Annonce

Annonce

60 vidunderlige uger


2. december 2006

Forfatter:
Hetty van de Rijt og Frans Plooij
Forlag:
Forlaget Human
Udgivelsesår:
2005
Sidetal:
240
Pris:
248
ISBN:
8798872214
Helens vurdering:
60 vidunderlige uger

Jeg har valgt at give bogen "60 vidunderlige uger" 4 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...


Annonce

Bogen 60 vidunderlige uger - 8 skridt i dit barns mentale udvikling er der efterhånden mange forældre som har spurgt mig om: "Vil du ikke læse den og fortælle os, hvad du tænker" - og det gør jeg så her, med denne anmeldelse.

Min første tanke er, at det er en spændende og anderledes bog, skrevet til især forældre.

60 vidunderlige uger - 8 skridt i dit barns mentale udvikling er skrevet af ægteparret og forskerne Hetty van de Rijt og Frans Plooij, der gennem 25 år har studeret mere end 10.000 babyer og deres forældre.

De fleste ved at børns fysiske udvikling foregår i spring - nogle kalder dem for 'spurtperioder' - hvor børnene i bestemte perioder f.eks. vokser meget i højden.

Hetty van de Rijt og Frans Plooij siger at det samme sker med børnenes mentale udvikling og de har fundet frem til, at børn i de første 14 måneder af deres liv udvikler sig i 8 mentale spring. Alle børn kommer igennem disse spring på nogenlunde samme tid. Man skal naturligvis tage hensyn og regulere lidt ind, hvis barnet f.eks. er fortidlig født, men indenfor uger, vil alle børn og dermed også forældre opleve disse spring.

60 vidunderlige uger gennemgår de enkelte spring og hele tanken bag bogen er, at man ved at give forældre en viden om og en forståelse for disse spring, så kan forældre vælge de lege og handlinger, der støtter deres barns udvikling. Forældre får således en viden om, hvorfor børn i perioder opfører sig helt umuligt og hvordan man kan støtte barnet til at komme videre og lære nye færdigheder.

Samtidig er der ved gennemgangen af de enkelte faser også en beskrivelse af barnets yndlingslege i denne fase, altså en præcis gennemgang af, hvad det lille barn på henholdsvis 5, 8, 12, 19, 26, 37, 46 og 55 uger synes er sjovt. Det her helt konkret og nemt at gå til for alle forældre.

60 vidunderlige uger er skrevet med et menneskesyn, som ser det lille barn som et selvstændigt lille væsen, tæt forbundet med og afhængigt af sine omgivelser. Det er en meget fin beskrivelse af det lille barn og helt i tråd med, hvordan de fleste i Danmark også opfatter et lille barn.

Eksempel: 8 uger - Et spædbarn i denne alder skal tages op, kærtegnes og nusses, og det kan aldrig blive 'for meget af det gode'

Eksempel: 19 uger - Hvis dit barn virker omklamrende, så hold øje med om det er i gang med at lære nye færdigheder

Der er dog enkelte ting, som ikke er i tråd med danske holdninger og anbefalinger. Blandt andet nævnes brug af hoppegynge og endda i en meget tidlig alder. I Danmark frarådes hoppegynge.

Det generer mig også lidt at flere børneforskeres teorier benyttes - dog uden kilder og det fremstår således meget som at det er forfatterne her, der har opfundet den dybe tallerken. Det er naturligvis ikke noget der generer læseren, som ikke kender teorien andet sted fra, men for mig virker det ukorrekt.

Det er dog samlet set en rigtig god bog, som jeg er sikker på at mange forældre ville kunne have glæde af at læse.

Jeg vælger at give bogen 4 bismervægte.

- god læselyst!

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske


Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for svar om valg af skole. Som altid er du utrolig dygtig til at "stille skarpt & zoome ind". Det er en gave!

kh Lene


Annonce