Brev:
Storesøster og vuggestue, lillebror og søvn
Kære Helen.. så er vi tilbage efter 3,5 mdr i DK.. vi har haft nogle gode mdr. og alle har været glade..
Vi kom tilbage for 9 dage siden, og vores ældeste som nu er næsten 21 mdr begyndte i vuggestuen for en uge siden.. 1 time de første dage, og sidste på ugen fuld tid (4 timer).
Hun har altid været en glad pige og fuld af energi, men har siden vi er kommet hjem været svingende i sit humør og adførd.. vågner op om natten eller af eftermiddagslur grædende og ikke til at nå.. hun vil ingen af os.. hun bare græder og græder..i dag da jeg hentede hende fra vuggestuen, spurgte de om hun var syg, da hun havde været meget ked af det og trist..
Vi har selv en masse bud på hendes ædfærd.. sproget som er uvant for hende, da vi har været så længe væk.. hun fik dræn i hjemme i dk, og kunne efter det høre meget bedre, hvilket jo også har begrænset hendes kundskaber i spansk.. nye pædagoger på stuen, flere børn, større stue, skal spise selv, vores nye au - pair, anderledes temperture, osv. Vi snakker meget med hende om de ting der sker, og prøver at sætte ord på for hende..
Er der mere vi kan gøre i at støtte hende i denne svære tid. ??
Det andet gælder vores ...
... mindste som nu er blevet 5 mdr..
Han er en stor dreng på over 10 kilo bruger str 80 i tøj og spiser grød og mos som om han aldrig bestilte andet.. han får grød med frugt 2 gange dagligt og mos 2 gange dagligt samt bryst.. ( dog er det begrænset hvad jeg har tilbage )
Han får bryst inden han skal sove..
Vågner efter 3- 4 timer hvis jeg er heldig ellers før.. han får bryst, og herefter vågner han natten igennem hver 2 timer og skal ha bryst.. jeg er ved dø en langsom død hen på de tidlige timer..
Han skriger som en vild hvis jeg nægter ham og kun giver ham vand..
Jeg har prøvet vælling, og her spiser han kun 40 ml før han falder i søvn igen, og mønsteret gentager sig med at vågne op..
Jeg prøvede for første gang i går at lægge ham til at sove selv i egen seng og det gik ok da han fik sutten, som han normalt ikke bruger..
I løbet af dagen sover han forskelligt.. nogle dage 2x2 timer andre 5x45 min... han er en meget blød dreng og har meget brug for kontakt og omsorg..
jeg tænker selv lidt at babse tåren om natten er et tegn på sult men også tryghed...
Så Helen hvad stiller vi op med vores to guldklumper..
Mange hilsener
Lars og Rikke
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Køkkenhygiejne
Når man laver mad til småbørn er god køkkenhygiejne særligt vigtig. Små børns forsvar overfor bakterier er mindre end voksnes, og derfor får børn lettere ondt i maven eller får en maveinfektion.
- Undgå at sprede bakterier mellem madvarer. Hold f.eks. rå grøntsager adskilt fra råt kød, så der ikke kommer jordbakterier på kødet, og så der ikke kommer bakterier fra kødet på grøntsagerne.
- Hold også rå madvarer adskilt fra mad, der er klar til at blive spist. Det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
Tak for hjælpen - det virker!!
Jeg vil takke dig for din støtte i vores søvnprojektet. Det virker så godt, at vi indimellem synes det er for godt/let til at være sandt. I går havde jeg veninder på besøg og alligevel var det så let som ingenting. Det er en lettelse og putningen er blevet en fornøjelse for alle parter.
Det var lange 5 uger for at få det til at fungere, men det hele værd!
Tusinde tak for din støtte.
Fra to nu langt mindre trætte forældre