Annonce

Annonce

Svar: P-piller - 18 år


19. juli 2004

Kategori:
Alder:
18 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Unge.

Kære Natasha

Det er normalt at der kan komme lidt blødningsændringer i forbindelse med at man starter på p-piller, og kroppen lige vænner sig til dem.

Nu ved jeg jo ikke hvilken type p-piller du har fået og der findes mange forskellige slags, men det undrer mig at du skriver at du skal starte, når menstruationen kommer. Det skal man normalt lige når man går igang, men ikke de efterfølgende måneder.

Nu hvor du er startet, så holder du pause med pillerne i 7 dage. Hvis du f.eks. tager sidste pille på en søndag, så starter du med pillerne igen om mandagen ugen efter. I den uge der går imellem får du din menstruation. Den kommer ...


Annonce

... højst sandsynligt ikke lige når du stopper med pillerne i pausen, men efter nogle dage, således at hvis du er stoppet med pillerne søndag, så kommer menstruationen måske først tirsdag eller onsdag. Det er normalt.

Selv om du fortsat bløder lidt om mandagen, hvor du så skal tage hul på den nye pakning, så tager du pillerne som du skal og blødningen stopper.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Man kan godt udskyde menstruationen og man kan også få nogle p-piller som man spiser hver dag og så slet ikke har nogen blødning. Hvis man ønsker at udskyde sin menstruation fordi det er praktisk i forbindelse med en ferie eller lignende, skal det altid ske i samråd med lægen.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herAnnonce

Viden om børn:

Sko

Det er vigtigt at barnets muskulatur i fødderne får mulighed for at udvikle sig rigtigt. Dette gøres bedst, hvis barnet får lov til at gå så meget som muligt på bare fødder.

Som hovedregel har børn ikke brug for sko, før de begynder at rejse sig og gå rundt. Når barnet skal have sin første sko, er det vigtigt at skoen er blød og passer til barnets fod. Der bør være en fast hælkappe og skoen bør ikke være så stor, at barnet risikerer at glide frem i den. Hvis foden glider, er...

Læs mere i Babylex

Fødetaske

En fødetaske er den taske, som du skal bruge imens du er på hospitalet. Uanet om du skal føde ambulant eller være på barselsgangen i flere dage, så er det rart at have lidt ting pakket og parat.

Det kan være rart at du har dine egne toiletartikler, shampoo, børste, tandbørste, hårelastikker osv. men derudover så er det også rart at have en morgenkåbe med, en god ammebh og noget løstsiddende tøj, så du ikke behøver rende rundt i netunderbukser på gangene.

Far kan...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for en god brevkasse. Vi er i den kedelige situation, at vi ikke har haft glæde og gavn af vores egen sundhedsplejerske. Vi har fundet dine svar meget relevante.

Tak fra os.


Annoncer

Annonce