Annonce

Annonce

Hvert 6. barn under 10 år har mentale helbredsproblemer


1. september 2021


Mindst 16 procent af de 0-9 årige børn har be​tydelige mentale helbredsproblemer, og 8 procent diagnosticeres med en psykisk sygdom i hospitalsvæsenet, før de fylder 10 år. Det viser rapporten "Mental sundhed og psykisk sygdom hos de 0-9-årige børn" - en ny rapport fra Vidensråd for Forebyggelse.



Hvert 6. barn svarer til, at der sidder ca. 4 børn i hver skoleklasse, som har det psykisk rigtig svært. Det er mange børn, og det er rigtig vigtigt, at vi er opmærksomme på disse børn. Hvis børn går med mentale helbredsproblemer gennem flere år uden at få tilstrækkelig hjælp og støtte, så er der meget stor sandsynlighed for, at problemerne forværres. Jo længere tid et barn lever med sine problmer, jo større er risikoen for, at barnet udvikler psykisk sygdom, som vil påvirke skolegang, familien og samværet med jævnaldrene. På længere sigt vil barnets fremtidige uddannelse, familiedannelse og tilknytning til arbejdsmarkedet kunne bilve påvirket.



Aldersgruppen 0-9 år er særligt vigtig, fordi udviklingen i denne periode er mere plastisk, det vil sige særligt modtagelig for omgivelsernes påvirkning. Det er den periode, hvor omgivelserne og barnets relationelle rammer har størst ...


Annonce

... betydning for, hvordan barnet udvikler sig. 



Det er meget vigtigt at sikre børn trygge relationer i hjemmet, i deres dagtilbud og skole, fordi det kan være med til at beskytte børn mod mentale helbredsproblemer og mange af de skadevirkninger, der følger med. Der er behov for, at vi udnytter mulighederne for sundhedsfremme og forebyggelse bedre, og der er behov for, at vi er ekstra opmærksomme, så børn ikke går rundt med ikke-erkendte mentale helbredsproblemer. 



Det er Vidensråd for Forebyggelse og arbejdsgruppens anbefaling, at man vedtager en national strategi for børns mentale helbred, så der blandt andet er sammenhæng i de mange forebyggende indsatser. Rapporten viser blandt andet, at indsatserne til opsporing og behandling af børn med mentale helbredsproblemer ofte er udokumenterede, utilstrækkelige og tilfældige. Rapporten tegner et kritisk billede af, hvordan de sårbare børn bliver mødt af blandt andet dagtilbud, skoler og kommuner - og problemet kan vokse sig større. Børn skal ikke gå rundt med mentale helbredsproblemer, der ikke bliver opdaget eller reageret på. 



Læs mere på Vidensråd for Forebyggelse her



Bedste hilsner



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dine hurtige svar, dine tanker og gode råd hjælper mig meget!

Knus fra mig


Annonce