Annonce

Annonce

Svar: Rød tissekone


6. april 2020

Kategori:
Alder:
5 år, 7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære mor

Tak for dit spørgsmål, som er helt relevant :)

Det er vigtigt, at du sikrer dig, at hun ikke har en svampeinfektion. Det kan hun sagtens få på samme måde, som voksne kvinder, og babyer kan få det. Vi har en naturlig svamp på vores slimhinder (candida albicans), og bliver vores balance forstyrret, så kan svampen vokse og give anledning til infektion - og det skal behandles.

Hendes rødme og irritation kan dog også sagtens skyldes, at hun ikke får sig tørret tilstrækkeligt, når hun er på toilettet, og at huden derfor bliver irriteret. Derfor er det rigtig godt, at du er opmærksom på dette og vejleder hende i, hvordan hun skal tørre sig selv - at det f.eks. er vigtigt, at hun tørrer forfra og bagud og ikke omvendt :)

Hun behøver ikke komme i bad hver dag, men det er vigtigt, at hun bliver vasket forneden hver dag - og jeg forstår godt, at hun ikke er glad for at skulle ligge på puslebordet. Derfor vil det være rigtig godt, hvis du kan lære hende at vaske sig selv - og det er ofte lettest i bruseren, hvor hun kan sæbe sig ind og derefter skylle med rent vand. Hun må også gerne komme i badekar, hvis I har mulighed for det.

Det vil være rigtig godt, hvis hun kan bruge en intimsæbe ved vask/bad. Det kan sagtens være en, som du også bruger selv. Intimsæbe har en pH-værdi som netop passer til ...


Annonce

... skedens/skamlæbernes miljø, hvor anden sæbe kan forskyde pH-balancen.

Man kan også købe intimservietter, som hun f.eks. kan tørre sig med efter toiletbesøg. Det vil normalt ikke være nødvendigt, almindelig toiletpapir vil være fint, men det kan godt forsøges i en periode - og kan også være med til at gøre hende opmærksom på netop at få tørret rigtigt, når hun tørrer sig :)


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Onsdag 4. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, KU.BE

Se flere foredrag med Helen ...


Du nævner, at hun har lidt hvidt snask mellem skamlæberne. Det lyder umiddelbart helt normalt og til at være en del af den naturlige måden kroppen renser sig selv på og holder en normal bakterieflora. MEN, det er vigtigt at finde balancen mellem for lidt og og for meget hygiejne. Hvis I vasker for meget, så kan slimhinden blive irriteret, og der kan dannes mere "snask", som så kan irritere yderligere. Hvis man undgår at fjerne det, så kan det også give problemer, da der, som du også er inde på, kan være urinrester og lignende i det, som hendes hud naturligt vil reagere på. Så igen - gerne vaske det rent en (evt. to) gange dagligt med lunkent vand og intimsæbe. Enten med rindende vand (bruser) eller en vaskeklud.

Jeg går ud fra, at hun bruger bomuldstrusser og ikke trusser i kunststof, men for en sikkerhedskyld, vil jeg lige nævne, at hun bør have bomuldstrusser på, da det gør at bakterier har svære vækstvilkår...

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

23. oktober 2020 | Diverse | 10 mdr.

Start i vuggestue - 10 mdr.

Hej Helen. Tak for din brevkasse. Altid godt med dine tanker. Jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


18. oktober 2020 | Diverse | 13 mdr.

Opstart i vuggestue - 13 mdr.

Kære Helen, Jeg synes, vi nu igen har brug for dine gode råd. L. er 13...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2020 | Diverse | 2 år, 10 mdr.

Dagpleje vs børnehave

Hej Helen. Dette er første gang jeg skriver til dig, så dette opslag bliver...

Læs hele brevet og Helens svar


13. oktober 2020 | Diverse | 3 mdr.

Hård mave ved overgang til MME

Hej Helen Efter de seneste ammeudfordringer, som jeg skrev om sidst, er vi...

Læs hele brevet og Helens svar


29. september 2020 | Diverse | 7 mdr.

Tandfrembrud, afviser flaske

Kære Helen Så har jeg brug for dine gode råd igen :-) Min søn på 7,5...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Citrusfrugter

Hvis man har allergi overfor græspollen, så kan man nogle gange reagere på citrusfrugter som appelsiner og klementiner. Reaktionen vil ofte være kløe og hævelse af læber, mund og svælg. Og det bedste man kan gøre er ikke at spise de citrusfrugter, som man reagerer på.

Nogle børn vil også reagere med rødt udslæt om munden, når de spiser citrusfrugter. Det skyldes normalt frugtsyren, som generer barnets lidt sarte hud og handler således ikke om at barnet ikke tåler...

Læs mere i Babylex

Opbevaring af modermælk

Hvis du malker ud og vil gemme din mælk til senere, så bør du straks efter udmalkning hælde mælken på en engangsflaske, der lukkes og mærkes med navn, dato og evt. klokkeslæt. Umiddelbart herefter placeres mælken i køleskab eller fryser.

Holdbarhed for ny udmalket mælk:

3 døgn i køleskab ved maks. +5 C
3 måneder ved min. -18 C
Mælk, der ikke er optøet ved hjælp af varme, d.v.s. optøet i køleskab, kan holde sig 1 døgn i køleskab
Mælk, der er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.

Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.

Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.

Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder


Annonce