Brev:
Fra 2 til 1 lur - til 2 lure igen?
Hej Helen,
Nu er det længe siden, jeg har haft brug for dig, men nu vil jeg gerne høre, om du har nogle bud på, hvordan vi igen får lidt styr på det med søvnen.
Vores datter fik lagt dræn i ørerne i slutningen af maj, og efter det begyndte hun at sove lidt længere om morgenen (før vågnede hun som regel kl. 5). I den periode begyndte vi også at have svært ved at lægge hende til eftermiddagsluren, så vi prøvede at kun give hende 1 lur om dagen (o. kl. 12), og bortset fra, at hun aldrig sov længere end max 1½ time fungerede det fint nok, hun blev puttet v. 19/19.30 tiden og sov så 11-12 timer om natten (mod de tidligere 9-10).
Men desværre varede det ikke ved, og hun begyndte igen at vågne meget tidligt. I øjeblikket er hun faktisk klar til en morgenlur allerede v. 8/9-tiden, og sover så igen om eftermiddagen v. 13/14-tiden, hvor der ikke er nogen problemer med at lægge hende. Men hun sover ikke særlig lang tid ad gangen (mellem ½-1 time), og nogle dage har hun været klar til at putte allerede v. 18-tiden. Disse dage er den dog ca. 19.
Vi oplever at hun vågner samme tid hver morgen, uanset om hun kommer i seng kl. 18 eller 19.30. Det virker nærmere som om hun sover længere og bedre, når vi lægger hende, når hun er træt, fremfor hvis vi prøver at trække hende. Hun falder relativt nemt i søvn om aftenen, i hvert fald uden alt for store protester.
Jeg synes jo lidt det går den forkerte vej med at hun igen har brug for 2 lure, og at den første allerede er få ...
... timer efter hun er stået op. Man skulle jo mene det betyder, at hun absolut ikke er udhvilet, når hun vågner dér kl. 5, og vi så jo gerne, at hun sov lidt længere sammenhængende, også for vores egen skyld...
Jeg ved at både de lyse morgener og varmen kan spille ind, men synes efterhånden det har stået på længe, også de dage, hvor det ikke er så lyst/varmt. Vi har absolut ikke held med at tage hende ind til os for at sove videre, når hun vågner om morgenen. Dér bakser hun bare rundt og vil ned og løbe rundt på gulvet.
Mht. aftensmad varerierer det meget, hvor meget hun spiser, men vi synes ikke det virker som om der er nogen sammenhæng mellem, hvor meget hun spiser og hvor længe hun sover.
Hvordan i alverden får vi brudt "den onde cirkel". Skal vi bare fortsætte med at give hende de 2 lure hun åbenbart har brug for i øjeblikket? Umiddelbart virker det bare, som om der er en sammenhæng mellem, at hun får 2 lure og vågner tidligt (og stadig træt), så er i tvivl om vi gør hende en bjørnetjeneste. Vi prøver at holde fast i meget faste sove/spise-tider.
Lægen har kigget på ørerne for nylig, og alt så fint ud, så det virker ikke som om hun har vrøvl med ørerne igen. Motorisk er hun rigtig god, og det virker også som om der sker en masse sprogligt i øjeblikket. Bortset fra at hun indimellem har nogle trætte perioder, så fejler hendes humør ikke noget.
Håber jeg har fået det hele med, så du forhåbentlig kan komme med nogle gulddkorn. :D
Med venlig hilsen
Elisabeth
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
Viden om børn:
Børneeksem
Børneeksem hedder også atopisk eksem eller dermatitis. Barnet får meget tør hud og hos de små børn kan eksemet sidde over alt på kroppen. Hos de lidt større børn sidder eksemen ofte i albuebøjninger og knæhaser.
Atopisk eksem kaldes børneeksem fordi det stort set kun rammer børn og ofte starter indenfor det første leveår. Hvis barnet har meget eksem og er generet af dette, vil det altid være en god idé at få barnet undersøgt, for at afklare om eksemen skulle hænge sammen med...
Gravid vitaminer
Når du er gravid, er det ekstra vigtigt at spise sund og varieret - det, du spiser og drikker under graviditeten, har betydning for dit barns udvikling i livmoderen.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide tager et tilskud af folsyre, D-vitamin og jern. Desuden anbefales gravide at få tilstrækkeligt med kalk, enten gennem kosten eller som tilskud.
Folsyre: 400 mikrogram folsyre daglig fra graviditeten planlægges til og med 3 måneder henne. Dette tages i form af...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.