Brev:
Vågner tidligt - 16 mdr.
Hej Helen,
Jeg skrev til dig d. 3. juni ang. vores datter, som står ret tidligt op - indlægget hedder "Hun står meget tidligt op". Vi har lige haft 1½ uge, hvor hun har sovet helt til kl. 5.30, og nogle dage endda kl. 6 – Dejligt!
Men, nu er vi tilbage ved det gamle mønster igen, ja hun vågner endda endnu tidligere, nu er den mellem 4 og 4.30.
I dit svar skriver du, at det ikke lyder som om hun har behov for at få ændret sin cirkadiske rytme, men at vi i stedet skal lade hende sove færdig i vores seng, og at det er et spørgsmål om et behov for nærhed og kontakt.
Dette ville vi også meget gerne, og vi har forsøgt det flere gange i hendes levetid, men Asta har aldrig villet sovet i vores seng. Når vi prøver at tage hende ind til os og få hende til at sove videre fortsætter hun med at vride og dreje sig og græder. I morges kl. 4 ...
... ville hun godt sove i sin fars arme, men farmand kan jo ikke stå ret op og ned i 2 timer, mens lillepigen sover færdig.
Hun virker meget urolig når hun vågner på dette tidspunkt, og jeg ved ærlig talt ikke hvad vi skal gøre for at få hende til at "sove færdig". Hun er egentligt i okay humør og hygger sig, når hun lige har fået chancen for at vågne, men 8½-9½ times nattesøvn er jo ikke nok for en pige på snart 17 måneder, og vi kan godt mærke at hun er træt og nemt bliver ked af det.
I vuggestuen har de heldigvis fået en god vane, hvor de lægger hende ½ time fra 8.30 – 9.00, så hun alligevel får en god formiddag og stadig kan sove en god middagslur (1½-2 timer), men det hjælper jo ikke på det faktum, at vores familieliv er helt smadret af denne type nætter og morgener.
Jeg håber du kan hjælpe med nye input.
Med venlig hilsen
Astas mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
8. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Indkøring i dagpleje - 15 mdr.
Kære Helen Min søn på 15 måneder er for en uge siden startet i dagpleje....
5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Gluten til baby
De fleste børn kan tåle gluten, og gluten kan introduceres til barnet i 4-6 måneders alderen under hensyntagen til de anbefalinger, der i øvrigt gælder om variation i kosten, når skemad gives til småbørn.
Hidtil sagde man, at spædbørn ikke måtte introduceres til gluten før efter 6 måneders alderen, men disse anbefalinger blev i 2015 lavet om, da der ikke er fundet videnskabelig dokumentation for at vente med at introducere gluten.
Gluten findes især i hvede, mens...
Kolik
Kolik er den betegnelse, man bruger om et barn, der dagligt eller næsten dagligt, er helt utrøsteligt, grædende og skrigende. Den ældre definition af kolik er, at barnet skal græde og være utrøstelig i mere end 3 timer om dagen, mere end 3 dage om ugen og i mere end 3 uger.
Kolik er en udelukkelsesdiagnose. Det betyder, at lægen skal have undersøgt barnet grundigt og have udelukket, at barnet har smerter fra nakke, skuldre, ryg eller andre steder, Ligesom det skal være udelukket,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.