Brev:
Søvn, uro, mad mv.
Hej Helen!
Min datter er nu lidt over 5 mdr.
Lidt i forlængelse af mine forrige spørgsmål så vil jeg høre om det kan påvirke deres søvn, hvis de ligger i en vugge der er for lille??
Nu er hun begyndt at vågne mellem kl 21.30-22.00 og hun er simpelthen ikke til at få til at falde i søvn jeg ammer hende som regel fra begge bryster liggende for enten er hun faldet i søvn ved det første bryst og når jeg så vil putte hende i sin egen seng så vågner hun og det hele starter forfra eller også falder hun ikke i søvn ved brystet, men vil bare ikke have mere så møver hun rundt griner lidt er lidt utilfreds osv. nogen gange til langt over midnat og det er temmelig hårdt. Men det virker som om hun sover rigtig godt i vores seng.
Jeg er gået igang med grød igen fordi jeg tænkte at hun nok ikke får nok og det går fint nok. Hun får det til middag. Det er mig der stopper og hun spiser måske 15-25 teskefulde. Hun har dog ikke haft afføring siden i søndags (der ammede jeg ...
... hende stadig fuldt, er først begyndt på grød igen her i tirsdags). er det meget normalt afføringsmønster nu når hun også er startet på grød?. Hun ammes ca. 7 gange fra 06.00 til 19.00 og om natten er det meget forskelligt men omkring 2 eller 3 gange.
Her til aften gave jeg hende så noget moset broccoli og det kunne hun også godt lide... tænkte at det kunne give hendes mave lidt at arbejde med.. men det var måske dumt eller ???
Der titter en lille tand frem i hendes undermund men det syntes jeg ikke hun er mærkede af om dagen så det kan vel ikke være det der er skyld i at hun sover dårligt om natten/aften?
Så jeg ved ikke og det er fordi hun er sulten, er vuggen for lille så jeg skal flytte hende på eget værelse i hendes tremmeseng eller er det måske tanden der driller????
Forresten svarede du ikke på mit spørgsmål vedr. quinoa grød. Er det hårdt for deres maver og er blandningsforholdet det samme som ved andre grødtyper?
Glæder mig til at hører dit råd!
Mie
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Sexliv
Der er meget forskelligt hvornår både kvinden og manden har lyst til at genoptage sexlivet efter en fødsel. For nogle par går der mange måneder før de begge er parate.
Mange tror at det kun er kvinden der skal være parat, fordi det jo er hende der har født, men mænd der har oplevet deres kone føde og har set barnet komme ud af vagina, kan også have svært ved at genoptage sexlivet.
Efter fødslen er kvindes hormonbalance anderledes, end før hun blev gravid, og en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.