Annonce

Annonce

Svar: Vil ikke sove i barnevogn del 3


15. september 2023

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Åh, hvor lyder det bare hårdt!

Jeg synes ikke, du skal fortsætte. Du fortæller, at du gør præcis det samme, når du forsøger at putte din dreng i barnevognen, som du gør, når du putter ham i slyngevuggen. Der er ingen forskel - og alligevel, så falder han fint i søvn i sin slyngevugge, men i barnevognen vågner han op, græder, og kan tydeligt ikke finde ro.

Jeg synes ikke at der på baggrund af dette er nogen grund til, at du "går all-in nu og KUN forsøger med barnevogn". Det er vigtigt, at han forbinder det at skulle sove med noget trygt, dejligt og rart. Det er også vigtigt, at han får sin søvn. Derfor er det slyngevuggen, som du igen må prioriterer - det lyder for mig som om, at hvis du fortsætter med barnevognen, så vil han begynde at forbinde den med noget, som ikke er trygt og rart, og det vil naturligt ikke gøre det lettere for ham at sove i barnevognen senere hen. At en eller anden grund er der noget, som han ikke bryder sig om, når han ligger i sin vogn, og han kan desværre ikke fortælle os, hvad det er...

Han er 4 måneder nu, og når han bliver 6 måneder, vil han kunne sidde op. Det betyder, at han både vil kunne få en pause og dermed nå at glemme sin ...


Annonce

... barnevogn - et par måneder er lang tid, når man ikke er ældre, end han er - og om et par måneder, vil du igen kunne forsøge at introducere barnevognen som noget dejligt, fordi han så vil kunne sidde op i den, kikke på verden, følge med osv. På den måde kan han begynde at forbinde sin barnevogn med noget rart.

Jeg tænker, at du til den tid skal starte med at bruge barnevognen netop til ture, hvor han sidder op og er vågen - og ikke nødvendigvis putte ham til lur. Men gradvist vænne ham til at barnevognen er okay - og måske en dag kan I så trille af sted, opleve lidt af verden sammen, og han bliver så naturligt træt og vil pludselig kunne falde i søvn i sin vogn... det har man jo lov at håbe:)

Så ja, jeg tænker, at du skal vente, til han er ældre og håbe, at du på sigt kan lykkes med at vænne ham til barnevognen og gradvist finde ud af, at det faktisk er okay at skulle sove i den.. Krydser alt hvad krydses kan:)


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Lige nu er det vigtigt for jer begge, at du giver jer selv ro i løbet af dagen og ikke kæmper med ham. I har ikke brug for "frygtelige dage" med tiltagende gråd og manglende søvn - det kommer der ikke noget godt ud af :)

Stort knus med på vejen herfra :)

Rigtig god weekend!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Gogsig barfodssko - De første og eneste sko dit barn behøver

Har du nogensinde tænkt over, at næsten alle børn bliver født platfodet? De fleste børn lærer faktisk bedst at gå, når de går på bare fødder.

Den bedste måde at styrke deres svang, sener og muskler i foden er gennem denne naturlige tilgang.
Det var bland andet den indsigt, der ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

22. juni 2024 | Sovevaner | 5 år, 7 mdr.

Pige på 5.5 år kan ikke falde i søvn

Kære Helen. Jeg er far til en pige på 5.5 år, som har meget svært ved at...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2024 | Sovevaner | 2 år, 4 mdr.

Hårpilleri

Kære Helen, Min mand og jeg er forældre til en fuldstændig fantastisk pige...

Læs hele brevet og Helens svar


31. maj 2024 | Sovevaner | 4 mdr.

4 mdr og store søvnproblemer

Kære Helen Først vil jeg sige tusind tak for en side med rigtig god...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 2 mdr.

Putte senere eller vække fra lur

Kære Helen Tusind tak for dit forrige svar angående night terror. Der var...

Læs hele brevet og Helens svar


22. maj 2024 | Sovevaner | 1 mdr.

Søvnudfordringer 7 uger baby

Hej Helen, Jeg har en datter på 7 uger. Jeg har udfordringer med at få...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Skråstol

Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.

Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...

Læs mere i Babylex

Navlestrengsblod - stamceller

Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.

I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!

Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.

Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!


Annonce