Annonce

Annonce

Svar: Samsovning dobbeltseng?


24. november 2023

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære mor

Tak for dit brev :)

Det lyder som en god idé at holde pause med skemaden. Der er tid nok, og det er helt fint at give begge piger lidt tid endnu. Da F. har vist interesse for at ville spise lidt, så kan du dog godt tilbyde lidt mad, som de kan slikke og smage lidt på. De er sandsynligvis for små til selv at kunne holde det og føre det til munden, men du kan holde det, og så kan de slikke og smage lidt. Det kunne f.eks. være lidt frugtbåde, agurk, ristede rugbrødsbjælker og lignende. Det kan være med til at bibeholde interessen lidt, og stille og roligt skal de nok blive parate til skemaden:)

Det lyder også som en god prioritering, at du lige nu vælger at sove sammen med pigerne. Du fortæller, at når du sover sammen med dem, så kan de (især F.) sove hele natten igennem. Når du ikke sover sammen med dem, så skal du ind til dem en gang i timen, hvor de skal mærke dig, have sut, flaske osv.

Jeg tænker, at det er vigtigt for både dig og pigerne at opleve en sammenhængende søvn, det er en god prioritering for jer alle tre. Og det betyder ikke, at de får svært ved at sove på ...


Annonce

... eget værelse senere hen - det de lærer er at sove sammenhængende og også at søvn er forbundet med noget trygt - og det er vigtig læring for god søvn fremadrettet.

Du har ret i, at det er nødvendigt, at far flytter ud af soveværelset, hvis du og pigerne sover sammen i dobbeltsengen.. men er det mon muligt, at du kunne sove på pigernes værelse? Er der plads til, at du f.eks. kunne have en stor madras på gulvet, hvor du kunne ligge okay, og hvor der også er plads til pigerne? Det ville gøre, at far stadig kunne sove i dobbeltsengen, du kunne give pigerne den tryghed og nærhed, som de viser behov for, og du vil også selv kunne sove mere sammenhængende, uden at du skal op af din seng og ind til dem igen og igen. Og så ville de samtidig vænne sig til at sove på eget værelse, vænne sig til lydende, lyset, skyggerne osv. på værelset. Så når I føler det er tid, så kan de flytte fra madrassen op i tremmesengene - og kender således rummet, så alt ikke er nyt, og I ikke på den måde skal starte forfra...:)


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Jeg håber, at du kan bruge dette forslag lidt videre. Rigtig meget held og lykke :)

God weekend!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

11. april 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Dårlig søvn og stop af amning

Hej Helen. Nu har jeg endelig fået taget mig mod og tiden til at skirve til...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

At sove igennem

Hej Helen Min søn er nu blevet 6 måneder og jeg tænker, at det derfor er...

Læs hele brevet og Helens svar


26. marts 2024 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Svær putning - 2 år, 6 mdr.

Kære Helen, Et spørgsmål til putning. Vores dreng på 2.5 år har altid...

Læs hele brevet og Helens svar


24. marts 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Sove på maven - 5 måneder

Hej Helen Jeg skriver, fordi vores datter er begyndt at trille om på maven,...

Læs hele brevet og Helens svar


14. marts 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Søvnbehov og fordeling

Hej Helen Jeg har en søn på 5 måneder, som næsten altid har haft en rigtig...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bedsteforældre

Det er dejligt at have bedsteforældre og for de fleste børn og børnefamilier spiller bedsteforældrene en stor rolle.

Bedsteforældre kan være ressourcepersoner, der træder til og hjælper jer i hverdagen med de praktiske opgaver. De vil ofte også gerne hjælpe med børnepasning, hvis I forældre har brug for lidt tid for jer selv.

Børn har glæde af at kende deres bedsteforældre, det er vigtigt for børn at kende deres historie og det er dejligt for dem at have...

Læs mere i Babylex

Tænder

Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.

De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.

Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!

Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".

Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.

Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.

Venlig hilsen

Helt Utrolig Lettet


Annonce