Annonce

Annonce

Svar: Opkast og slim


17. november 2018

Kategori:
Alder:
2 år, 9 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære Malene

Tak for dit brev og fine spørgsmål :)

Det er til en vis grad normalt, at der kan være ekstra slimdannelse i halsen om morgenen, men slim kan komme flere steder fra, og det kan være en god idé at undersøge, hvad det handler om hos jer.

Slimen, som din dreng oplever, kan komme både fra næsen, fra lunger og bronkier, og det kan også komme fra maven. Du skriver, at det er mest udtalt ved forkølelser og luftvejsinfektioner, og det tyder derfor på, at det hos jer kommer enten fra næsen eller fra hans luftveje. Da han har astma og behandles for dette, så synes jeg, det vil være en god idé, at I drøfter det med jeres læge.

Der er ingen tvivl om, at det generer ham - og jeg tænker, at ...


Annonce

... det må være ubehageligt. Han lyder jo til at have en "klump i halsen," der er tydeligt noget et eller andet sted i svælget som irriterer ham, han er stille, hænger på jer, får lidt at drikke og kaster så slimen op - det hjælper ham til at få det løsnet, og efterfølgende har han det tydeligt bedre. Da det netop hjælper ham at få noget at drikke og kan derefter kaster op, så kan det dog også stamme fra hans mave, og derfor komme op af spiserøret...


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 11. okt.: Børn & Søvn - Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Det lyder ikke akut, men jeg vil anbefale, at du taler med lægen om det, og hvordan du oplever det. Og så kan du sammen med lægen finde ud af, hvorvidt I skal se tiden an, eller om det er noget, som bør undersøges nærmere :)

Rigtig god bedring med ham :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herAnnonce

Viden om børn:

Regntøj

Børn der bor i Danmark har brug for regntøj, når de skal være udenfor og lege, og vejret er mildt og vådt.

Regntøjet skal være vandtæt, men uimprægneret. Det er en god idé at vælge regntøj af tekstil, nylon (polyamid) eller plasttypen polyurethan (PUR). Gå derimod uden om regntøj af PVC som er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

Spørg evt. i forretningen og bed evt. om dokumentation fra producenten.

Regntøjet skal sidde godt uden at stramme. Det...

Læs mere i Babylex

Steriltvandspapler

Steriltvandspapler bruges som smertestillende til fødende kvinder. Det er små indsprøjtninger af helt rent vand, som man lægger ind under huden i lænden.

Det svier, når de lægges ind og der lægges i alt 4 små steriltvandspapler ind. Når de først er lagt, oplever de fleste at de har god smertelindring. Virkningen kommer af, at stikkene afleder smerteimpulser, som netop er høje i lænden, når man har veer.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.

Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.

Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.

Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder


Annonce