Annonce

Annonce

Svar: Afvisning af det ene bryst


16. marts 2023

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Maria Louise

Tak for dit brev - dejligt at høre fra dig :)

Det er helt normalt, at der er forskel på venstre og højre bryst. De fleste kvinder oplever, at brysterne ikke har helt samme størrelse, og at der ofte produceres mere mælk i det ene bryst end i det andet.

Det er også helt normalt, at børn kan have en foretrukken side. Nogle gange starter de ud med helst at ville have det ene bryst, og man kæmper måske lidt for at få dem til at spise fra begge sider, og så pludselig kan det vende, så de afviser det bryst, de foretrak først, og så foretrækker de i stedet det andet.

Du kan nogle gange være heldig at snyde din dreng. Da han afviser højre bryst, så kan du gøre det, at du lægger ham til venstre bryst i tvillingestillingen. Det vil sige, at han ligger på sin venstre side, når han dier hos dig. Når han har diet lidt og måske slipper, så kan du prøve at flytte ham over på højre bryst, men lade ham blive liggende på hans venstre side - så du ikke vender ham om, men blot flytter ham ca. 30 cm til højre. På den måde kan man nogle gange være heldig at snyde ham til at die på højre bryst, fordi han tror, at han er lagt til på ventre bryst. På venstre bryst vil han således ligge i tvillingestillingen, på højre bryst i den traditionelle stilling. Eller du kan gøre modsat - prøve at amme i den traditionelle stilling på venstre side, og så lægge ham til højre bryst i tvillingestillingen...

Hvis dette ikke virker, så kan du sagtens amme ham fra venstre side. Du kan godt kompensere for det højre bryst, og dit venstre bryst vil producere mere mælk. Kvinder der ...


Annonce

... har fået fjernet det ene bryst kan godt amme fra det bryst, de stadig har. Kvinder der har fået tvillinger kan også amme to børn - et barn på hvert bryst :)

Den største udfordring for dig vil sandsynligvis være, at du vil blive lidt asymmetrisk, hvis venstre bryst er fyldt med mælk, og højre bryst ikke stimuleres. Forskellen på dine bryster vil blive større, men hvor meget det vil være er individuelt. Da du ikke ammer mange gange dagligt, fordi lillebror nu er 8 måneder, så tænker jeg ikke, at forskellen vil være voldsomt stor...

Der er derfor ikke noget til hinder for, at du fortsætter med at amme fra venstre side og bibeholder denne amning, så længe både du og lillebror har det godt med det. Det er også helt okay, at du ammer ham om eftermiddagen. Det er en dejlig måde for jer at mødes på, når I har været adskilt om dagen, og det nyder han højst sandsynligt rigtig meget - hvilket du nok også gør:)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

De to amninger, du giver ham eftermiddag og aften, lyder rigtig fint, og hans 3. mælkemåltid får han så i form af en flaske. Det er lige efter bogen :) Når han bliver 10 måneder vil det ofte være passende med to mælkemåltider i døgnet, og det passer sikkert med, at du her kan fjerne eftermiddagsamningen, fordi han til den tid også har vænnet sig mere til hverdagen i vuggestuen. Det kan også være, at han til den tid fint kan klare sig med flasken om aftenen, og her undvære amningen, det må tiden vise:)

Så lige nu er der ikke grund til at ændre noget, og som udgangspunkt skal man ikke ændre noget, der fungerer :)

Så ro på her - og fortsat held og lykke med det hele :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Kom grønt fra start med Ma-Mam grøntsagsmos

Ma-Mam giver 10% i nyhedsrabat i resten af februar måned!

Danmark har fået en ny økologisk grøntsagsmos, som er udviklet af ernæringsspecialist i mad til de mindste Kirsten Mikkelsen Ravnbøl. Ma-Mam er som noget helt nyt en frysetørret grøntsagsmos og skal derfor kun tilsættes ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

11. marts 2023 | Amning | 2 mdr.

Svamp, Raynauds eller? Opfølgning

Kære Helen Mange tak for dit svar, tanker og forslag til at bekæmpe de...

Læs hele brevet og Helens svar


10. marts 2023 | Amning | 0 mdr.

Ammes for meget skyld i maveproblemer

Hej Helen. Lidt fakta: Jeg har en datter på knapt 4 uger. Hun tabte sig 15...

Læs hele brevet og Helens svar


25. februar 2023 | Amning | 9 mdr.

Natamninger fortsat

Kære Helen Tak for svar sidst, som var meget brugbart. Far rykkede tættest...

Læs hele brevet og Helens svar


25. februar 2023 | Amning | 1 mdr.

Svamp, Raynauds eller?

Kære Helen Først og fremmest mange tak for en rigtig god brevkasse. Før...

Læs hele brevet og Helens svar


15. februar 2023 | Amning | 8 mdr.

Natamninger - knap 9 mdr.

Kære Helen Tak for en god og inspirerende brevkasse. Vi håber, at du kan...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Klapvogn - køb af klapvogn

Når I vil købe en klapvogn, skal I overveje, hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne, som hver har deres fordele.

En klapvogn kan være praktisk, når I bevæger jer rundt i byen, eller tager feks. bus eller tog. En klapvogn er ofte let at manøvrerer rundt med, og den fylder ofte mindre end en barnevogn, hvilket kan gøre den praktisk i hverdagen. Samtidig kan mange klapvogne klappes sammen, så de f.eks. kan være med i bilen, hvis I f.eks. skal i ZOO...

Læs mere i Babylex

Honning

Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.

Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.

Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

TAK for din fantastiske brevkasse! Jeg har overhovedet ikke tal på, hvor mange gange jeg har hentet uvurderlig hjælp ved at læse dine svar på alle mulige problematikker om tør hud, sutteflaske, søvn, afføring, øjenbetændelse osv. osv.

1000, 1000 tak!

Du gør livet nemmere for nybagte forældre og deres afkom. 😊

De bedste hilsner fra
Lise, mor til dejlige Anna på snart 5 mdr.


Annonce