Annonce

Annonce

Svar: Ryster på hovedet - noget fysisk galt?


9. juli 2021

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :) Det er rigtig fint du skriver, og jeg vil meget gerne dele lidt tanker med jer.

Når jeres dreng virrer med hovedet, ryster hovedet frem og tilbage, drejer det op og ned, rundt osv. så kan der med stor sandsynlighed være en sammenhæng med hans øreproblemer.

Når jeres dreng har væske på begge ører, så påvirker det hans hørelse. Han hører lydene på en meget mærkelig måde, og hans hørelse vil være nedsat. Det føles ofte meget ubehageligt, og samtidig så giver det ofte også en "propfornemmelse" i ørerne.

Hvis vi voksne har propper i ørerne, så kan vi trykudligne ved at holde os for næsen imens vi presser luft ud (som når vi f.eks. skal flyve), og hvis I har prøvet at "proppen" ikke kan springe, så er det rigtig ubehageligt og kan til sidst også gøre ondt. Nogle oplever også, at det ligesom "suser for ørene". Jeres dreng er for lille til at kunne trykudligne, og han kan ikke fjerne propfornemmelsen eller den øresusen han måske oplever, men det kan være forklaringen på, hvorfor han virrer med hovedet, ...


Annonce

... som han gør.

Når det er sagt, så kan børn også få forskellige små muskelsammentrækninger, og de kan sitre, fordi de f.eks. har lavt blodsukker, fryser lidt, er ivrige eller lignende. Hvis han sitrer/ryster meget, så prøv at lægge mærke til de forskellige situationer. Måske er det fordi han er glad og ivrig, måske har han brug for noget mere at spise og drikke, måske fryser han lidt, fordi det trækker fra et åbent vindue eller dør.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 11. okt.: Børn & Søvn - Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Og så er der naturligvis også børn, som ryster samtidig med, at de har kortvarige bevidsthedsforstyrrelser. Det lyder dog ikke til at være tilfældet hos jer, og det lyder som om, at mor tager det rimelig roligt :)

Hvis I er i tvivl om, hvad det er for bevægelser jeres dreng laver, så synes jeg, det vil være en rigtig god idé at filme det med jeres telefon - og så bør I vise det til jeres læge. Det er altid lettere at forholde sig til noget man kan se, og det vil hjælpe jeres læge, hvis I derfor har mulighed for at filme det...

Jeg håber, at I kan bruge ovenstående lidt videre - rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Navnesutten® – slut med forbyttede og forsvundne sutter.

Har dit barn fået den forkerte sut med hjem fra vuggestuen eller dagplejen? Med Navnesutter er det slut med sutter, der forsvinder og bliver forbyttet.

Hvad er en Navnesut?
Hos Navnesutten® kan du få graveret navn eller en anden tekst på dit barns yndlingssutter, f.eks. fra ...

Læs mere herAnnonce

Viden om børn:

Vaner og børn

Alle familier har deres egne vaner og rutiner. Det, at tingene gøres på en bestemt måde, giver tryghed for barnet. Et lille barn vil altid have det bedst, når noget er genkendeligt.

Hvis det lille barn skal passes, er det derfor en rigtig god idé, at den der passer barnet, forsøger at efterligne de rutiner og vaner, som barnet kender.

Børn elsker gentagelser og elsker derfor også lege som borte-tit og klappe-kage. De større børn føler stor glæde ved at se den samme...

Læs mere i Babylex

Babyslynge

En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.

Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.

I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dine fantastiske sider - det er dejligt at kunne skrive til dig, når man bor i Italien hvor der ikke findes sundhedsplejerske ;o)

Kærlig hilsner
Tanya fra Italien


Annonce