Brev:
Nægter havregrød og ofte al skemad
Hej Helen
Vi har en dreng på 6 1/2 måned. Han er meget aktiv, glad og trives ellers godt.
Vi introducerede skemad for ham da han var 5 måneder, og han blev hurtigt god til det og glad for det. Men nu boykotter han nærmest det hele. Lige nu får han grød eller mos 3 gange dagligt
-efter formiddagsluren
-efter middagsluren
-efter eftermiddagsluren
Jeg giver ham oftest skemad, når han lige er vågnet for at han er frisk til det. Inden han skal ud og sove igen får han mme på flaske. Han får 3-4 flasker i dagtimerne og spiser 1-2 gange om natten. Jeg prøver på ikke at give ham for "store" flasker så det ikke tager appetitten fra skemaden, men jeg er også klar over, at han skal have rigeligt væske.
Han vil ikke bruge sut, og når han vågner om natten, er det eneste der kan få ham til ro igen noget at spise, men jeg er lidt bange for at mælken her stjæler noget af hans ...
... appetit om dagen. Vi har også prøvet at give ham vand uden held.
Det skal også siges, at han er lidt forkølet og hoster (har astmatisk bronkitis i mild grad).
Mit spørgsmål er egentlig hvad det næste skridt er? Lige nu holder han oftest bare munden HELT lukket, når der kommer en ske i nærheden af den og sådan har det stået på de sidste 2-3 uger. Vi har forsøgt at introducere havregrød og øllebrød om morgenen, men det er endnu ikke lykkedes at få noget af det i ham.
Men hvad nu? Skal vi bare vente på, at han bliver klar igen, skal vi introducere rugbrødsmadder for ham? Skal han begynde at have kød i grøntsagsmosen? Jeg synes, vi er havnet lidt i en blindgyde.
Vi vil gerne ha' at han skal spise (og dermed forhåbentlig også sove bedre om natten - engang sov han altid hele natten!) men vi vil heller ikke presse ham eller introducere for meget nyt på en gang.
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Tvillinger og trillinger
Du er berettiget til børnetilskud, hvis du føder tvillinger og trillinger. Du får også automatisk udbetalt børnetilskud, hvis du har adopteret flerlinger. Du kan få børnetilskud til og med det kvartal, hvor dine børn fylder 7 år.
Tal også med din sundhedsplejerske om muligheden for at komme med i en gruppe for mødre/fædre med flerlinger. Det kan være rigtig rart at møde ligestillede, drøfte de forskellige glæder og udfordringer, som børn giver, og rigtig mange har også stor glæde...
Massage - baby
Mange babyer nyder at få massage eller berøring af ryg, mave, ansigt, fingre, tær. De rolige og rytmiske bevægelser giver barnet en følelse af at være elsket og fylder barnet med velvære. Der findes flere bøger om emnet, hvis du ønsker at sætte dig ind i en bestemt teknik, kan det anbefales at låne eller købe en af disse.
Hvis dit barn har svært ved at komme af med afføring eller luft, så kan det også være en god ide at massere lidt på barnets mave. Dette gøres ved stille og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.