Annonce

Annonce

Brev:

Pludselig uro ved putning og om natten


15. september 2013

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Pludselig uro ved putning og om natten

Kære Helen.

Min datter er nu knap 13 mnd og løber rundt, hopper, danser til musik og er i det hele taget meget aktiv i sine vågne timer. Hun har gået i to måneder og er sikker på benene. Hun begyndte i vuggestue for 1,5 mnd siden og er glad derhenne.

Hun er imidlertid pludselig umulig at putte om aftenen og er vågen fra 00.00 - 02.00 hver nat, hvor hun kræver vores tilstedeværelse.

Hun har haft fast putteritual siden hun var 2 mnd og i længere tid kunne hun lægges, synges for og så falde i søvn af sig selv. Hun har sovet på sit eget værelse, siden hun var 7mnd, der ligger lige ved siden af vores soveværelse. For et par måneder siden protesterede hun, når jeg gik efter godnatsangen og jeg fornemmede, at hun havde er reelt behov for, at jeg blev ved hende. Jeg har siden ligget på madras ved siden af hendes seng indtil hun faldt i søvn, hvilket har taget 15-20 min. Nu har hun dog inden for de sidste par uger opgraderet til en times putning, hvilket er for lang tid, når jeg har to andre børn, der også vil se deres mor om aftenen. Hun virker heller ikke til at have behov for mit nærvær hun rumsterer rundt i sengen og skælder næsten ud. Hun er ikke ulykkelig, hun skælder bare ud! Men hvis jeg går så rejser hun sig og skriger, indtil jeg kommer tilbage.

Indtil for et par uger siden har hun også sovet igennem om natten. Hun har nogen gange kaldt på os og så snart en af os lagde os ved siden af hendes seng, faldt hun til ro med det samme. Nu ligger hun og rumsterer 1,5-2,5 time hver nat. Det er ikke kortere perioder spredt ud over natten, men en lang periode, hvor hun er konstant vågen. Hun opfører sig, som når hun bliver puttet - med rumsteren og skælden ud.
Vi har været enige om, at hun skulle føle sig tryg, hvilket vi har bidraget til ved at sove ved siden af hende, når hun havde behov. Men dette virker ikke som et behov for vores nærvær. Det virker som om, hun ikke kan ...


Annonce

... finde ro.

Jeg synes det kommer sent, hvis det er en reaktion på hendes motoriske udvikling eller vuggestueopstart, men kan det være det?

Jeg er ved at være godt træt - og det er hun også- af at være vågen to timer hver nat. Så jeg vil gerne finde en løsning på hendes uro, så vi begge kan få en god nats søvn. Det skal dertil siges, at hun ikke har været syg de sidste to mnd og hun virker heller ikke til at have ondt.

Om natten har vi prøvet:
- sang (det beroliger kun lidt),
- holde i hånd (det vil hun ofte gerne),
- vand (hun er sjældent tørstig om natten),
- sutteflasken (hun elsker sin flaske og drikker også 200ml, hvis hun får det tilbudt, men det er langsom hyggespisning, så den kan sagtens undværes),
- sovepose (hun bliver meget sur og sparker vildt, som om hun ikke vil have lukket sine ben inde, så den er hurtigt droppet igen),

Og om aftenen har vi forsøgt at:
- putte hende inden hun virker for træt (putningen trækker endnu mere ud),
- putte hende, når hun er fuldstændig grydeklar (putningen går ok, men natteroderiet er det samme).

Hun sover med sutteklud, sutter, bamse og dyne. Dynen (babydyne) bliver sparket af på få sekunder. Kan hun fryse og det er det, der vækker hende om natten? Hun har body og nattøj på og så har vi radiatoren til at køre og hun virker varm nok. Er der andre muligheder for at give hende noget over sig om natten, når soveposen er for trang og dynen er for nem at sparke af? Jeg tænker også nu, når den kolde tid nærmer sig.

Jeg har overvejet se-til-metoden, men er den relevant i denne sammenhæng og er hun stor nok? Det vigtigste for mig er at hun er tryg.

Jeg håber, du kan hitte hoved og hale i min forklaring. Mit største ønske ville være at kunne synge for hende og så gå, så hun faldt i søvn af sig selv og sov helt til næste morgen. Det kunne være fantastisk. Jeg glæder mig til at høre dine tanker.

Hilsen en træt mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. juni 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

1 år og urolige nætter vol 2

Kære Helen Tak for dit svar. Vi har et godt stykke tid haft helt faste...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juni 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Nattesøvn med mange opvågninger

Hej Helen, Vores dreng på 14 mdr. stortrives i dagligdagen. Han er glad,...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juni 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

1 år og urolige nætter

Kære Helen Min datter har tidligere sovet ok (fra ca 19-5), men stod meget...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Dårlig søvnvane part 2

Hej igen, Jeg har forsøgt med at introducere nyt søvnritual med blandet...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juni 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Dårlig søvnvane

Kære Helen. Jeg har fået givet min søn en rigtig dårlig søvnvane jeg godt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ruske

Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.

Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...

Læs mere i Babylex

Optøning af spædbarnsmad

Hvis du har lavet små portioner af skemad, og de ligger klar i fryseren, så er det vigtigt at du optøer efter følgende retningslinier:

- Mad som har været optøet, må aldrig fryses igen

- Kød og fisk optøs i en skål i køleskabet. Optøning i en plastpose i koldt vand kan bruges, hvis det skal gå hurtigt. Optøning i varmt vand frarådes på grund af stor bakterievækst

- Frugt og grønt, som skal koges, optøs direkte i gryde fra fryser. Herved bevares smag,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar sidste gang med søvn-fase-skift-problemer. Tænk engang - det virker! Og nu har vi bøvlet i en hel måned med en træt lille pige, så det er bare så skønt at kunne lulle hende i søvn på en god måde. Plus - at du skrev det med perronen og sovetoget.

Tak,
fra forældrene til pige på 6 måneder


Annoncer

Annonce