Annonce

Annonce

Svar: Hopper i barnevognen


28. juni 2017

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Hej Kris

Tak for dit brev :)

Det lyder som om, at din dreng er rigtig godt igang motorisk og har fundet ud af, at han kan bruge sin ben, støde fra, hoppe og dermed få barnevognen til at bevæge sig - og det synes han naturligt er rigtig sjovt :)

Det lyder også som om, at han er ved at finde ud af, at han på denne måde kan kommunikere med dig. Altså at han, når han hopper, får en reaktion fra dig, at du kommer hen til ham, kikker på ham, snakker med ham osv. Og det er rigtig godt, at han på denne måde begynder at kunne skabe bevidst kontakt med dig :)

Og så tænker jeg også, at det måske handler om, at han lige nu har lidt energi, som han har brug for at komme af med, før han er parat til at sove. Mange børn har brug for at trille, tumle rundt, forsøger at komme op i kravlestilling, forsøger at rejse sig osv. flere gange, når de bliver lagt i seng. Det hører med til den store udvikling, som han går igennem og det er helt okay, at han på den måde kommer af med lidt overskudsenergi. Han er glad, hygger sig og falder i søvn inden for 10-15 minutter, så det lyder helt fint.

Jeg synes ikke, at du skal begrænse hans lyst til at bruge sig selv - heller ikke hans hoppen i barnevognen. MEN, du skal naturligvis sikre dig, at han har barnevognssele på, og at den sidder korrekt, så han ikke kan rejse sig for meget og ryge ud over kanten af barnevognen. Du skal også sikre dig, at vognen er bremset på alle hjul, så vognen ikke pludselig ...


Annonce

... triller eller bevæger sig for meget, når han ligger uroligt og hopper rundt. Det er vigtigt, at han ikke kan komme til skade i sin vogn, og det må naturligvis ikke være så voldsomt, at vognen risikerer at vælte... Hvis det er tilfældet, så vil det være rigtig godt, hvis du kan aflede ham, så han begynder at få en ny vane før han skal sove :)

Det vil også være rigtig godt, hvis du kan hjælpe ham med at bruge sig selv så meget motorisk som muligt, når han har sine vågne og aktive perioder. Det vil være rigtig godt, hvis du stadig kan lade ham ligge på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet, at han triller, kan øve sig i at krybe, kravle, støde fra med benene, få fat i sine tæer osv. Og derudover må du gerne lade ham hoppe på dit skød, så du stimulerer hans lyst til at hoppe. Det anbefales ikke med en hoppegynge, men han må meget gerne hoppe på dine lår :)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Jeg ved ikke, om I bruger en skråstol, men jeg vil lige nævne, at han helst ikke sidde i skråstol eller lignende, som også hopper, når han støder fra og spænder mavemusklerne. Han må gerne sidde i højstol, når han spiser og skal også sidde i autostol, når I kører, men ellers er det godt, at han stadig er rigtig meget på gulvet og øver sig der. Jo mere du kan stimulere ham motorisk i hans vågne og aktive perioder, jo mindre vil han måske føle behov for at hoppe, når han bliver lagt til at sove...

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke med ham:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Skole parathed

Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fødder

På grund af den trange plads i livmoderen, bliver mange børn født med indaddrejede fødder. Det kan være den ene fod eller begge. Små børn fødes også let hjulbenede. Det har ofte ingen betydning, og det retter sig efterhånden, som barnet bliver ældre. Nogle børn bliver født med klumpfod, også kaldet varusfod eller talipes equinovarus. Dette kræver speciel behandling.

Den sunde babyfod er bred og med en smal hæl. Barnet kan let sprede sine tæer. Alle børn er platfodet indtil...

Læs mere i Babylex

Taktilsansen

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til verden - har jeg benyttet mig af din hjemmesiden og læst adskillige hjælpsomme svar/spørgsmål/artikler mm. Hvilken lettelse i øvrigt, at en del førstegangsmødre føler det samme som jeg selv; overvældet af kærlighed, nervøs, urolig, lykkelig, nysgerrig, komplet for meget etc etc:)

Din kærlige og varme jargon gør, at man straks føler sig tryg i at “dele” ens liv og baby med dig!


Annonce