Brev:
Baby hoppet tilbage til gammelt søvnmønster
Kære Helen
Tak for dine gode svar - jeg har før skrevet om frustrationer omkring min søns manglende lyst og evne til at falde i søvn. Siden han var omkring 3 måneder har det været en kamp at få ham til at falde i søvn. Vi havde nogle rigtig helvedesuger, da han skulle finde sin nye søvnrutine. Men for 2-3 uger siden virkede det til, at vi var igennem det værste. Han tog 3 gode lange lure hver dag i barnevognen og faldt i søvn af sig selv. Vi havde næsten gjort slyngevuggen overflødig.
Men men men - indenfor den sidste uge er han ligesom hoppet tilbage til sin dårlige søvnmønster. Han vågner om natten og prøver at vende rundt på maven og falder først i søvn, når jeg lægger ham i slyngevuggen og gynger ham. Han kæmper mod hver eneste lur i løbet af dagen - og jeg kan kun få ham til at sove i slyngevuggen ...
... igen. Han begynder at græde hvis jeg lægger ham i barnevognen - og skal altså gynges i søvn, ofte mens jeg samtidig holder hans ben og spiller hvid støj i baggrunden. Det er en kunst at få ham til at sove. Og så vågner han efter kun 45 minutter og ender med at være hamrende træt, fordi han ikke får sovet.
Han er meget optaget af at bevæge sig og prøver tydeligt at finde ud af at kravle ved at ligge med strakte arme eller skubbe numsen i vejret. Det virker som om, han er så ivrig for at vende sig rundt, at han ikke kan finde ro hverken nat eller dag. Hans tænder ser også ud til at være lige ved at bryde frem - men nu har vi i 14 dage sagt næsten hver dag, at det må være tænder.
Hvad er det der sker - og har du gode råd til, hvordan vi kan støtte ham (og os selv !) til at sove bedre?
Mange hilsner
Sofie
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Hoppegynge
Små børn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Men, en hoppegynge anbefales ikke.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben, og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge. Når barnet sidder i en hoppegynge, er det en passiv bevægelse, og selve hoppet kan give barnet mange stød op i ryggen.
De fleste børn begynder omkring 6 måneders alderen at lave hoppebevægelser, og de vil ofte gerne hoppe på forældrenes skød....
Øl og amning
Før i tiden anbefalede man, at kvinder der lige havde født, og som gerne ville amme, drak en maltøl eller en mørk hvidtøl dagligt, fordi det kunne hjælpe med at sætte mælkeproduktionen op. Det var kun øl af denne type, som havde effekt, og effekten skulle skyldes maltindholdet. På barselsafdelingen kunne man derfor få en øl til frokost eller aftensmaden, hvis man havde brug for det.
Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.