Annonce

Annonce

Svar: Jeg er ung mor


19. juni 2004

Kategori:
Alder:
16 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Unge.

Kære gravide

Først så tænker jeg,- friede han så til dig igår? Jeg håber i hvert fald at I havde en god dag:o)

Dernæst så tænker jeg, at hvor er det dejligt at I alle glæder jer til at der kommer en lille ny. Det er rigtigt at det ikke altid er så nemt at skulle være mor i din alder, men det er utroligt vigtigt og rigtigt dejligt at høre at I har talt det godt igennem og familien bakker jer op.

Jeg tænker også at du skal være forberedt på at det at få et lille barn kræver meget. Det bliver svært at få mulighed for at gå i byen og feste med vennerne og måske vil nogle af vennerne falde fra, fordi du i takt med at du bliver mor også vil ændre dig. Det er helt naturligt at du pludselig bliver mere voksen og fornuftigt, fordi du har et lille barn og dermed også et ansvar.

For nogle af dine jævnaldrene vil det være meget svært at forholde sig til og de vil måske derfor falde fra. Man kan ...


Annonce

... så sige at det er 'de rigtige venner', som bliver tilbage.

Du skal også være forberedt på alle de fordomme du kan møde, også fra mennesker som du slet ikke kender. Kommentarer om hvor ung du er og hvorvidt det nu er fornuftigt eller ej... men det må du tage roligt. Lyt til de gode råd du kan få, men forsøg at trække på skulderen, når folk kommer med fordomme, som du ikke kan bruge til noget.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg synes det vil være en god idé at du kom i en mødregruppe for unge mødre, hvis der er en sådan i den kommune du bor. Du har også mulighed for at kontakte sundhedsplejersken og få besøg af hende allerede i din graviditet. Derudover så vil jeg foreslå dig at tale med jordemoderen, som jo ser alle gravide og derfor også ved om der er en anden ung mor, som du kan lære at kende. På den måde er man ikke alene og det tror jeg er godt.

Jeg ønsker dig et stort tillykke og alt mulig held og lykke fremover.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herAnnonce

Viden om børn:

Regnslag

Du bør vælge regnslag der har Varefakta mærke. Det betyder at regnslaget er godkendt med hensyn til at kunne sikre barnet luft nok.

Du bør jævnligt sikre at elastikken i regnslaget er i orden. Er den for løs, kan selv et lille barn trække regnslaget ind i barnevognen og blive kvalt.

Regnslag bør kun anvendes, når man går tur i regnvejr og bør således ikke være på vognen, hvis det ikke regner.

Stil barnevognen under et halvtag, hvis det regner, når...

Læs mere i Babylex

Undertøj

Bomuld er behageligt, suger sved og kan vaskes ved høj temperatur. Det er en stor fordel så længe børn bruger ble, hvor det ikke kan undgås at der af og til kommer urin og afføring i undertøjet.

I vinterhalvåret kan det være en fordel at vælge undertøj af uld, da det varmer mere. Vær opmærksom på hvilken type uldundertøj du vælger. Noget uld kradser, hvor andet er meget mere blødt og behageligt.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg har købt din bog om børn og mad, og igen må jeg virkelig rose din måde at skrive på, det er alletiders bog :-) Jeg har 3 af dine bøger og jeg er vild med dem :-)

Tak fra mor til dreng på 4 måneder.


Annoncer

Annonce