Annonce

Annonce

Alle gravide skal undersøges for smitsom leverbetændelse


21. december 2005

Den 1. november 2005 er det ifølge sundhedsstyrelsen vedtaget​ at alle gravide skal undersøges for smitsom leverbetændelse, også kaldet hepatitis B. Formålet er at finde alle gravide med hepatitis B, så deres børn kan blive vaccineret lige efter fødslen og dermed undgå at få hepatitis B, der kan medføre en kronisk form for leverbetændelse.

Tidligere har man kun undersøgt gravide med såkaldte risikofaktorer, men denne fremgangsmåde har vist sig ikke at være tilstrækkelig. Derfor skal alle gravide nu undersøges.

Blodprøven tages ved første graviditetsundersøgelse hos egen læge og undersøgelsen knyttes til en undersøgelse for blodtype, der udføres i forvejen.

Du kan læse mere på sundhedsstyrelsens hjemmeside: www.sst.dk


Annonce

Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Mange tak for dit gode svar - vi har nu fulgt dine anvisninger og det var en overraskende nem proces - 2 nætter tog det af vænne flasken fra vores datter og nu spiser hun som aldrig før - TUSIND TAK for dit lille skub.

Mange hilsener
Vibeke, mor til pige på 21 måneder


Annonce