Annonce

Annonce

Svar: Bløde negle der buer opad


20. maj 2019

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære M

Tak for dit brev :)

Min umiddelbare tanke er, som du selv er inde på, at det naturligvis ikke kan udelukkes, at der er en sammenhæng mellem din datters hydronefrose og hendes negle. Forskellige sygdomme, herunder også nyresygdomme, kan godt give negleforandringer. Og jeg tænker ikke, at det hænger sammen med buttede fingre, eller at I klipper hendes negle lige - det anbefales netop at man klipper neglene lige over, som du gør..:)

Mit umiddelbare råd vil være, at I er opmærksomme på at tilbyde hende en sund og varieret kost, så hun via sin mad får forskellige næringstoffer, der kan styrke hendes negle. Næringsstoffer der især styrker neglene er D-vitamin, som hun jo sandsynligvis allerede får dagligt. Derudover findes dette også i f.eks. fisk, og hun må meget gerne spise fisk til frokost, ligesom I kan spise fisk om aftenen et par gange om ugen :)

B vitamin, især B2 vitamin, styrker også neglene. Dette vitamin får vi især fra dyreriget - det vil sige via æg, fisk, fjerkræ, kød, indmad.. og også fra ost og via mælkeprodukter som f.eks. yoghurt.

Kalk, magnesium, zink er nogle af de mineraler, som styrker ...


Annonce

... neglene. Kalk får hun via mælk og mælkeprodukter, magnesium via fuldkorn, bælgfrugter, grønne grøntsager, frø og kerner. Zink får hun via fisk og skaldyr - og også via indmad og mælkeprodukter.

Jeg ved ikke, om du på grund af hendes hydronefrose har fået nogle særlige retningslinjer omkring hendes kost, måske skal disse revurderes og måske vil det være rart for jer at tale med en diætist...


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

I kan naturligvis også overveje eller tale med læge om, hvorvidt det vil være relevant at tilbyde jeres datter en daglig multivitamintablet, som kan give hende lidt ekstra vitaminer og mineraler. Det bør i givet fald være en tyggetablet til børn i alderen 1-10 år, og du bør knække den i kvarte eller knuse den, så hun ikke får den galt i halsen. Indeholder vitaminpillen d-vitamin (10 mikrogram) skal hun ikke tilbydes d-dråber ved siden af.

Normalt skal børn ikke tilbydes multivitaminpiller, fordi deres behov generelt vil blive dækket af en almindelig varieret kost, men det kunne godt være, at jeres datter kunne have glæde af det.. det synes jeg, at du skal tale med jer læge om :)

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Woodland Wonders er inspirerende mad til din baby

De økologiske grødblandinger fra Woodland Wonders er for dig, der ønsker at tilbyde din baby økologiske produkter af høj kvalitet med minimalt forarbejdede råvarer, og som samtidig er nemme at tilberede. Kun det bedste er godt nok til din baby. Derfor består grødblandingerne fra Woodland Wonders ...

Læs mere herAnnonce

Viden om børn:

Tandbørstning

For at undgå huller i tænderne skal barnet have børstet tænder, ligeså snart den første lille tand bryder frem.

Det er vigtigt at børste tænderne to gange om dagen - morgen og aften.

Gør det til en vane at børste tænderne hver dag og på et tidspunkt, hvor det passer ind i jeres rutiner - f.eks. om morgenen, når I står op, og om aftenen inden barnet skal i seng.

Brug en blød tandbørste, som passer til barnet alder. Børst både indvendig og udvendigt på...

Læs mere i Babylex

Håndudmalkning

Hvis man har brug for at malke mælk ud til sit barn, så kan man gøre det med håndudmalkning. Når man bruger sine hænder, skal man være ekstra opmærksom på hygiejnen - men ellers er håndudmalkning normalt den mest skånsomme form for udmalkning af brystet.

- Begynd med at vaske dine hænder og klem en lille smule mælk ud af brystet, som kasseres.

- Malk ud i en ren skål, som mælken let kan sprøjtes ned i

- Læn dig forover, massér brystet blidt ned mod...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Jeg har nu i over 3 år været medlem af din hjemmeside og har ALTID påskønnet dine gode og fornuftige råd omkring mine to børn. Selvom du aldrig har mødt mine børn, har du altid rådgivet mig som om du hele tiden har været en del af deres liv......

Du er klart den bedste og ærligste sundhedsplejerske jeg nogenside har stiftet bekendtskab med, og jeg vil altid sætte pris på dine gode råd, som har gjort min hverdag bedre og mindre skræmmende.

Endnu engang tusind tak.


Annonce