Annonce

Annonce

Svar: Vil ikke sove i barnevogn del 3


15. september 2023

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Åh, hvor lyder det bare hårdt!

Jeg synes ikke, du skal fortsætte. Du fortæller, at du gør præcis det samme, når du forsøger at putte din dreng i barnevognen, som du gør, når du putter ham i slyngevuggen. Der er ingen forskel - og alligevel, så falder han fint i søvn i sin slyngevugge, men i barnevognen vågner han op, græder, og kan tydeligt ikke finde ro.

Jeg synes ikke at der på baggrund af dette er nogen grund til, at du "går all-in nu og KUN forsøger med barnevogn". Det er vigtigt, at han forbinder det at skulle sove med noget trygt, dejligt og rart. Det er også vigtigt, at han får sin søvn. Derfor er det slyngevuggen, som du igen må prioriterer - det lyder for mig som om, at hvis du fortsætter med barnevognen, så vil han begynde at forbinde den med noget, som ikke er trygt og rart, og det vil naturligt ikke gøre det lettere for ham at sove i barnevognen senere hen. At en eller anden grund er der noget, som han ikke bryder sig om, når han ligger i sin vogn, og han kan desværre ikke fortælle os, hvad det er...

Han er 4 måneder nu, og når han bliver 6 måneder, vil han kunne sidde op. Det betyder, at han både vil kunne få en pause og dermed nå at glemme sin ...


Annonce

... barnevogn - et par måneder er lang tid, når man ikke er ældre, end han er - og om et par måneder, vil du igen kunne forsøge at introducere barnevognen som noget dejligt, fordi han så vil kunne sidde op i den, kikke på verden, følge med osv. På den måde kan han begynde at forbinde sin barnevogn med noget rart.

Jeg tænker, at du til den tid skal starte med at bruge barnevognen netop til ture, hvor han sidder op og er vågen - og ikke nødvendigvis putte ham til lur. Men gradvist vænne ham til at barnevognen er okay - og måske en dag kan I så trille af sted, opleve lidt af verden sammen, og han bliver så naturligt træt og vil pludselig kunne falde i søvn i sin vogn... det har man jo lov at håbe:)

Så ja, jeg tænker, at du skal vente, til han er ældre og håbe, at du på sigt kan lykkes med at vænne ham til barnevognen og gradvist finde ud af, at det faktisk er okay at skulle sove i den.. Krydser alt hvad krydses kan:)


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Lige nu er det vigtigt for jer begge, at du giver jer selv ro i løbet af dagen og ikke kæmper med ham. I har ikke brug for "frygtelige dage" med tiltagende gråd og manglende søvn - det kommer der ikke noget godt ud af :)

Stort knus med på vejen herfra :)

Rigtig god weekend!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

3. oktober 2023 | Sovevaner | 18 mdr.

Sove med dyne

Kære Helen Et lille spørgsmål herfra, nu hvor vi går koldere tider i møde....

Læs hele brevet og Helens svar


22. september 2023 | Sovevaner | 15 mdr.

Hjælp til søvn (15 mdr.)

Hej Helen Siden jeg sidst har skrevet til dig er der sket virkelig meget. Vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. september 2023 | Sovevaner | 9 mdr.

Hvornår skal jeg stoppe med at amme og hjælp til egen seng

Hej Helen. Vi har en dejlig dreng på 9 måneder, som er startet i dagpleje...

Læs hele brevet og Helens svar


18. september 2023 | Sovevaner | 2 mdr.

Dårlig nattesøvn og behov for brystet for at kunne sove

Kære Helen, Tak for en rigtig god brevkasse. Vi blev for lidt over 2...

Læs hele brevet og Helens svar


5. september 2023 | Sovevaner | 17 mdr.

Eget værelse? - 17 mdr.

Kære Helen Jeg er simpelthen nødt til endnu engang at spørge om dine råd og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rodfrugter

Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.

Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.

Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...

Læs mere i Babylex

Kosttilskud - børn

Følgende kosttilskud anbefales til børn:

- D-vitamin tilskud gives til alle børn i alder 0-4 år. Der gives 10 mikrogram dagligt. Børn med mørk hud og/eller børn, som går klædt, så kroppen er tildækket om sommeren skal forsætte med D-vitamin gennem hele barndommen/livet.

- Calcium gives til børn, der har mælkeallergi eller til børn, hvor forældrene ikke ønsker at give deres barn mælkeprodukter. Der gives 500 mg dagligt fra 1 års alderen.

- Jerntilskud...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Så er jeg tilbage i klubben igen, for nu er barn nummer to kommet til, og med ham nye udfordringer, for ingen børn er jo ens ;-) Og jeg trænger til lidt professionel hjælp fra en sundhedsplejerske, der ikke er bange for at have en mening.

Hilsen mor til to drenge


Annonce