Brev:
Vil ikke acceptere at det er sengetid
Hej Helen.
Jeg skriver til dig nu igen ang. putning af vores søn om aftenen. Vi har rigtig svært ved at få ham til at blive i sin seng efter vi har sagt godnat, nogle gange kan vi bruge en time på at putte ham tilbage i seng.
De sidste aftener er endt med at jeg har givet ham en ordentlig skideballe, for jeg er efterhånden rigtig træt af at han ikke høre hvad der bliver sagt, og samtidig også for at vise ham at min grænse er nået.. Jeg synes også at jeg har prøvet at forklare ham hvorfor man skal i seng og hvorfor jeg siger til ham at han skal lægge sig til at sove, men det hjælper bare ikke.
Han bliver vækket kl 7 om morgenen, nogle gange vågner han selv tidligere, og vores putning om aftenen foregår således:
Ca. kl 19 sidder vi i sofaen og læser godnathistorie. Derefter kommer han ind i sin seng hvor han får lov at ligge for sig selv og ...
... høre historie på cd. Lige så snart historien er færdig, begynder han med fjolleriet, af til begynder fjolleriet allerede inden historien er færdig.
Det er som om at han går fuldstændig i selvsving, og det er meget svært at trænge ind til ham, altså med mindre man giver ham en skideballe så han bliver ked af det, først dér forstår han at man mener hvad man siger.
Jeg ved ikke om det er fordi han kommer for tidligt i seng. Han har vel stadig behov for omkring 11 timers nattesøvn???
Hvordan bør vi forældre reagere over for ham i denne situation?
Jeg har hørt at man ikke må skælde ud, men hvis det er den eneste måde man kan komme igennem til ham på, og hvis det er den eneste måde hvorpå han forstår hvornår grænsen er nået.
Jeg håber du har nogle gode råd i ærmet til min mand og jeg, for det er ved at være meget trættende for os.
Hilsen
k og mand
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
17. juni 2025 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Kære Helen Der har nu været en lang periode hvor min datter på 3 år og søn...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 9 mdr.
Kære Helen. Jeg håber, du kan hjælpe os med nogle redskaber til at håndtere...
18. april 2025 | Opdragelse | 4 år
Sur 4 årig pige der råber meget
Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
Viden om børn:
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Flaskegivning
Når du giver dit barn flaske, så er det vigtigt, at du gør det til en hyggestund for jer begge. Det er vigtigt, at du sidder godt, og det er vigtigt, at dit barn har kropskontakt, når det spiser. Derfor er det rigtig godt, hvis du kan sidde med dit barn i din favn og ikke lader barnet ligge alene med flasken.
Når du sidder med dit barn i dine arme og giver barnet flaske, så sørg for, at barnet en gang imellem får en pause, hvor det har mulighed for at komme af med en bøvs. Sid...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Vi vil bare sige dig tusinde tak!! Det er uvurderligt, at du findes og giver så mange gode råd! Men det bedste er, at du er så anerkendende i dine svar om alverdens små og store problemer hjemme i de små familier. Det er en rigtig rar følelse, at man ikke behøver holde sig tilbage, når man skriver til dig, fordi du aldrig dømmer i dine svar. Så tusinde tak for en fantastisk brevkasse!
Hilsen drengens forældre