Annonce

Annonce

Brev:

Landsom grovmotorik


15. marts 2013

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Landsom grovmotorik

Hej Helen

Tusind tak for en god og meget brugbar brevkasse.

Jeg har et spørgsmål vedr min 6,5 mdr gammel datters udvikling, som synes meget langsom grovmotorisk, og jeg begynder at overveje, om vi skal have hende undersøgt.

Først lidt baggrunds viden - min datter er en stor pige på 9,5 kg og 72 cm. Hun har taget eksplosivt på siden fødsel, hvor hun kun vejet 3000 g og var 53 cm. Hun blev taget ved akut KS, under fuldnarkose, da hun mistet ilt fordi navlesnoren var om halsen 3 gange.. og hun var stjernekikker, så navlesnoren blev godt klemt, som fødslen skred frem. Hun kom sig dog hurtigt, og ved 3 måling var hendes Apgar score 10. Hun har været fuldammet indtil 5 måneder, men får nu også grød, rugbrød, lidt flaske m.m. Hun er en glad, yderst opmærksom pige, som er "med" sprogligt. Hun siger pruttelyde, ord med flere stavelser og puldre i det hele taget meget. Finmotorisk er hun også god - hun kan tage sutten i munden, overføre legetøj fra den ene hånd til den anden, spise selv (bruger til tider pincettegreb, men mestre det selvfølgelig ikke endnu).

Min bekymring ligger på det grovmotoriske - hun er først lige begyndt at trille fra ryg til mave... hun har aldrig ...


Annonce

... gjort det fra mave til ryg. Hun løfter sig ikke særlig tit op på albuerne, når hun ligger på maven... hun kan godt, men laver flyverstilling i stedet. Hun kan overhovedet ikke sidde selv, hun krummer ryggen når vi forsørger. Når vi prøver at stille hende op, falder benene fuldstændig sammen under hende, og hun stiller sig enten på tæer eller krummer dem (det ligner hun laver griberefleksen).

Jeg har prøvet at udtrykke min bekymring overfor min SP, men bliverikke taget alvorligt..... og måske jeg pyldre or meget??? Men synes bare hendes udvikling på netop det område, begynder at være meget bagefter normalen.

Jeg går til tumlastik med hende, tumler ofte herhjemme, laver rulleøvelser dagligt, vender hende på hoved og hun ligger MEGET på maven...... og det har hun altid gjort, da hun faktisk godt kan lide det. Vi har fra starten lavet de motorik lege, hun synes var sjove fra bogen "leg med din baby" . Vi synes derfor vi har givet hende de bedste forudsætninger for at udvikle sig, men der sker meget lidt på det grovmotoriske område. Jeg er i tvivl om, hvorvidt jeg bør have hende undersøgt - eller om jeg skal se tiden an, og se om hun ikke kommer efter det med tiden.

Hilsen

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Sover kun 30 min ad gangen

Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Epiduralblokade ved fødsel

En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.

Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.

Læs mere i Babylex

Vugge - møbel

En vugge er en lille babyseng, der kan vugges/gynges. At bruge en vugge har mange fordele, da det er med til at stimulere barnets ligevægtsorgan og dermed har betydning for barnets videre udvikling. Samtidig er en vugge ofte mindre end en tremmeseng, hvilket er med til at gøre den tryg for baby at sove i - mange børn kan sove i en vugge de første 3-4 måneder.

Der findes mange forskellige vugger på markedet, og i mange familier er en vugge også noget, der går i arv. Nogle vugger...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for dit tidligere svar, som gav os meget ro omkring vores 4 uger for tidlig fødte datters måltider.

I det hele taget tak for denne brevkasse, den hjælper mange forældre... jeg er taknemmelig helt inde i mit dybeste over den tid du bruger, dine lange og fyldestgørende svar og din evne til at forstå....!!

Mor til pige født 4 uger for tidligt


Annonce