Annonce

Annonce

Svar: Bliver ked af det i autostolen


24. august 2015

Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære Helle

Tak for dit brev :)

Jeg tror du har fuldstændig ret i, at jeres datter ikke bryder sig om at være fastspændt, og når hun så græder og I forsøger at trøste, men naturligt ikke kan tage hende op, så bliver hun ekstra frustreret og gråden tager til...

Det er dog vigtigt, at hun er spændt fast i sin stol, det handler om sikkerhed og her er der ikke rigtig mulighed for at gå på kompromis - heller ikke selvom det gør ondt i dit mødrene hjerte, når hun græder - det forstår jeg godt:)

Det vil være rigtig godt, hvis I kan prøve at tilrettelægge dagen, så I kører med hende, når hun har været vågen, er blevet aktiveret, har fået en ren ble og har fået mælk - og dermed er parat til at skulle sove. Det vil hjælpe hende til at slappe af og kunne falde i søvn, når I så sætter hende i stolen og kører.

Du skal naturligvis også sikre dig at hun sidder godt i stolen. At selerne ikke strammer - måske er hun vokset, så de skal justeres. At sædet ikke har nogle skarpe kanter, buk eller lignende, som kan genere hende, der hvor hun sidder. Autostolen skal passe til hendes størrelse og ikke ...


Annonce

... hendes alder.

Måske skal hun have mindre overtøj på, så hun ikke får det for varmt. Nogle børn græder og protesterer over netop varmen, når de har siddet i stolen lidt. Nogle børn har glæde af at man f.eks. bruger en puttepose i stedet for overtøj, fordi det giver lidt mere bevægelighed, samtidig med at de føler sig puttet og holdes varme. Se f.eks. cuddle.dk

Selvom autostolen normalt kun er til brug i bilen, så kunne I også prøve at tage den ind og lade hende sidde lidt i den indenfor hver dag - måske bare 10 minutter. Ikke så længe, at hun når at blive ked af det, men længe nok til, at hun stille og roligt vænner sig til at sidde i den. I første omgang måske sidde der uden seler og i takt med at hun virker tryg ved stolen, så prøve med selerne.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Og i takt med at hun bliver ældre og kan begynde at få lidt at spise, lidt at sutte på, så må hun også gerne få f.eks. et frugtnet eller babyfeeder. Det at sidde og sutte på lidt frugt, kan ofte aflede og gøre, at hun måske så glemmer sin protest mod autostolen...

Håber du kan bruge dette lidt videre:)

Fortsat held og lykke med jeres bilture:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.

Rejse med lille baby

Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rodfrugter

Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.

Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.

Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...

Læs mere i Babylex

Hofteklik

Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.

Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Selvfølgelig har jeg en tilknyttet kommunal sundhedsplejerske, men jeg er super glad for mit medlemskab hos NetSundhedsplejerkse.dk, da der dukker mange spørgsmål op i løbet ugen med en lille ny og jeg kan kun anbefale det.

Camilla Martin


Annonce