Brev:
Vil ikke acceptere at det er sengetid
Hej Helen.
Jeg skriver til dig nu igen ang. putning af vores søn om aftenen. Vi har rigtig svært ved at få ham til at blive i sin seng efter vi har sagt godnat, nogle gange kan vi bruge en time på at putte ham tilbage i seng.
De sidste aftener er endt med at jeg har givet ham en ordentlig skideballe, for jeg er efterhånden rigtig træt af at han ikke høre hvad der bliver sagt, og samtidig også for at vise ham at min grænse er nået.. Jeg synes også at jeg har prøvet at forklare ham hvorfor man skal i seng og hvorfor jeg siger til ham at han skal lægge sig til at sove, men det hjælper bare ikke.
Han bliver vækket kl 7 om morgenen, nogle gange vågner han selv tidligere, og vores putning om aftenen foregår således:
Ca. kl 19 sidder vi i sofaen og læser godnathistorie. Derefter kommer han ind i sin seng hvor han får lov at ligge for sig selv og ...
... høre historie på cd. Lige så snart historien er færdig, begynder han med fjolleriet, af til begynder fjolleriet allerede inden historien er færdig.
Det er som om at han går fuldstændig i selvsving, og det er meget svært at trænge ind til ham, altså med mindre man giver ham en skideballe så han bliver ked af det, først dér forstår han at man mener hvad man siger.
Jeg ved ikke om det er fordi han kommer for tidligt i seng. Han har vel stadig behov for omkring 11 timers nattesøvn???
Hvordan bør vi forældre reagere over for ham i denne situation?
Jeg har hørt at man ikke må skælde ud, men hvis det er den eneste måde man kan komme igennem til ham på, og hvis det er den eneste måde hvorpå han forstår hvornår grænsen er nået.
Jeg håber du har nogle gode råd i ærmet til min mand og jeg, for det er ved at være meget trættende for os.
Hilsen
k og mand
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
17. juni 2025 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Kære Helen Der har nu været en lang periode hvor min datter på 3 år og søn...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 9 mdr.
Kære Helen. Jeg håber, du kan hjælpe os med nogle redskaber til at håndtere...
18. april 2025 | Opdragelse | 4 år
Sur 4 årig pige der råber meget
Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
Viden om børn:
Kravle
De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.
Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...
Babysvømning
Der er mulighed for at gå til babysvømning i de fleste svømmehaller. Der findes også private hjem, med et opvarmet bassin, hvor man har små hold for babyer og deres forældre.
Babysvømning er godt for barnets balance, hvilket har betydning når barnet senere skal lære at sidde, kravle eller gå. Det at være i lunt vand, kender barnet også fra sin tid i livmoderen og når barnet er i vandet stimuleres alle sanser - ikke bare balancen, men også høresansen, lugtesansen (og nogle gange...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.
Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?
Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.
Tak for det!
Kærlig hilsen
Mor.