Annonce

Annonce

Svar: Øjenkontakt


10. marts 2014

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Hej med dig

Stort tilykke med den lille lillebror og velkommen til :)

Han er 14 dage gammel og har været indlagt på GN og være i lysbehandling. Det er helt naturligt at han derfor lige nu stadig kan "virke lidt træt" og have brug for at sove meget.

Det er dog vigtigt at han ikke virker sløv og med dette menes at han så vidt muligt skal melde sig til måltider (ellers skal du vække ham, så du sikrer dig at han vågner op og får sit behov for mælk dækket) og han skal også reagere, når du f.eks. skifter ham. Han må altså ikke ligge fuldstændig passivt på puslepuden, men må meget gerne græde og vise lidt protest over at få tøjet af, blive puslet osv.

Hans øjenkontakt vil naturligt stille og roligt blive bedre. Lige nu kan han sagtens være mærket af sin lidt hårde start og gulsoten og samtidig er han stadig meget lille og ny. Han vil have rigtig svært ved at fokusere og kan blive meget træt, når han ligger og kikker. Hvis du kikker meget på ham, vil han derfor naturligt have tendens til at kikke væk og det er vigtigt at ...


Annonce

... lade ham gøre dette. I takt med at han får mere og mere energi vil hans evne til at holde øjenkontakten og hans lyst til at kikke sig omkring og kikke på dig, naturligt også blive større. De fleste børn vil i 5-8 ugers alderen begynde at kunne fastholde blikket / øjenkontakten i længere tid.

Hans gulsot skal være væk eller stærkt aftagende nu. Hvis han stadig har gulsot, virker gul i huden, i øjnene, så skal han ses af en læge. Børn der stadig har gulsot efter 2-3 uger skal ses af lægen fordi de kan have en forsnævring af galdevejene, som forhindrer udskillelse af affaldstoffer. Er du i tvivl, er det bedre at lade lægen se ham en ekstra gang. Lægen kan også vurdere hans kontakt og om han virker sløv:)


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Det er rigtig fint at du både ammer og giver flaske og på den måde sikre at han får væske nok. Det er vigtigt med masser af væske og vigtigt at du sørger for at holde øje med han tisse- og afføringsbleer.

Håber du kan bruge dette lidt videre - fortsat held og lykke med ham!

Glæder mig til at følge jeres lille familie :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.

Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.

Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kosttilskud - børn

Følgende kosttilskud anbefales til børn:

- D-vitamin tilskud gives til alle børn i alder 0-4 år. Der gives 10 mikrogram dagligt. Børn med mørk hud og/eller børn, som går klædt, så kroppen er tildækket om sommeren skal forsætte med D-vitamin gennem hele barndommen/livet.

- Calcium gives til børn, der har mælkeallergi eller til børn, hvor forældrene ikke ønsker at give deres barn mælkeprodukter. Der gives 500 mg dagligt fra 1 års alderen.

- Jerntilskud...

Læs mere i Babylex

Efterveer

Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen, - disse sammentrækninger kalder man efterveer. Jo flere børn man har født, jo mere vil livmoderen skulle trække sig sammen, og jo værre er efterveerne ofte.

Efterveer mærkes ofte under amning. Når barnet dier ved brystet, produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen og i dagene efter fødslen vil livmoderen gradvist blive mindre - lige efter fødslen går livmoderen ofte til...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Endnu engang tak for dit søde, positive og lange svar. Jeg vender tilbage og fortæller om vores videre forløb.

En rigtig god jul til dig og din familie

Hilsen fra os


Annonce