Annonce

Annonce

Brev:

Ny putterutine


10. januar 2017

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Ny putterutine

Kære Helen,

Siden min datter var 4 måneder er hun blevet vugget i søvn. Enten i vores arme eller, gennem de sidste 8 måneder, gynget i søvn foran fjernsynet og derefter flyttet ind i seng. Det er vi selvfølgelig godt klar over, ikke er en hensigtsmæssig løsning, men vi ved faktisk ikke, hvordan vi ændrer det. Vi begyndte på det fordi hun panikskreg, når hun skulle sove og kun kunne falde til ro i vores arme.

I vuggestuen falder hun i søvn til middagslur i en krybbe, mens der står en voksen ved siden af hende. I weekenderne kører vi hende i søvn i barnevognen.

Vi har en fast putterutine, der hedder aftensmad, lege mens der bliver ryddet op efter maden. Ren ble, nattøj, trække gardiner for, godnathistorie, amning, børste tænder, gynges i søvn. Hun plejer at falde i søvn på ca en halv time.

På det seneste er hun dog begyndt at protestere mod at skulle puttes, hun virker ikke træt og vil ikke sidde i gyngen. Hun er så stor nu, at hun forstår, hvad vi beder hende om, er selv begyndt at sige "sove nu" og pege på sin seng, men rejse sig op og hoppe, hvis hun kommer derned. Vi har to ugers ferie om lidt og synes tidspunktet er rigtigt ...


Annonce

... til at ændre rutinen.

Jeg har fundet pegebøger på biblioteket med putterutiner a la Totte skal sove og har overvejet at printe piktogrammer af putterutinen. Men hvordan gør vi? Skal vi lægge os på en madras ved siden af hendes seng for at vise, at nu skal vi sove? Jeg ved at hun begynder at skrige og ville op, når hun ikke synes at "legen" i sengen er sjov længere. Skal vi så tage hende op og vugge til ro i armene og forsøge at lægge igen?

Som en sidenote bliver hun stadig ammet om natten, og når hun bliver træt og ikke vil sove om aftenen insisterer hun ofte på at ville have mælk igen og igen. Det vil vi gerne forsøge at begrænse mest muligt, men er egentlig ok med at hun fortsat bliver ammet om natten. - det kommer i hvert fald i 2. række ifht. ny putterutine!

Hun er meget mor-syg for tiden og kan blive sur, hvis hun er hos mig og far kommer over til os. Dog falder hun hurtigst til ro ved putning af far.

Vi søger konkrete råd. Vi har begge læst din bog om barnets søvn, men jeg synes ikke hun er klar til fx Stryge tøj-metoden. Lige nu ved hun ikke, hvad hun skal stille op, når hun kommer ned i sin seng.

På forhånd tak for svar!

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.

Far på turnus-job

Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Problemer med rytme og dagslure

Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.

Lang putning - 21 måneder

Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Nattesøvn og natteamning

Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant

Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Medicin til børn

Et lille barn må aldrig få medicin, uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter.

Har dit barn fået ordineret medicin, så er det vigtigt at følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage, så er det vigtigt, at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes, at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt, risikerer du, at sygdommen vender...

Læs mere i Babylex

Fostervandsprøve

En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.

Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for dit tidligere svar, som gav os meget ro omkring vores 4 uger for tidlig fødte datters måltider.

I det hele taget tak for denne brevkasse, den hjælper mange forældre... jeg er taknemmelig helt inde i mit dybeste over den tid du bruger, dine lange og fyldestgørende svar og din evne til at forstå....!!

Mor til pige født 4 uger for tidligt


Annonce