Annonce

Annonce

Lillebitte Coline


3. juli 2020

Forfatter:
Tine Thingholm
Forlag:
Frydenlund
Udgivelsesår:
2020
Sidetal:
48
Pris:
229
ISBN:
9788772162706
Lillebitte Coline

Læs omtalen af "Lillebitte Coline" under annoncen ...


Annonce

Lillebitte Coline - en fortælling om at blive født for tidligt.

Omkring 4500 børn bliver hvert år født for tidligt, og man inddeler de tidligt fødte børn i tre grupper - på baggrund af, hvor tidligt de er født:

Børn født før 28 fulde svangerskabsuge, altså født 12 uger eller mere før termin kaldes ekstremt tidligt fødte børn

Børn født fra 28. op til 31. fulde svangerskabesuge, altså født 9-12 uger før termin kaldes meget tidligt fødte børn.

Børn født fra 32. op til 36. fulde svangerskabesuge, altså født 3-8 uger før termin kaldes moderat tidligt fødte børn.

At blive født for tidligt er ofte traumatisk for barnet. Derudover er der ofte meget voldomme oplevelser forbundet med at være født flere uger før termin. Både for barnet og for forældrene. Et længerevarende hospitalsophold følger ofte med en præmatur fødsel, og det kan være svært for forældre at fortælle om fødslen og tiden på neonatalafdeling på en måde, så barnet forstår, hvad det har været igennem og på en måde, hvor man som forældre følelsesmæssigt er i stand til at sætte ord på den første svære tid.

Bogen Lillebitte Coline er en højtlæsningsbog for børn fra ca. 3 års alderen, som selv er født for tidligt. Bogen giver barnet en forståelse af, hvad det har været igennem, og som forælder får du redskaber til at forstå og drage omsorg for det præmature barn fra det øjeblik, det kommer til verden. Og hjælp til at sætte de ord på, som du måske mangler. Dit barn kan lytte og også spørge, og du kan svare...

Coline, der er født 15 uger for tidligt, fortæller sin historie - og hendes historie hjælper børn med at forstå egne følelser, og at de hverken er alene eller forkerte. Faktisk er man noget helt særligt, når man klarer at blive født for tidligt - man er lidt af en superhelt.

Lillebitte Coline giver det for tidligt fødte barn håb ved at erfare at svære oplevelser kan klares, og er samtidig en oplagt mulighed for at tale med sit barn om den første svære tid, og det barnet (og forældrene) har været igennem.

Om forfatteren
Tine Thingholm har en ph.d. indenfor molekylær biologi og proteinkemi og har en spædbarnsterapiuddannelse fra Dansk Institut for Spædbarnsterapi. Hun er mor til en pige født knapt fire måneder for tidligt med et kritisk forløb bag sig. Tine er også mor til en dreng, der er adopteret. Se mere på tinethingholm.dk


Annoncer

Produktnyheder

Den naturlige vej til en sund hud under bleen

Bleeksem eller rød numse er den hyppigste hudlidelse hos spædbørn, hvor helt op til 75 % af de børn, der bruger ble, rammes af bleudslæt i løbet af deres første leveår. Det giver gener, som kan påvirke barnets helt basale trivsel, herunder søvn og spisemønster. Læs her, hvordan du med korrekt og ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Hvor er det skønt at jeg kan skrive til dig og tak for dine altid fyldestgørende og indlevende svar - det savner jeg meget fra min egen sp!

Mange hilsner
Rikke, mor til dreng på 5 måneder


Annonce