Annonce

Annonce

Alle gravide skal undersøges for smitsom leverbetændelse


21. december 2005

Den 1. november 2005 er det ifølge sundhedsstyrelsen vedtaget​ at alle gravide skal undersøges for smitsom leverbetændelse, også kaldet hepatitis B. Formålet er at finde alle gravide med hepatitis B, så deres børn kan blive vaccineret lige efter fødslen og dermed undgå at få hepatitis B, der kan medføre en kronisk form for leverbetændelse.

Tidligere har man kun undersøgt gravide med såkaldte risikofaktorer, men denne fremgangsmåde har vist sig ikke at være tilstrækkelig. Derfor skal alle gravide nu undersøges.

Blodprøven tages ved første graviditetsundersøgelse hos egen læge og undersøgelsen knyttes til en undersøgelse for blodtype, der udføres i forvejen.

Du kan læse mere på sundhedsstyrelsens hjemmeside: www.sst.dk


Annonce

Annoncer

Sponsorerede artikler

Sådan forbereder du babynumsen på de varme sommerdage

Varme sommerdage er dejlige, men de kan genere små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på røde babynumser.
Ved at erstatte vand, sæbe, vådservietter med Olívy baby care – diaper change kan du nemt og skånsomt forebygge alle de hudproblemer, der ellers følger ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dine altid gode råd... Din hjemmeside er til stor hjælp. Især for os udenlandsdanskere som ikke har en sundhedsplejerske til rådighed på samme måde som man har i Danmark.

Tak, for alt det du gør.

Udlandsdanskeren


Annonce