Annonce

Annonce

Alle katte er på autismespektret


22. oktober 2021

Forfatter:
Kathy Hoopmann
Forlag:
Frydenlund
Udgivelsesår:
2021
Sidetal:
80
Pris:
199
ISBN:
9788772164496
Alle katte er på autismespektret

Læs omtalen af "Alle katte er på autismespektret" under annoncen ...


Annonce

I 2006 udgave Kathy Hoopmann Alle katte har Aspergers syndrom, der afmystificerede Aspergers på en sjov og letlæselig måde. Nu er bogen opdateret og har fået titlen "Alle katte er på autismespektret", så den favner alle, uanset deres type eller grad af autisme.

Gennem sjove fotos af katte og tilhørende tekst, viser Kathy Hoopmann, hvordan mennesker med autisme oplever verden. Bogen er en legesyg og engagerende introduktion til livet med autisme, og den behandler emner som følsomme sanser, sociale evner og kommunikationsvanskeligheder ved hjælp af humor og håndgribelige situationer.

Bogen sætter ord og billeder på situationer, oplevelser og følelser, der kan opstå, når man har autisme. Den er lavet for at fejre og øge forståelsen af de kvaliteter og den diversitet, der er i det autistiske samfund.

Bogen henvender sig både til børn og voksne og hjælper dem med at forklare de ting, der kan være svære at tale om eller forstå - både for dem selv og for andre uden for spektret.

Om forfatteren
Kathy Hoopmann er forfatter til en lang række bøger om autisme, ADHD og angst. Hun fortæller i bogen, at da hun i 2006 skrev "Alle katte har Aspergers syndrom", var det for at afmystificere diagnosen på en sjov og letlæselig måde.

I 2013 blev den amerikanske diagnose manual 'Aspergers syndrom' fjernet, og i stedet taler man nu om "autismespektrumforstyrrelse". Man har debateret, hvilken terminologi, der er den rigtige at bruge, og generelt har opfattelsen omkring personer, der er på autismespektret, ændret sig. Nu ved man f.eks. at mange piger også er på spektret, og man er i dag langt mere bevidste om, hvor vigtigt det er at tale med respekt omkring de personer, der er på spektret.

"Alle katte er på autismespektret" er derfor skrevet med de bedste intentioner om at afspejle ønskerne til sprogbrug og begreber fra det autistiske samfund.
Kathy Hoopman er selv autist.


Annoncer

Sponsorerede artikler

Multifunktionelle produkter til børnefamilien

Hemmingsen Kids er en familieejet virksomhed, som består af Far Martin, Mor Nina, Storesøster Maja og lillebror Anton. Hemmingsen Kids så sit lys i 2022, og blev skabt med visionen om, at skabe mere leg og sjov i hverdagen, for de travle børnefamilier, gennem sikkerhedsgodkendte, multifunktionelle ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når jeg føler mig dum, så skriver jeg til dig, hvor saglighed, oplysthed og empati mødes på det smukkeste. Tak for det!

Hilsen
Mor på 39


Annonce