Svar: Kontakt - skal jeg være bekymret?
Kære Maria
Det er jo altid svært at vurdere børns kontakt, når man ikke kan se dem, men ud fra det du fortæller, så lyder det ikke som om at der er noget galt med jeres datters kontakt, snarere som om at hun synes verden omkring hende er mere spændende - end I forældre er ...
Med den alder hun har nu skal hun gøre begge dele. Hun skal kigge på jer, smile til jer bevidst, nyde at indgå i dialog så I skiftes til at pludre til hinanden osv. Hun skal putte sig ind til jer, når hun er ked af det, træt og hun skal falde til ro, når I svøber hende, luller hende osv.
Men hun skal også kigge på verden, hun bliver mere og mere bevidst om hvad der foregår omkring hende, hun bliver mere og mere bevidst om at bruge sig selv. Hun putter fingrene i munden, drejer hovedet bevidst efter lys og lyd, øver sig i at koordinere sine bevægelser mere, hun ser farver og former mere ...
... og mere tydeligt, fornemmer rummet hun er i osv. Det betyder at hun naturligt har brug for anden stimulation, hun har brug for at få lov til at opleve verden, bruge sine sanser osv. og således ikke kun brug for at ligge og putte i favn - selvom det er utroligt dejligt. Men hun har selvfølgelig brug for begge dele, så det er vigtigt at I oplever at hun kan begge dele.
Hvis du oplever at hun vægrer sig mod at være i arm generelt og at det er svært at have den tætte kontakt med hende, at hun helst studerer dig på afstand osv. så tal med sundhedsplejersken eller lægen omkring det igen, altid hellere spørge en gang for meget :o) Det er lettere for nogen der er vant til at stå med børn i hænderne at vurdere om kontakten er som den skal være, end det er som nybagt mor, sådan er det og det er okay.
Håber ovenstående hjælper dig lidt videre, fortsat held og lykke med hende:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
Viden om børn:
Cykelstol
De fleste børn vil fra ca. 9 måneders alderen sidde så stabilt, at de begynder at kunne sidde i en cykelstol monteret på en voksencykel.
Vælg en stol som har justerbare fodstøtter og remme til at spænde fødderne fast, så barnets fødder ikke kan komme i klemme i hjulet. En frakkeskåner på hjulene, kan være en god idé at sikkerhedshensyn.
Cykelstolen skal være spændt fast til cyklens stel. Det er ikke sikkert nok, hvis den kun er spændt fast til bagagebæren.
Opbevaring af modermælk
Hvis du malker ud og vil gemme din mælk til senere, så bør du straks efter udmalkning hælde mælken på en engangsflaske, der lukkes og mærkes med navn, dato og evt. klokkeslæt. Umiddelbart herefter placeres mælken i køleskab eller fryser.
Holdbarhed for ny udmalket mælk:
3 døgn i køleskab ved maks. +5 C
3 måneder ved min. -18 C
Mælk, der ikke er optøet ved hjælp af varme, d.v.s. optøet i køleskab, kan holde sig 1 døgn i køleskab
Mælk, der er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.