Annonce

Annonce

Svar: Rejse og sol


14. januar 2016

Alder:
2 år, 2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Hmmm... vores hudfarve bestemmes af gener, men også af f.eks. indholdet af caroten og indholdet af melanin. Melanin produceres af særlige celler i overhuden, melanocytter, og beskytter hudens celler mod sollys. Når vi bliver solbrændte, så skyldes det at solens stråler sætter rigtig meget gang i produktionen af melanin.

Børns hud er mere sart og sårbar for vind og vejr - og for solens stråler. Derfor skal børns hud beskyttes ekstra. Selvom vores børn ikke er så gamle, så anbefales det, at vi beskytter deres hud med solcreme og sørger for skygge. Det er bedre at bruge solcreme end risikere at barnet får en solskoldning - solskoldning kan medføre hudkræft senere i livet...

I skal vælge en solcreme, som er fri for parabener, parfume og lignende - gå efter svanemærket solcreme. Se f.eks. i Matas eller prøv Derma eller Neutral.

Når I tager til Gran Canaria vil solen være stærkere end den er herhjemme og jeres drengs hud vil være ekstra modtagelig for solens stråler... ...


Annonce

... Derfor bør I bruge solcreme til ham. Det vil også være en rigtig god idé at købe badetøj med indbygget solfaktor. Bluser med lange ærmer, som kan beskytte godt, også gerne en solhat med skygge i nakken og for ørerne...

Hvis I skal bade i pool eller i havet, så skal I være opmærksomme på at bruge vandfast solcreme og også smøre ham ind igen, når han kommer op og tørres med håndklæde:) Vær opmærksom på at vand og sand reflekterer solens stråler ekstra, så når man opholder sig i eller ved vand, så er ekstra solbeskyttelse nødvendigt.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Med hensyn til at flyve, så er det især landingen som kan give øreproblemer. Det kan være en god idé at medbringe en brikjuice eller lignende, som han kan drikke med sugerør - vær opmærksom på, at I måske ikke får det med igennem security, men skal købe det i selve lufthavnen.

En pakke rosiner, en mandarin eller lignende, som han kan tygge på vil også være godt. Det hjælper ham til at synke og dermed udlignes trykket i ørerne.

Håber du kan bruge dette lidt videre - rigtig god ferie!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Gogsig barfodssko - De første og eneste sko dit barn behøver

Har du nogensinde tænkt over, at næsten alle børn bliver født platfodet? De fleste børn lærer faktisk bedst at gå, når de går på bare fødder.

Den bedste måde at styrke deres svang, sener og muskler i foden er gennem denne naturlige tilgang.
Det var bland andet den indsigt, der ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

28. januar 2024 | Transport og ferie | 10 mdr.

Pylret baby 10 måneder

Kære Helen Tak for dine rigtig gode tidligere svar på vores spørgsmål! Her...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barselshvile

Førhen i tiden var kvinder som lige havde født indlagt på sygehuset i flere dagen inden de kom hjem. I dag kommer man hjem så snart man har lyst og føler sig parat til det og det sker også at man kommer hjem før man som mor egentlig føler sig helt parat ... Det er mere og mere almindeligt at gå hjem allerede få timer efter fødslen.

Når man går tidligt hjem, så vil det være rigtig godt at den nybagte far har mulighed for at tage nogle dage fri, så den lille nye familie kan lære...

Læs mere i Babylex

Suttekæde

En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.

Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.

Det anbefales at:

- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen
For gud ved hvilken gang er jeg på din hjemmeside for lige at tjekke, hvordan det nu er med forkølelse og graviditet. Jeg har brugt siden så mange gange. Og hver gang har jeg fået højt kvalificerede og superpraktiske og tryghedskabende svar. Det vil jeg bare lige sige tak for.
Mvh Birgitte


Annonce