Annonce

Annonce

Svar: Bliver ked af det i autostolen


24. august 2015

Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære Helle

Tak for dit brev :)

Jeg tror du har fuldstændig ret i, at jeres datter ikke bryder sig om at være fastspændt, og når hun så græder og I forsøger at trøste, men naturligt ikke kan tage hende op, så bliver hun ekstra frustreret og gråden tager til...

Det er dog vigtigt, at hun er spændt fast i sin stol, det handler om sikkerhed og her er der ikke rigtig mulighed for at gå på kompromis - heller ikke selvom det gør ondt i dit mødrene hjerte, når hun græder - det forstår jeg godt:)

Det vil være rigtig godt, hvis I kan prøve at tilrettelægge dagen, så I kører med hende, når hun har været vågen, er blevet aktiveret, har fået en ren ble og har fået mælk - og dermed er parat til at skulle sove. Det vil hjælpe hende til at slappe af og kunne falde i søvn, når I så sætter hende i stolen og kører.

Du skal naturligvis også sikre dig at hun sidder godt i stolen. At selerne ikke strammer - måske er hun vokset, så de skal justeres. At sædet ikke har nogle skarpe kanter, buk eller lignende, som kan genere hende, der hvor hun sidder. Autostolen skal passe til hendes størrelse og ikke ...


Annonce

... hendes alder.

Måske skal hun have mindre overtøj på, så hun ikke får det for varmt. Nogle børn græder og protesterer over netop varmen, når de har siddet i stolen lidt. Nogle børn har glæde af at man f.eks. bruger en puttepose i stedet for overtøj, fordi det giver lidt mere bevægelighed, samtidig med at de føler sig puttet og holdes varme. Se f.eks. cuddle.dk

Selvom autostolen normalt kun er til brug i bilen, så kunne I også prøve at tage den ind og lade hende sidde lidt i den indenfor hver dag - måske bare 10 minutter. Ikke så længe, at hun når at blive ked af det, men længe nok til, at hun stille og roligt vænner sig til at sidde i den. I første omgang måske sidde der uden seler og i takt med at hun virker tryg ved stolen, så prøve med selerne.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Og i takt med at hun bliver ældre og kan begynde at få lidt at spise, lidt at sutte på, så må hun også gerne få f.eks. et frugtnet eller babyfeeder. Det at sidde og sutte på lidt frugt, kan ofte aflede og gøre, at hun måske så glemmer sin protest mod autostolen...

Håber du kan bruge dette lidt videre:)

Fortsat held og lykke med jeres bilture:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Undgå uønsket kemi i dit barns mad

De gode råd er mange, og som forældre kan det være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. Derfor har Fødevarestyrelsen samlet de vigtigste anbefalinger til at undgå uønsket kemi, så du hurtigt kan få et overblik over hvilke fødevarer, du bør være opmærksom på.

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

28. januar 2024 | Transport og ferie | 10 mdr.

Pylret baby 10 måneder

Kære Helen Tak for dine rigtig gode tidligere svar på vores spørgsmål! Her...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Æteriske olier

Æteriske olier er planteolier, der tilsættes forskellige plejeprodukter, f.eks. massageolie, for at give det duft.

Æteriske olier kan indeholde allergene parfumestoffer, der kemisk set er identiske med - og lovgivningsmæssigt er sidestillet med - de syntetisk fremstillede.

I forhold til børn er det vigtigt at undgå parfumerede massageolier og helt undlade at bruge voksenprodukter. Æteriske olier bør ikke bruges direkte på huden og man skal være opmærksom på at...

Læs mere i Babylex

Skråstol

Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.

Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil bare sige tak.

Jeg er så glad for at det er muligt at vende de mange store, svære tanker med dig her.. Det er virkelig en stor, stor hjælp :)

Knus fra mig


Annonce