Annonce

Annonce

Brev:

Manglende rytme, spisning og søvn


24. august 2015

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Manglende rytme, spisning og søvn

Kære Helen.

Har læst mange gode breve og svar herinde de sidste måneder, og nu var det på tide jeg selv blev meldt ind så jeg kan få svar på mine mange spørgsmål.

Jeg har en dejlig søn på 5 måneder. Amningen var fra 7 ugers alderen et problem og jeg valgte derfor da han var 4 måneder at stoppe og give ham MME istedet. Dette har dog været problemfyldt grundet hård mave osv, men der er nogenlunde styr på det nu da han får movicol dagligt. Han spiser mellem 6-8 gange i døgnet, svarerende til 1 liter plus/minus. Er dette normalt? Og er der overhovedet noget som er normalt? Han er en stor dreng på 9 kg og 69 cm (3760 g og 54 cm ved fødslen).

Han har desværre ikke nogen god rytme, hvis han overhovedet har en, det eneste nogenlunde faste er at han sover ved en 19-tiden. Det er der han er klar til at blive puttet til natten og tager den lange lur. Dette har han faktisk gjordt siden han var 2 måneder gammel, mellem 2-3,5 måned vågnede han kun 1 gang om natten men siden han blev 3,5 måned er vi oppe på 2. Hans "rytme" skifter hele tiden men som det ser ud lige nu sover han som sagt kl 19.00, vågner og vil spise mellem 23-01 og igen mellem 03-04.30. Han sover så i sin seng til 05.30 og vågner så og kommer over i vires seng hvor han sover 30-60 minutter mere.

Vi ligger oftest og putter/snakker om morgenen og efter 30-40 min får han en flaske. Han er dog maks vågen 1 time før han igen er sur/træt og han sover maks 2 timer efter han er vågnet (stort set på klokkeslæt) Han er meget urolig om natten og vågner oftest mellem 3-10 gange udover spisetiderne. Uroen starter efter spisningen omkring 01.00. I løbet af dagen er han ikke god til at sove og vågner oftest når der er gået 25-30 minutter, hvis jeg skal have ham til at sove mere skal jeg tage ham i min egen seng og putte med ham. Det skal ...


Annonce

... lige siges at han sover i sin egen seng og har gjort det siden han var spæd, han er kun i min seng der tidligt på morgenen.

Når han vågner og er urolig er det ikke gråd, det er brok og oftest er det bare en sut der skal til før han sover videre. Men den meget afbrudte søvn er hårdt både for mig og min søn. Er det normalt at de sover 2 timer efter de er stået op eller er det grundet den afbrudte nattesøvn?

Han kan tage op til 3 lure dagligt, 2 korte af 25 minutters varighed og en længere på 1,5-2 timer, men hvornår han tager de korte og lange er der intet system i, dette er meget forskelligt. Hvornår jeg giver maden er også meget forskelligt, nogen gange er det lige når han vågner andre gange først 30-40-60 minutter senere da jeg vurderer at det først er der han er sulten. Vores anden udfordring er at han sagtens kan spise en flaske over 1-2-3 omgange over 1 time.

Jeg begyndte på skemad da han var 4 måneder, hvilket han er meget Intereseret i, især koppen med vandet;-) Men synes det er meget svært at få ind grundet den meget varierende rytme.

Det skal siges at han oftest efter en lur er utrolig glad, smilende og fysisk aktiv med legetøj og vende sig på maven osv. Det gode humør holder bare oftest ikke længe, ca 40-60 minutter. Herefter er han pylret og træt:-( Han virker både fysisk og psykisk "med".

Så mine spørgsmål opsummeret;

Er det muligt at lave en rytme, hvis ja, hvordan?

Er 6-8 spisninger(1000 ml) i døgnet okay?

Om morgenen når han vågner 05.30, bør jeg stå op med ham selvom han virker træt eller lade ham putte med mig til ham vågner og virker frisk?

Hvad kan skyldes den meget urolige søvn og de mange korte opvågninger?

Er det "normalt" kun at være glad og aktiv maks 1 time efter en lur (uanset varighed)?

Håber meget på din hjælp. Tak

Camilla

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. april 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Nat og slat spiser

Kære Helen Jeg skriver til dig, da jeg ikke længere kan finde hoved og hale...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Søvnproblemer - 6.5 måned

Hej Helen Tak for en fantastisk brevkasse! Jeg har virkelig haft gavn af...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mange opvågninger - 6 mdr.

Hej Helen. Tak for dit svar. Jeg har lige et par opfølgende spørgsmål. ...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Vågner hele natten

Hej Helen Først mange tak for et godt foredrag i dag på Gentofte...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og skift mellem søvnfaser

Kære Helen Vi har en søn som har meget svært ved at falde i søvn og skifte...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Opkast

Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring. Opkastning hænger ofte sammen med at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Vær derfor opmærksom på at give ekstra væske. Hvis barnet kaster op gentagne gange, bør der søges læge.

Læs mere i Babylex

Fødder

På grund af den trange plads i livmoderen, bliver mange børn født med indaddrejede fødder. Det kan være den ene fod eller begge. Små børn fødes også let hjulbenede. Det har umiddelbart ingen betydning og det retter sig efterhånden som barnet bliver ældre. Den sunde babyfod er bred og med en smal hæl. Barnet kan let sprede sine tæer. Alle børn er platfodet indtil omkring to års alderen. Børns fødder skal holdes varme og det er vigtigt at barnet, fra det er helt lille, har et par små sokker på,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg ved, at du ikke kan træffe beslutninger på vores vegne, men alligevel vil jeg meget gerne høre dine tanker ud fra din erfaring og viden om børn ...

Dine tanker har tidligere hjulpet os med en afklaring og en beslutning, som set i bakspejlet var den helt rigtige - for os alle tre.

Håber, du igen kan hjælpe os videre mod en beslutning.

Mange varme hilsner,
Hønemor


Annoncer

Annonce