance. Hun må altså ikke holdes siddende ved hjælp af puder, men puder må gerne fungere som en sikkerhedsring, hvis hun falder uheldigt... Det du gør lyder således rigtig fint :)
Det vil også være en god idé, at du sætter dig på gulvet sammen med hende og her lader hendes sidde imellem dine ben. Så kan hun nogle gange læne sig tilbage og hvile ryggen lidt op af ...
... dig, ligesom hun kan støde lidt fra på dine lår og på den måde stille og roligt lære at holde balancen og gradvist lære at sidde i længere tid af gangen.
Hun må også meget gerne sidde op i barnevognen, når I triller tur. Her bør du elevere ryglænet, så hun igen kan læne sig tilbage og få støtte, når hun har behov for det, og så kan hun holde fast i barnevognskanten og sidde mere oprejst, når hun har lyst til det. Husk altid barnevognselen, når hun er i sin barnevogn :)
Og når hun tilbydes skemad, må hun meget gerne sidde i sin høje stol ved bordet, ligesom hun vil nyde at sidde sammen med jer, når I spiser, og hun kan sidde og gumle på ristede rugbrødsbjælker, agurkestænger og lignende imens. Når og hvis hun bliver træt i ryggen, svajer i ryggen, falder til siden eller fremover, så bør hun komme ud af højstolen og ned på gulvet og ligge igen :)
Fortsat held og lykke med hende!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
Viden om børn:
Strækmærker
Under graviditeten oplever mange kvinder at de får strækmærker i takt med at maven vokser.
Har man først fået strækmærker forsvinder de ikke igen, men de bliver som regel næsten usynlige indtil en næste graviditet.
Mærkerne skyldes bristninger i underhuden. De kommer både fordi at maven vokser, men også fordi der sker nogle hormonelle forandringer. De kommer ofte på maven, lårene, brysterne, ballerne og/eller armene, og i starten ses de ofte som rosa eller blålige...
Opbevaring af modermælk
Hvis du malker ud og vil gemme din mælk til senere, så bør du straks efter udmalkning hælde mælken på en engangsflaske, der lukkes og mærkes med navn, dato og evt. klokkeslæt. Umiddelbart herefter placeres mælken i køleskab eller fryser.
Holdbarhed for ny udmalket mælk:
3 døgn i køleskab ved maks. +5 C
3 måneder ved min. -18 C
Mælk, der ikke er optøet ved hjælp af varme, d.v.s. optøet i køleskab, kan holde sig 1 døgn i køleskab
Mælk, der er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.