Annonce

Annonce

Svar: Samsovning dobbeltseng?


24. november 2023

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære mor

Tak for dit brev :)

Det lyder som en god idé at holde pause med skemaden. Der er tid nok, og det er helt fint at give begge piger lidt tid endnu. Da F. har vist interesse for at ville spise lidt, så kan du dog godt tilbyde lidt mad, som de kan slikke og smage lidt på. De er sandsynligvis for små til selv at kunne holde det og føre det til munden, men du kan holde det, og så kan de slikke og smage lidt. Det kunne f.eks. være lidt frugtbåde, agurk, ristede rugbrødsbjælker og lignende. Det kan være med til at bibeholde interessen lidt, og stille og roligt skal de nok blive parate til skemaden:)

Det lyder også som en god prioritering, at du lige nu vælger at sove sammen med pigerne. Du fortæller, at når du sover sammen med dem, så kan de (især F.) sove hele natten igennem. Når du ikke sover sammen med dem, så skal du ind til dem en gang i timen, hvor de skal mærke dig, have sut, flaske osv.

Jeg tænker, at det er vigtigt for både dig og pigerne at opleve en sammenhængende søvn, det er en god prioritering for jer alle tre. Og det betyder ikke, at de får svært ved at sove på ...


Annonce

... eget værelse senere hen - det de lærer er at sove sammenhængende og også at søvn er forbundet med noget trygt - og det er vigtig læring for god søvn fremadrettet.

Du har ret i, at det er nødvendigt, at far flytter ud af soveværelset, hvis du og pigerne sover sammen i dobbeltsengen.. men er det mon muligt, at du kunne sove på pigernes værelse? Er der plads til, at du f.eks. kunne have en stor madras på gulvet, hvor du kunne ligge okay, og hvor der også er plads til pigerne? Det ville gøre, at far stadig kunne sove i dobbeltsengen, du kunne give pigerne den tryghed og nærhed, som de viser behov for, og du vil også selv kunne sove mere sammenhængende, uden at du skal op af din seng og ind til dem igen og igen. Og så ville de samtidig vænne sig til at sove på eget værelse, vænne sig til lydende, lyset, skyggerne osv. på værelset. Så når I føler det er tid, så kan de flytte fra madrassen op i tremmesengene - og kender således rummet, så alt ikke er nyt, og I ikke på den måde skal starte forfra...:)


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Jeg håber, at du kan bruge dette forslag lidt videre. Rigtig meget held og lykke :)

God weekend!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Vigtigheden af tidlig synstest hos Børn: Memira er eksperter

Børn er gode til at kompensere for synsproblemer og kan ofte ikke selv fortælle, hvis noget er galt. Hos Memira er vores øjenlæger eksperter i børns syn og ved, hvor vigtigt et godt syn er for børn i børnehaven, skolen, under uddannelse og i livet generelt. Vi tilbyder kort ventetid på ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

22. juni 2024 | Sovevaner | 5 år, 7 mdr.

Pige på 5.5 år kan ikke falde i søvn

Kære Helen. Jeg er far til en pige på 5.5 år, som har meget svært ved at...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2024 | Sovevaner | 2 år, 4 mdr.

Hårpilleri

Kære Helen, Min mand og jeg er forældre til en fuldstændig fantastisk pige...

Læs hele brevet og Helens svar


31. maj 2024 | Sovevaner | 4 mdr.

4 mdr og store søvnproblemer

Kære Helen Først vil jeg sige tusind tak for en side med rigtig god...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 2 mdr.

Putte senere eller vække fra lur

Kære Helen Tusind tak for dit forrige svar angående night terror. Der var...

Læs hele brevet og Helens svar


22. maj 2024 | Sovevaner | 1 mdr.

Søvnudfordringer 7 uger baby

Hej Helen, Jeg har en datter på 7 uger. Jeg har udfordringer med at få...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Pudendusblokade ved fødsel

Pudendusblokade er en bedøvelse af skeden og mellemkødet, som kan gives til kvinder, der er i fødsel.

Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden, og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse, man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.

Pudendusblokaden er for de fleste lidt ubehagelig at få lagt, og den kan dæmpe presseveerne, så man som kvinde ikke kan...

Læs mere i Babylex

Amning

Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.

Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusinde tak for dit svar. Det er rart at blive mindet om alt det positive ved børnehavestarten, det er jo det jeg skal forsøge at give videre ;-)

Tak fra Tina


Annonce