Annonce

Annonce

Svar: Kravler ud af tremmesengen - 18 mdr.


20. december 2023

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Heidi

Tak for dit brev og tak for ønsket om en god jul - jeg håber også, at I får en rigtig dejlig jul i jeres familie:)

Det lyder som om, at jeres datter godt kunne have brug for en åben seng. Det er meget forskelligt, hvornår det er nødvendigt, men ofte et sted mellem 18-36 måneder - hvilket jo er et meget stort spring:)

Men, netop fordi din datter så tydeligt forsøger at kravle ud af tremmesengen nu, så kan det være en indikation af, at hun har brug for at tremmerne kommer væk. Det er også farligt, hvis det lykkes for hende at klatre over tremmerne - i givet fald vil hun falde højt, og derfor er det bedre, hvis tremmerne ikke er der.

Jeg ved jo ikke, hvilken tremmeseng hun har, måske kan tremmerne tages af, og ellers kan I købe en juniorseng til hende. Da hun ikke er ældre, end hun er, så vil jeg anbefale, at I vælger en juniorseng med en sengehest, så der trods alt stadig er lidt sikkerhed for, at hun ikke kan trille ud af sin seng om natten. Hun vil stadig kunne kravle ind og ud af sengen på egen hånd.

Jeg kan sagtens forstå dit behov for at have "styr på hende". Det er dog ikke sikkert, at det giver problemer med en åben seng. For nogle børn er det tilstrækkeligt at vide, at de rent faktisk kan komme ud af sengen, når de har behov for det - og det vil så gøre, at de faktisk bliver liggende. For andre børn betyder en åben seng, at de stiger ud af sengen og søger deres forældre ...


Annonce

... - hvilket de jo et eller andet sted også skal have lov til:)

Hvis jeres datter stiger ud af sin seng, når hun er puttet, og kommer ind i stuen, så tager I det bare stille og roligt, tager hende i hånden og følger hende ind i seng igen. Når hun på den måde søger jer, så vil det ofte være et behov for at sikre sig, at I stadig er der, og det bliver hun naturligt bekræftet i, når hun ser jer i stuen. Og når I så følger hende tilbage i egen seng, så lærer hun stille og roligt, at det er der hun skal sove, og at hun netop trygt kan blive i sin seng, I er der stadig for hende. Det er her vigtigt netop at vise hende tryghed og beroligelse.

Sørg også for, at hun har en puttebamse, slaskedukke, putteklud eller lignende og et trygt og dejligt putteritual. Hvis hun allerede puttes med bamse, beroligende ord, sang, godnathistorie og lignende, så er det vigtigt, at I holder fast i dette - det vil naturligt gøre overgangen fra tremmeseng til åben seng mere naturlig for hende. Genkendelighed giver tryghed, og det vil også være med til at gøre, at hun ikke stiger ud af sengen igen og igen.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Det er også en god idé, hvis I kan bruge lidt tid på sengekanten om aftenen, læse lidt for hende, tale dagen igennem eller lignende, så hun ikke ligger helt alene, men netop hjælpes med at finde ro og overgive sig til søvnen:)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke :)

Rigtig god jul :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

15. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 10 mdr.

Putning af 2 børn

Hej Helen Jeg skriver til dig for at få lidt input til ny putterutine...

Læs hele brevet og Helens svar


1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.

Problemer med putning til nat

Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2024 | Sovevaner | 2 år, 1 mdr.

Nattespetakler

Kære Helen Vi har nogle udfordringer om natten pt. Og jeg ved ikke, hvad vi...

Læs hele brevet og Helens svar


23. april 2024 | Sovevaner | 11 mdr.

Putning - 11 mdr.

Hej Helen, Jeg skriver igen, fordi min søn snart bliver 1 år gammel og skal...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2024 | Sovevaner | 15 mdr.

Lange putninger - 15 måneder

Hej Helen Jeg skriver til dig, fordi vi har kæmpet med aftenuro og lange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babymassage

Babymassage er en systematisk blød og blid form for massage, som oprindeligt stammer fra Indien. Nogle børn nyder at få babymassage, hvor andre børn ikke bryder sig særlig meget om det.

De fleste forældre vil, uden at tænke over det, naturligt have lyst til at kærtegne og berøre deres lille barn. Følg din egen lyst til hvad du og barnet godt kan lide. Børn har bedst af at blive rørt på en måde, hvor det er barnets reaktioner og signaler der er styrende.

Børn har...

Læs mere i Babylex

Autostol

Til transport i bil skal barnet sidde i en godkendt autostol. Det lille barn skal helst sidde fastspændt med ryggen mod kørselsretningen.

Autostole skal være godkendt efter ECE (R)-44-03 eller 44-04. Der skal være et E-mærke på stolen, og den lange talrække under eller efter E-mærket skal starte med enten 03 eller 04.

For fastmonterede autostole hedder godkendelsen ECE (R) 44-05.

Autostole med andre mærkninger skal også være E-mærket, for at de er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Jeg havde i en periode lidt problemer med at amme og var egentlig ved at smide håndklædet i ringen, men Helen sagde de rigtig ting som gjorde at jeg fortsatte og det er jeg rigtig glad for i dag ...

Camilla Martin


Annonce