Annonce

Annonce

Svar: Sover mit barn for meget? - 2 mdr.


1. december 2019

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære andengangsmor :)

Tak for dit brev - og stort tillykke med at I har fået en lillesøster. Det lyder rigtig dejligt og det lyder som om, at I alle trives med at være en familie på fire - skønt! :)

Børn er forskellige - og det er de helt fra starten. Og det er jeres to børn et tydeligt bevis på - og det er helt okay :)

Ja, børn kan godt sove for meget. De fleste børn på 2 måneder sover ca. 16 timer i døgnet, ofte fordelt sådan, at de sover ca. 6 timer i løbet af dagen (antallet af lure varierer) og så sover de ofte ca 10 timer om natten (naturligt afbrudt af at få mælk). Børn må meget gerne have et godt sovehjerte og når man taler om gennemsnit, så vil nogle børn naturligt sove lidt mere og andre mindre...

Jeres datter sover ofte fra 22 til 08 eller fra 24 til 10 - altså ca 10 timer om natten. Og så sover hun ofte to længere lure, ofte 3-3.5 times formiddagslur og så er hun vågen et par timer og sover så 2-3 timer igen. Derudover powernapper hun så lidt i løbet af aftenen. Hun sover på den måde måske lidt mere end gennemsnittet, men det er stadig rigtig fint og indenfor normalområdet.

Det du fortæller lyder altså super fint, og som udgangspunkt skal man ikke ændre noget, som fungerer :) Du beskriver derudover en pige, som spiser rigtig godt. Du ammer hende fuldt, og hun tager rigtig godt på i vægt. Hun er sjældent ked ...


Annonce

... af det, - kun når hun er træt eller sulten, hvilket er helt normalt. Hun sender rimeligt tydelige signaler, så hun er nogenlunde let at aflæse, og du kan derfor putte hende, når hun viser behov for dette og aktivere hende, når hun er klar her. Du fortæller, at hun er utroligt opmærksom, har en super god kontakt, meget let til smil og gerne pludrer meget, og også motorisk følger hun fint med og er helt alderssvarende. Det lyder alt sammen super godt!

Jeg er på ingen måde bekymret. Det lyder så fint det du fortæller. Havde hun virket sløv, apatisk, grædt meget, haft svært ved at finde ro, taget sparsomt på i vægt eller lignende, så ville jeg være bekymret, men du beskriver en pige, som lyder til at trives på alle punkter, og det er bare super dejligt :)


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Onsdag 4. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, KU.BE

Se flere foredrag med Helen ...


Selvom man naturligt let kommer til at sammenligne sine børn, så prøv om du kan undgå at gøre det. De er som sagt forskellige, og det er okay. Det er netop noget af det, som gør forældreskabet så berigende.. at de samme to forældre kan lave så forskellige børn. Det kan give lidt udfordringer en gang imellem, fordi de naturligt også kan have behov for at blive mødt forskelligt, men det giver også rigtig mange glæder :)

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre, og at det giver lidt ro med på vejen. Nyd det hele - Og så glæder jeg mig til at følge jeres lille familie igen :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

23. september 2020 | Sovevaner | 7 mdr.

7 mdr blandede spørgsmål

Hej Helen. Har tidligere fået en dagsplan af dig og har lige lidt spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


21. september 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Korte dagslure - for kort vågentid?

Kære Helen, Vores datter sover fortiden 4-6 lure om dagen og tænker at det...

Læs hele brevet og Helens svar


20. september 2020 | Sovevaner | 15 mdr.

Nattesøvn 15 måneder

Kære Helen. Vores dreng har altid sovet rigtig godt om dagen og meget...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2020 | Sovevaner | 22 mdr.

Har indtil nu altid sovet godt

Kære Helen. Jeg skriver til dig med et (desperat!) spørgsmål om søvn. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


18. september 2020 | Sovevaner | 9 mdr.

Ændring af lure ifbm. opstart af vuggestue

Hej Helen. Vores søn på 9,5 mnd. skal starte i vuggestue om 1,5 mnd. og og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Laktulose

Laktulose er et middel som bruges ved hård mave. Hvis du oplever at dit barn ikke kan komme af med sin afføring og måske virker smertefopint i forbindelse hermed, så kan læge eller sundhedsplejersken anbefale dig at du giver dit barn laktulose.

Laktulos virker ved at blødgøre tarmindholdet ved blandt andet at trække væske ind i tarmen. Dette giver en mere lind afføring. Midlet optages ikke i blodbanen fra maven eller tarmene, det udskilles med afføringen.

Det er...

Læs mere i Babylex

Kogt-vands-klude

Kogt vands klude er et gammelt husmoderråd til røde barnenumser.

Princippet er at man tager noget blødt bomuldsstof f.eks. stof fra et gammelt forvasket lagen og klipper nogle firkantede stykker, som passer til at lægge på barnets numse.

Stofstykkerne koges, afkøles og vrides og lægges på og mellem barnets baller, der hvor barnets hud synlig er generet af syren fra afføring og urin. Du kan gemme de kogte klude i en lille bøtte med lidt kogt vand, som du har stående...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de altid fine og uddybende svar. De giver os ro på :)

Tak, fra en mor til 2


Annonce