Annonce

Annonce

Svar: Hader sin barnevogn & autostol


15. september 2013

Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære RL

Tak for dit brev :)

Jeg kan godt forstå at du gerne vil lære din datter at være i både autostol og barnevogn, så I har mulighed for at komme lidt væk hjemme fra. Og jeg tænker at det i første omgang nok handler om at få hende gjort tryg ved at være i autostol og lift.

Med hensyn til autostol, så er det vigtigt at du sikrer dig at der ikke er nogen generende remme eller andet, som irriterer hende. Hun skal naturligvis spændes fast, men hun skal sidde rart. Det bliver lidt koldere i vejret nu og det betyder mere tøj, en blød flyverdragt eller lignende og det kan nogle gange gøre en forskel, fordi hun puttes i dragten, sættes i stolen og falder til ro. Og nogle gange kan det faktisk hjælpe at du ammer hende, giver hende dragten på og ammer hende igen og derefter så sætter hende i stolen.

Nogle børn har også glæde af en puttepose i autostolen - se cuddle.dk - hvis hun ikke bryder sig om følelsen af at "blive spændt fast", så kan den være en ...


Annonce

... idé.

I forhold til liften, så vil det på samme måde være en rigtig god idé at du vænner hende til at sove i den, så du putter hende i liften indendøre, svinger den frem og tilbage og luller hende i søvn på denne måde - så den bliver genkendelig og tryg. Og når det så er tid til at trille i barnevognen, så puttes hun i liften som hun plejer, hvorefter den så stilles i vognen og I kan trille en tur.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Nogle gange kan det også hjælpe at putte hende indendøre i barnevognen, så hun lærer at sove inde i sin vogn først og føler sig tryg ved denne og når hun så kan det, så kan du putte hende udenfor og også trille hende, - så hun stille og roligt vænner sig til vognen og det at ligge i vognen. Nogle gange kan det hjælpe at tage kalechen ned, så hun kan ligge og kikke sig omkring og andre gange er det bedre at have den oppe, så hun er skærmet og så lettere falder til ro - her må du forsøge dig lidt frem.

Jeg håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Nakkefoldsscanning

En nakkefoldsscanning foretages i 11.-13. graviditetsuge og her kigger man via et apparat som køres rundt på den gravides mave, på barnet inde i livmoderen.

Man ser især på størrelsen af en lille hævelse af barnets nakke, en væskebræmme, som kan give et fingerpeg om at her er en risiko for at barnet har Downs Syndrom.

Læs mere i Babylex

Fødder

På grund af den trange plads i livmoderen, bliver mange børn født med indaddrejede fødder. Det kan være den ene fod eller begge. Små børn fødes også let hjulbenede. Det har umiddelbart ingen betydning og det retter sig efterhånden som barnet bliver ældre. Den sunde babyfod er bred og med en smal hæl. Barnet kan let sprede sine tæer. Alle børn er platfodet indtil omkring to års alderen. Børns fødder skal holdes varme og det er vigtigt at barnet, fra det er helt lille, har et par små sokker på,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for en MEGET god brevkasse, hvad skulle jeg dog gøre uden den.

Mor til dreng knap 6 uger


Annoncer

Annonce