Annonce

Annonce

Svar: Sover mit barn for meget? - 2 mdr.


1. december 2019

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære andengangsmor :)

Tak for dit brev - og stort tillykke med at I har fået en lillesøster. Det lyder rigtig dejligt og det lyder som om, at I alle trives med at være en familie på fire - skønt! :)

Børn er forskellige - og det er de helt fra starten. Og det er jeres to børn et tydeligt bevis på - og det er helt okay :)

Ja, børn kan godt sove for meget. De fleste børn på 2 måneder sover ca. 16 timer i døgnet, ofte fordelt sådan, at de sover ca. 6 timer i løbet af dagen (antallet af lure varierer) og så sover de ofte ca 10 timer om natten (naturligt afbrudt af at få mælk). Børn må meget gerne have et godt sovehjerte og når man taler om gennemsnit, så vil nogle børn naturligt sove lidt mere og andre mindre...

Jeres datter sover ofte fra 22 til 08 eller fra 24 til 10 - altså ca 10 timer om natten. Og så sover hun ofte to længere lure, ofte 3-3.5 times formiddagslur og så er hun vågen et par timer og sover så 2-3 timer igen. Derudover powernapper hun så lidt i løbet af aftenen. Hun sover på den måde måske lidt mere end gennemsnittet, men det er stadig rigtig fint og indenfor normalområdet.

Det du fortæller lyder altså super fint, og som udgangspunkt skal man ikke ændre noget, som fungerer :) Du beskriver derudover en pige, som spiser rigtig godt. Du ammer hende fuldt, og hun tager rigtig godt på i vægt. Hun er sjældent ked ...


Annonce

... af det, - kun når hun er træt eller sulten, hvilket er helt normalt. Hun sender rimeligt tydelige signaler, så hun er nogenlunde let at aflæse, og du kan derfor putte hende, når hun viser behov for dette og aktivere hende, når hun er klar her. Du fortæller, at hun er utroligt opmærksom, har en super god kontakt, meget let til smil og gerne pludrer meget, og også motorisk følger hun fint med og er helt alderssvarende. Det lyder alt sammen super godt!

Jeg er på ingen måde bekymret. Det lyder så fint det du fortæller. Havde hun virket sløv, apatisk, grædt meget, haft svært ved at finde ro, taget sparsomt på i vægt eller lignende, så ville jeg være bekymret, men du beskriver en pige, som lyder til at trives på alle punkter, og det er bare super dejligt :)


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 17. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Selvom man naturligt let kommer til at sammenligne sine børn, så prøv om du kan undgå at gøre det. De er som sagt forskellige, og det er okay. Det er netop noget af det, som gør forældreskabet så berigende.. at de samme to forældre kan lave så forskellige børn. Det kan give lidt udfordringer en gang imellem, fordi de naturligt også kan have behov for at blive mødt forskelligt, men det giver også rigtig mange glæder :)

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre, og at det giver lidt ro med på vejen. Nyd det hele - Og så glæder jeg mig til at følge jeres lille familie igen :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Raske børn i alderen 12-23 måneder søges

Odense Universitetshospital, Aarhus Universitetshospital og Hvidovre Hospital søger forældre med børn i alderen 12-23 måneder til et nyt vaccineforsøg

Raske børn søges til forsøg med meningitisvaccine

Hvad er meningokok meningitis?
Meningokok meningitis kaldes ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

27. januar 2020 | Sovevaner | 13 mdr.

Slår sig selv og svær at putte til natten

Hej Helen. Igen tak for en god brevkasse. Det er gået så fint med at få min...

Læs hele brevet og Helens svar


26. januar 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Lære at sove selv - 4 mdr.

Hej Helen. Tak for dine svar og tak for hurtigt svar! Som opfølgning til...

Læs hele brevet og Helens svar


25. januar 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Kæmper stadig med søvn både dag og nat

Hej Helen. Tak for dine svar tidligere. Jeg har lige lidt flere...

Læs hele brevet og Helens svar


22. januar 2020 | Sovevaner | 7 mdr.

Pludselig utrøstelig og hysterisk ved putning

Hej Helen, Vi har en lille dreng på snart 8 mrd (om en uge), der pludselig...

Læs hele brevet og Helens svar


22. januar 2020 | Sovevaner | 8 mdr.

8 måneder og urolig nattesøvn

Hej Helen, Nu skriver jeg igen om min datters søvn. Jeg håber du kan give...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kejsersnit (Sectio Caesarea)

Kejsersnit er for nogle kvinder den bedste og eneste måde at føde barn på og det kan foregå akut eller planlagt. De fleste kejsernit foretages efter råd fra læge, men nogle kvinder ønsker også at få foretaget kejsersnit, selvom der ikke er lægelige grunde til det.

Når du føder ved kejsersnit, vil du enten blive fuldt bedøvet eller blive bedøvet med en nål i ryggen og du vil derudover få lagt et kateter op i din blære. Din mave bliver desinficeret og dækket med et sterilt klæde....

Læs mere i Babylex

Leg

For det lille barn er leg vigtigt, da det gennem leg udforsker verden og dermed udvikler sig.

I begyndelsen er mor og far det bedste legetøj og jeres barn vil elske jeres mimik, lyde, berøring, osv.

I takt med at barnet bliver ældre vil det have glæde af forskellige kulørte legeting, ting som kan bevæges eller sige noget og ting som man kan holde om og røre ved.

Man kan købe legetøj som er tilpasset barnets færdigheder i en bestemt alder og derfor...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit svar angående min datter, som græd sig selv i søvn. For første gang i lang tid havde jeg en rigtig god fornemmelse i kroppen efter at have læst dit svar. Jeg kunne mærke, at du fik sat mange af de rigtige ord på situationen.

Tak fra Sanne, mor til pige på knap 4 måneder.


Annonce