Brev:
Om at rydde op selv
Kære Helen.
Jeg er simpelthen ved at få fnat af at rydde op efter min søn på 6½. Hvornår vil du vurdere at et barn er stort nok til at kunne rydde op efter sig selv?
Jeg ved at det er et meget individuelt område, som så meget, men jeg er simpelthen så træt af at samle bitte små lego-ting op i hele huset. Reglen er egentlig at han skal rydde op efter sig, sådan kørte vi det i et års tid – fra han var ca 4½ og til han blev storebror for et år siden. Vi hjalp hinanden med at rydde hans ting op om aftenen, og det gik, så vidt jeg husker, ok. Det var selvfølgelig mig der gjorde det meste, men han hjalp lidt.
Men efter Lillebror er kommet til er det blevet mere run på, især om aftenen. Det er et spørgsmål om at få aftensmad, få børnene i bad og læse historie og putte inden det bliver alt for sent. Og det går så ud over oprydningen – og sikkert også andre ting. Jeg samler sammen i ...
... stuen om aftenen, men det hele får lov til at ligge og flyde på Storebrors værelse. Og så bliver der ryddet op en gang om ugen inden jeg støvsuger. I løbet af ugen minder jeg ham om at lægge ting på plads – enkelte og konkrete ting, men får ikke altid tjekket efter og håndhævet reglerne. Jeg orker simpelthen ikke at give mig i lag med det værelse mere end en gang om ugen.
Det virker ikke til at genere ham, overhovedet, at det hele flyder sådan. Når vi ordner hans værelse, denne her famøse gang om ugen, hjælper han til med at samle op og lægge på plads. Og for det meste går det ok. Få timer efter roder det igen. Det er jo hans værelse, hans verden, så hvis han vil have det rodet må det jo være hans valg, eller hvad? Hvornår vil du tro han er gammel nok til selv at skulle holde orden? Og har du et fif til hvordan han kan motiveres til at holde bedre orden?
Venlig hilsen
mor til to
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. maj 2025 | Sovevaner | 7 år
Kære Helen Vi har to dejlige drenge, der netop er fyldt 7 år og 9 år. Jeg...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
8. august 2024 | Opdragelse | 5 år, 7 mdr.
Hej Helen! Det er noget tid siden jeg har skrevet, men vi har en problematik...
22. juni 2024 | Sovevaner | 5 år, 7 mdr.
Pige på 5.5 år kan ikke falde i søvn
Kære Helen. Jeg er far til en pige på 5.5 år, som har meget svært ved at...
Viden om børn:
Tidlig født
Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.
Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.
Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.
Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...
Nakkefoldsscanning
En nakkefoldsscanning foretages i 11.-13. graviditetsuge, og her kigger man via et ultralydsapparat, som køres rundt på den gravides mave, på barnet inde i livmoderen.
Denne scanning kaldes også 1. trimester-scanning, og man ser efter:
- om der er liv
- om der er mere end ét foster
- hvor langt du er henne - man fastsætter datoen for forventet fødsel.
Hvis du ønsker at vide, om dit barn kan have en kromosomafvigelse som f.eks. Downs Syndrom, så...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.