Annonce

Annonce

Svar: Afvisning af det ene bryst


16. marts 2023

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Maria Louise

Tak for dit brev - dejligt at høre fra dig :)

Det er helt normalt, at der er forskel på venstre og højre bryst. De fleste kvinder oplever, at brysterne ikke har helt samme størrelse, og at der ofte produceres mere mælk i det ene bryst end i det andet.

Det er også helt normalt, at børn kan have en foretrukken side. Nogle gange starter de ud med helst at ville have det ene bryst, og man kæmper måske lidt for at få dem til at spise fra begge sider, og så pludselig kan det vende, så de afviser det bryst, de foretrak først, og så foretrækker de i stedet det andet.

Du kan nogle gange være heldig at snyde din dreng. Da han afviser højre bryst, så kan du gøre det, at du lægger ham til venstre bryst i tvillingestillingen. Det vil sige, at han ligger på sin venstre side, når han dier hos dig. Når han har diet lidt og måske slipper, så kan du prøve at flytte ham over på højre bryst, men lade ham blive liggende på hans venstre side - så du ikke vender ham om, men blot flytter ham ca. 30 cm til højre. På den måde kan man nogle gange være heldig at snyde ham til at die på højre bryst, fordi han tror, at han er lagt til på ventre bryst. På venstre bryst vil han således ligge i tvillingestillingen, på højre bryst i den traditionelle stilling. Eller du kan gøre modsat - prøve at amme i den traditionelle stilling på venstre side, og så lægge ham til højre bryst i tvillingestillingen...

Hvis dette ikke virker, så kan du sagtens amme ham fra venstre side. Du kan godt kompensere for det højre bryst, og dit venstre bryst vil producere mere mælk. Kvinder der ...


Annonce

... har fået fjernet det ene bryst kan godt amme fra det bryst, de stadig har. Kvinder der har fået tvillinger kan også amme to børn - et barn på hvert bryst :)

Den største udfordring for dig vil sandsynligvis være, at du vil blive lidt asymmetrisk, hvis venstre bryst er fyldt med mælk, og højre bryst ikke stimuleres. Forskellen på dine bryster vil blive større, men hvor meget det vil være er individuelt. Da du ikke ammer mange gange dagligt, fordi lillebror nu er 8 måneder, så tænker jeg ikke, at forskellen vil være voldsomt stor...

Der er derfor ikke noget til hinder for, at du fortsætter med at amme fra venstre side og bibeholder denne amning, så længe både du og lillebror har det godt med det. Det er også helt okay, at du ammer ham om eftermiddagen. Det er en dejlig måde for jer at mødes på, når I har været adskilt om dagen, og det nyder han højst sandsynligt rigtig meget - hvilket du nok også gør:)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

De to amninger, du giver ham eftermiddag og aften, lyder rigtig fint, og hans 3. mælkemåltid får han så i form af en flaske. Det er lige efter bogen :) Når han bliver 10 måneder vil det ofte være passende med to mælkemåltider i døgnet, og det passer sikkert med, at du her kan fjerne eftermiddagsamningen, fordi han til den tid også har vænnet sig mere til hverdagen i vuggestuen. Det kan også være, at han til den tid fint kan klare sig med flasken om aftenen, og her undvære amningen, det må tiden vise:)

Så lige nu er der ikke grund til at ændre noget, og som udgangspunkt skal man ikke ændre noget, der fungerer :)

Så ro på her - og fortsat held og lykke med det hele :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artiklerLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. december 2023 | Amning | 6 mdr.

Trappe ned på amning om natten

Kære Helen Tak for dit sidste svar - vi fortsatte mad som anbefalet og hans...

Læs hele brevet og Helens svar


13. oktober 2023 | Amning | 21 mdr.

Stoppe med amning

Kære Helen, Jeg har netop meldt mig ind, fordi jeg har svært ved at finde...

Læs hele brevet og Helens svar


26. september 2023 | Amning | 1 mdr.

Maveproblemer om natten

Kære Helen. Jeg håber, at du kan hjælpe mig med nogle spørgsmål om vores...

Læs hele brevet og Helens svar


25. august 2023 | Amning | 6 mdr.

Introduktion af drømmeflaske - hurtig afvænning fra bryst

Kære Helen. Kæmpe stor tak for dit udførlige og empatiske svar og dine gode...

Læs hele brevet og Helens svar


24. august 2023 | Amning | 6 mdr.

Hurtig afvænning fra bryst

Kære Helen Jeg er pt ved at køre min datter på seks en halv måned ind i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Diarré

Det er normalt at et barn der kun får brystmælk at have tynd afføring. Men hvis barnet ikke bliver ammet mere og pludselig får vandtynd afføring, skal du være opmærksom.

Diarré kan være tegn på infektion forskellige steder i kroppen og det kan derfor være en god idé at måle barnets temperatur. Du skal være opmærksom på at barnet skal have ekstra væske og hvis diarréen ikke forsvinder hurtigt igen skal du søge læge. Hvis barnet virker sløvt eller der er blod eller slim i...

Læs mere i Babylex

Kæledyr og børn

I rigtig mange børnefamilier har man en eller anden form for kæledyr, og det er ofte en hund, kat eller et andet kæledyr med pels.

Det kan være rigtig dejligt for børn at vokse op sammen med dyr, og det er lærerigt at skulle hjælpe til med at passe et dyr og sørge for,, at dyret har det godt. At skulle være med til at tage sig af et kæledyr lærer dit barn om ansvar. Det overordnede ansvar for kæledyret er dog dit. Du kan ikke regne med, at dit barn selv kan sørge for et kæledyr,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil lige fortælle, at vores datter nu falder i søvn helt af sig selv, og vi har slet ikke haft en kamp med at lære hende det.

Vi skylder dig æren for det, da vi har fulgt dine råd fra din bog og din brevkasse.

Så tusind tak!

Mor til pige på 18 måneder


Annonce