Brev:
Skal jeg være bekymret over min søns ernæring?
Kære Helen
Velkommen tilbage fra ferie:-)
Nu er jeg på banen igen med min søn og hans ernæring.
Jeg bekymrer mig for, om han får nok at spise. Vi har næsten lige været til 5 mdr. undersøgelse, hvor han vejede 6.6 og var 70 cm lang. Det er jo ikke meget fordelt på den længde. Han havde ikke fordoblet sin fødselsvægt, som var 3400. Lægen gav ham en tid til en kontrolvejning.
Nu er jeg bare meget usikker på, om han får det han skal at spise, eller om jeg skal bringe andre midler på banen overfor lægen og sundhedsplejersken (har læst om produkter med ekstra næring).
Min sundhedsplejerske siger altid, når hun vejer ham – at det ikke er meget han har taget på, ”men nu må vi lige se”. Han har aldrig taget mere end de 200 g om ugen på og ofte lidt mindre. Fra begyndelsen af har han ikke rigtig været interesseret i at spise. Da jeg ammede tog han aldrig rigtig ved og spiste sig et ordentligt måltid. Han lå bare med vorten i munden og sov eller blev ked af det. Da han så fik flaske blev det lidt – men ikke meget – bedre. Han ...
... har på intet tidspunkt være oppe og spise 1/6 af sin vægt.
Vi følger den dagsplan, du gav mig sidst og han får 2 x grøntsagsmos middag og aften. Jeg laver det af kartofler, broccoli, gulerødder og fedtstof. Han var ikke så meget for grød, så han får mos til begge måltider - er det ok? Han spiser ca. 1 dl per gang. Han vil aldrig tage flasken efter mosen. Herudover spiser han så ca. 400-500 ml mme i døgnet. Er det nok til en dreng, der ikke tager så meget på?? De fleste af hans måltider er småmåltider på 50-60 ml. Kun om natten tager han større portioner. Han vågner og spiser to gange i løbet af natten.
Han er både glad og meget fysisk aktiv i løbet af dagen – så på den måde tyder det ikke på, at han mistrives – men alligevel. Jeg ved godt, at man ikke skal fokusere så meget på vægten, men når de andre i mødregruppen vejer 2-3 kg mere, så kan jeg ikke lade være.
Han skal kontrolvejes den 21.dec, og vi får besøg af sundhedsplejersken den 17. Det kunne være godt lige at få dine tanker med på vejen.
Bedste hilsner
Asbjørns mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Uld til børn
En gammel tommelfingerregel lyder, at alle de måneder, som ender på "r", kan uld være en fordel - det vil sige september, oktober, november, december, januar og februar.
Uld har mange fordele:
- Det har blandt andet en rigtig god isoleringsevne, så det hjælper dit barn med at holde sig varm. Uld består af ca. 20 procent fibre og 80 procent luft, og det gør, at ulden isolerer rigtig godt.
- Det kan absorbere 30-40 procent af sin egen vægt i væske. Det...
Spinat
Når børn er 6 mdr gamle må de gerne begynde at få lidt spinat.
Du skal dog være opmærksom på, at spinat indeholder Nitrat, og det bør derfor ikke fylde mere end 1/10 af portionen eller alternativt kun gives med 14 dages mellemrum.
Læs mere i min bog Helens bog om børn og mad
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.