Annonce

Annonce

Svar: Potte


22. september 2015

Kategori:
Alder:
2 år, 4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Renlighed.

Kære H

Tak for dit brev :)

Det lyder som om, at din datter er godt i gang med renligheden og det er rigtig fint, at du holder fast i, at hun skal forbinde det med noget rart og okay :)

Du skriver, at du "kun prøver inden luren og før sengetid" og at "det lykkes at lave både småt og stort". Du fortæller også at hun ofte ikke selv siger til...

Det er en forudsætning, at hun selv kan mærke, når hun skal tisse, og når hun har afføringstrang. Hvis hun ikke selv er begyndt at sige til og det mere eller mindre sker, fordi du beder hende gå på toilettet midt på dagen, så vil næste skridt være, at du begynder at have flere faste toilettider. Det vil sige, at hun også skal på toilettet, når hun står op om morgenen. På toilettet før I kører nogen steder, og før hun skal i seng (gerne i forbindelse med badet om aftenen, hvor hun alligevel har alt tøjet af).

Du skal som udgangspunkt ikke spørge hende "skal du tisse?", for så kan du være sikker på, at hun siger nej. Derfor skal du tage hende i hånden og gå med hende "kom vi skal lige ud at tisse, før vi kører", og så går I ...


Annonce

... sammen derud, og du hjælper hende af med bleen, hun sætter sig på potten (eller på et toiletsæde), du kan tænde for vandhanen (så kan hun forsøge at lave samme lyd og hvis hun er lidt blufærdig, kan det være rart) og så prøver hun at tisse. Hvis det lykkes, er det super. Hvis der ikke kommer noget, så er det også super, så roses hun for at forsøge. Hvis bleen er våd, så skiftes den bare og en ny kommer på. Hvis bleen er tør, så kan den jo bruges igen. Så uanset hvad der sker, så er situationen god. Du må også gerne selv gå på toilettet, så hun oplever, at det er sådan I gør:)

Hvis hun slet ikke vil forsøge, så lyder det som om, at hun skal have lidt mere tid. Det går allerbedst, hvis det er et samarbejde, og hun selv viser interesse:)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Læs også meget gerne billedbøger om at skulle smide bleen. Der findes forskellige bøger henvendt til forskellige aldre. til de yngste er der f.eks. "må jeg kikke i din ble?", til de lidt større kan bogen "Hr. Pølle" være en idé... en tur på biblioteket kunne sikkert give flere muligheder:)

Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Nervøs for potte

Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Graviditet uden for livmoderen

Graviditet uden for livmoderen er en meget alvorlig graviditetskomplikation, der optræder i ca 2 procent af alle graviditeter.

Det er forbundet med stor risiko for moderens liv og det er ikke muligt at gennemføre en sådan graviditet. Ofte er der faktisk heller ikke tale om et rigtigt foster, og dermed ikke om en rigtig graviditet.

Spiral udgør en risiko for at man bliver gravid uden for livmoderen. Derudover kan det spille ind, hvis man tidligere har haft...

Læs mere i Babylex

Apgar score

Dette er betegnelsen for en undersøgelse som jordemoderen laver af barnet lige efter fødslen. Apgar Score blev udviklet i 1952 af Virginia Apgar og den bruges til at vurdere, hvordan barnet har det, lige når det er blevet født.

Jordemoderen har 5 ting hun ser på:

1. Hun ser på barnets reflekser,- reagerer barnet på forskellige stimuli, griber barnet, søger barnet osv.

2. Hun mærker barnets puls, for at se på hvor hurtigt barnets hjerte slår og om...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dine svar, der altid er en STOR hjælp.

Tak fordi du er der, det er dejligt at kunne skrive til dig!

Fra Karina, mor til dreng på 5 mdr.


Annonce