Annonce

Annonce

Par søges til forskningsprojekt om vægttab før graviditet


19. januar 2023


Institut for Idræt og Ernæring (Københa​vns Universitet) og Hvidovre Hospital søger par, der har lyst til at deltage i et forskningsprojekt om vægttab før graviditet.  Projektets formålFormålet er at undersøge, hvordan et vægttab hos kommende mødre med overvægt og kommende fædre før graviditet vil påvirke barnets sundhed, vækst og udvikling.I/Du? kan deltage hvis- I planlægger graviditet indenfor et år - I er sunde og raske - Du er kvinde i alderen 18-35 år, har et BMI mellem 28-44,9 kg/m2 beregnes: vægt (kg) / højde (m)2).- I vil være tilknyttet Hvidovre Hospital som fødselshospital- Du er mand i alderen 18-55 år, har et BMI mellem 18,5-44,9 kg/m2 (beregnes: vægt (kg) / højde (m)2ForskningsprojektetForskningsprojektet forløber maximalt over 3 år. Efter tilfældig fordeling vil I blive tildelt en af to grupper:- En gruppe, interventionsgruppen, som de første måneder skal tabe sig 10% ved pulverkur og holde vægten med en kost og livstil baseret på de nordiske næringsstofanbefalinger med højt protein og fiber indtag. For manden gælder dette kun ved overvægt. Først efter vægttab må I blive gravide, og graviditet skal opnås indenfor første år efter projektets start. Der vil ...


Annonce

... løbende være diætistmøder indtil den planlagte graviditet.- Den anden gruppe, kontrolgruppen, skal forsætte med at leve som tidligere og må blive gravide efter første undersøgelse. Når det planlagte barn er født, skal det sammen med jer følges til barnet er 18 mdr. Man kan ikke selv vælge gruppe, da det afgøres ved lodtrækning. I vil som par komme i samme gruppe.Hvad får I/du ud af at deltage? Alle deltagere får sundhedsundersøgelser af jer selv og dertil grundige undersøgelser af jeres planlagte barns vækst og udvikling fra det ligger i maven, og indtil det er 18 måneder.Hvor foregår forskningsprojektet?Forsøget foregår på Institut for Idræt og Ernæring, Rolighedsvej 26, 1958 Frederiksberg og Hvidovre Hospital, Kettegård Allé 30, 2650 Hvidovre. Under projektet skal du kunne deltage i flere undersøgelsesdage og diætistmøder.Interesseret?Send en mail til preparechild@nexs.ku.dk (indeholdende dit navn og telefonnummer), og vi vil kontakte dig hurtigst muligt eller kontakt os på telefon 51 48 93 80. Læs mere om forsøget på nexs.ku.dk/preparechild/Forskningsprojektet er videnskabeligt og godkendt af den Regionale Videnskabsetiske Komité for Region Hovedstaden (H-22026590)Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak! Jeg bliver simpelthen nødt til at fortælle dig, hvor stor en omvæltning dit seneste svar har gjort for vores familie.

Med min korte beskrivelse af vores liv, har du simpelthen set noget vi ikke har set; at hele vores dag bare er en lang irettesættelse af vores søn. Vi var simpelthen kommet ind i en skæld-ud-spiral; skæld-ud medfører mere skæld-ud. Vi blev opmærksomme på at vi begge to tog en dyb indånding inden vi gik ind af hoveddøren, for nu vidste vi skulle ind og skælde ud. Frygteligt, at vi ikke har kunne se at det ikke var en umulig unge, men en umulig måde at tackle ham på!

Så vi besluttede i samme øjeblik vi læste dit brev at vi kun ville snakke med vores søn og slet ikke skælde ud. Selvom det kræver lidt tålmodighed, så er det bare helt vildt hvad det har gjort. Han har simpelthen været så sød og vi har hygget os så meget de seneste dage. Han er selvfølgelig ikke et dydsmønster:-) men måden vi tackler det på nu er, gør at konflikten er lynhurtigt overstået og der bliver færre af dem.

Vi er jo i virkeligheden en familie med stort overskud, med et nært og følsomt forhold til vores drenge. Vi er bare kørt ud af et helt forkert spor og det var dig der skulle åbne vores øjne.

Tusind tak, Helen! Også en hilsen fra min mand, som iøvrigt sidder med tårer i øjnene hver gang han læser svar fra dig :-)

Med venlig hilsen
En familie på fire


Annonce