Annonce

Annonce

Svar: Rejse og sol


14. januar 2016

Alder:
2 år, 2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Hmmm... vores hudfarve bestemmes af gener, men også af f.eks. indholdet af caroten og indholdet af melanin. Melanin produceres af særlige celler i overhuden, melanocytter, og beskytter hudens celler mod sollys. Når vi bliver solbrændte, så skyldes det at solens stråler sætter rigtig meget gang i produktionen af melanin.

Børns hud er mere sart og sårbar for vind og vejr - og for solens stråler. Derfor skal børns hud beskyttes ekstra. Selvom vores børn ikke er så gamle, så anbefales det, at vi beskytter deres hud med solcreme og sørger for skygge. Det er bedre at bruge solcreme end risikere at barnet får en solskoldning - solskoldning kan medføre hudkræft senere i livet...

I skal vælge en solcreme, som er fri for parabener, parfume og lignende - gå efter svanemærket solcreme. Se f.eks. i Matas eller prøv Derma eller Neutral.

Når I tager til Gran Canaria vil solen være stærkere end den er herhjemme og jeres drengs hud vil være ekstra modtagelig for solens stråler... ...


Annonce

... Derfor bør I bruge solcreme til ham. Det vil også være en rigtig god idé at købe badetøj med indbygget solfaktor. Bluser med lange ærmer, som kan beskytte godt, også gerne en solhat med skygge i nakken og for ørerne...

Hvis I skal bade i pool eller i havet, så skal I være opmærksomme på at bruge vandfast solcreme og også smøre ham ind igen, når han kommer op og tørres med håndklæde:) Vær opmærksom på at vand og sand reflekterer solens stråler ekstra, så når man opholder sig i eller ved vand, så er ekstra solbeskyttelse nødvendigt.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Med hensyn til at flyve, så er det især landingen som kan give øreproblemer. Det kan være en god idé at medbringe en brikjuice eller lignende, som han kan drikke med sugerør - vær opmærksom på, at I måske ikke får det med igennem security, men skal købe det i selve lufthavnen.

En pakke rosiner, en mandarin eller lignende, som han kan tygge på vil også være godt. Det hjælper ham til at synke og dermed udlignes trykket i ørerne.

Håber du kan bruge dette lidt videre - rigtig god ferie!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

16. maj 2018 | Transport og ferie | 11 mdr.

Jetlag og erstatning for letmælk?

Kære Helen, Så nærmer tiden hvor vi skal tilbage til DK og holde...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babyslynge

En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.

Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.

I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...

Læs mere i Babylex

Sutteflaske

For børn der ikke ammes er det vigtigt at man køber en ordentlig sutteflaske. Flasken skal passe til barnet og barnets evne til at sutte.

Det anbefales at man lader barnet "arbejde lidt for føden". Det vil sige at hullet i sutten ikke skal være for stort. Det at barnet skal bruge kræfter på at sutte er vigtigt for kæbernes og tændernes udvikling. Desuden er der en risiko for at barnet kan få ondt i maven, hvis det får maden for hurtigt.

Sutteflaske-sutterne findes...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej

Så er Viggas mor på banen igen og sidder her med smil på læben og tænker over at du fik ret igen..... du har en fantastisk brevkasse og jeg ville være helt lost uden den :))

Tak for en dejlig brevkasse og undskyld jeg ikke kan gøre mine breve kortere :))

Med venlig hilsen
Viggas mor


Annoncer

Annonce