Annonce

Annonce

Svar: Drømme-amning med MME


15. september 2020

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Mia

Tak for dit brev og fine spørgsmål om amning og flaske :)

Rigtig mange forældre vælger at give en flaske med MME - en drømmeflaske - sen aften. Det giver mor mulighed for at gå tidligere i seng og få lidt sammenhængende nattesøvn, og det giver far mulighed for at komme på banen, hvilket også kan være rigtig dejligt. Og så vil MME ofte mætte lidt mere end modermælk, og det kan derfor gøre, at alle sover et lidt længere søvnstræk derefter - og for mange derfor en god prioritering.

Men, det er dog ikke helt uden risiko. For det er altid sådan, at jo mere flaske man giver, jo større risiko er der for, at amningen stopper. Det er vigtigt, at brystet stimuleres, for at der bliver produceret mælk, og mængden af mælk afhænger af efterspørgslen. Jo hyppigere man ammer, jo mere mælk produceres der, og jo længere tid der går imellem amningerne, jo mere nedsættes mælkeproduktionen. Det betyder, at hvis man går ind og erstatter en amning med en flaske, og man således springer en amning over, så vil mors krop tro, at der ikke længere er behov for samme mængde mælk, og produktionen derfor blive nedsat.

Samtidig er det sådan, at du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon prolaktin, så hvis man springer natamningen over, så vil det også kunne påvirke mælkeproduktionen negativt.

Om det vil have nogen betydning er forskelligt. Nogle kvinder har ingen problemer med amning, selvom der gives flaske en gang i døgnet, for andre kvinder påvirker det mælkeproduktionen, og barnet kan begynde at foretrække flasken fordi det er lettere at spise af en flaske, og fordi ...


Annonce

... mælkeproduktionen nedsættes.

Man kan desværre ikke sige, hvordan det vil være hos jer og jeres valg må afhænge af, hvad I tænker vil være godt for jer alle tre - både nu og i tiden fremover. Hvis I f.eks. planlægger, at far på et tidspunkt skal overtage barslen og her kunne give mælk, så vil det være rigtig godt, at jer datter kan tage imod en flaske. Det kan derfor også være en grund til at introducere en drømmeflaske nu - for hvis I venter med at give flaske, til hun senere skal passes af far, så er der stor sandsynlighed for, at hun ikke vil have den, da hun til den tid godt kan være så glad for brystet, at hun naturligt vil foretrække den ægte vare.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Onsdag 4. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, KU.BE

Se flere foredrag med Helen ...


Du skriver, at du ærligt sagt synes, at det vil gøre det lettere for jer som familie at give hende erstatning sen aften - og det forstår jeg godt. Det kan være en rigtig god prioritering for jer alle, og det er også vigtigt, at du får din nattesøvn, netop for at have overskud om dagen - hvilket naturligt også vil spille ind på din mælkeproduktion. Det kan sagtens være, at du er en af de mødre, hvor det bare fungerer super godt :) Du har masser af mælk, og lillepigen dier gladeligt hele dagen og aftenen, så amningen kører godt for jer, så det kan godt være, at en drømmeflaske ikke vil have betydning for din amning.

Jeg kan bare ikke give dig nogen garantier, og derfor skal du være bevidst om det valg du træffer, og hvad det kan betyde på sigt - af både fordele og ulemper :)

Håber du kan bruge dette lidt videre og læs også meget gerne "Helens bog om Amning & Flaske", der som den eneste bog på markedet behandler begge dele :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

23. september 2020 | Amning | 21 mdr.

Natammestop og gråd

Kære Helen Vi herhjemme, er på 3. dagen ved at forsøge at stoppe godnat- og...

Læs hele brevet og Helens svar


21. september 2020 | Amning | 6 mdr.

Ikke mælk nok men baby afviser flaske

Kære Helen. Først og fremmest tak for dit svar på mit sidste brev om søvn og...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2020 | Amning | 11 mdr.

Stoppe natamning - 11 mdr.

Hej Helen. Jeg har en datter på 1 år, og vil gerne stoppe natamning. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


28. august 2020 | Amning | 1 mdr.

Balance mellem amning og søvn - del 2.

Hej Helen Tak for dit udførlige svar omkring søvn og amning. Det er rart at...

Læs hele brevet og Helens svar


28. august 2020 | Amning | 1 mdr.

Balance mellem amning og søvn

Hej Helen Jeg har en dreng på 6,5 uge. Han blev født 37+0, fik gulsot og var...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Downs syndrom

Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.

Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.

Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...

Læs mere i Babylex

Gulsot

En del nyfødte får en gullig farve i huden, som skyldes at børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion.

De overskydende blodlegemer nedbrydes af leveren og der dannes et farvestof kaldet bilirubin. Hvis leveren endnu ikke er helt moden til at kunne udskille bilirubinen, ophobes det i kroppen i et par dage og kan ses som en gullig farve i huden.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen
For gud ved hvilken gang er jeg på din hjemmeside for lige at tjekke, hvordan det nu er med forkølelse og graviditet. Jeg har brugt siden så mange gange. Og hver gang har jeg fået højt kvalificerede og superpraktiske og tryghedskabende svar. Det vil jeg bare lige sige tak for.
Mvh Birgitte


Annonce