Annonce

Annonce

Brev:

Kan udvikling gå tilbage?


29. juni 2022

Kategori:
Alder:
2 år, 2 mdr.

Kan udvikling gå tilbage?

Hej Helen

Tak for dit fine svar på mit tidligere spørgsmål. Og virkelig godt og uddybende svar mht. fælleslege og bøger ift. lege med andre børn. Netop som jeg havde læst dit svar, kommenterede min søn på to nogle ældre børn der legede lige ved siden af ham. Det gjorde mig glad.

Nu har jeg et andet spørgsmål, som også relaterer sig til udvikling. Der er sket nogle ret store ting i min søns liv i den seneste måned, og jeg må indrømme, at det har påvirket hans kontakt med hans navn og øjenkontakt, som nu bliver påtalt i hans nye vuggestuen. Jeg var vitterlig ikke lige så bekymret for blot en måned siden, men dog bekymret - og kan også se på videoer fra tidligere, at han har fin øjenkontakt med mig. Han har dog aldrig været super god til at reagerer på sit navn.

For fire uger siden var han ved at falde ud af et vindue fra tredje sal. Vinduet var blevet åbnet af vores rengøringsdame, og jeg havde ike set det. Jeg opdagede heldigvis i tide, at han sad i det åbne vindue og fik ham væk. Men jeg var gennemrystet i ugerne efter, og det påvirkede min søn, han var mere ængstelig - bedre kan jeg ikke beskrive det.

To uger efter vinduesepisoden starter vi i denne nye vuggestue, som er integreret, derfor har jeg flyttet ham. Det er helt helt anerledes end den tidligere vuggestue, som var ...


Annonce

... meget lille. Den første dag i den nye vuggestue brød min søn ud i ængstelig gråd midt i det hele. Og var helt utrøstelig, da vi kom hjem. Dagen efter var næste det samme, men derefter er det gået nogenlunde ok. Jeg synes virkelig godt om den nye vuggestue, men i den gamle var tre-seks børn på stuen ad gangen og her i den nye er 12 børn på stuen og det generelt et meget større og vildere sted.

Jeg tænkte, at det ville være godt for ham med flere ældre børn. Men nu kommer der så kommentarer om hans udvikling fra pædagogerne (min tidligere mail) og det puster jo til min grundlæggende usikkerhed. Men jeg synes måske, at det er lidt tidligt efter blot to uger i et helt nyt miljø. Og som nævnt havde den gamle vuggestuen intet at sætte på udviklingen hos min søn. Jeg spurgte dem direkte her efter den nye vuggestue har kommenteret på det - kan to vuggestuer virkelig være så uenige ?

Jeg synes selv, at det har været nogle heftige uger, hvor jeg er blevet kastet lidt meget ud af fatning. Så nu vil jeg høre dig. Kan man forestille sig, at min søns udvikling/kontakt er påvirket af disse episode. Men jeg tænker også, at børn er ret modstandsdygtige. Så jeg er i tvivl.

Jeg er egentlig bare ude på at få de bedste vilkår for min søn. Og jeg er bekymret.

De bedste hilsner

En bekymret mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Gogsig barfodssko – sko til aktive børn

Hvorfor er gogsig barfodssko til børn en god ide?

Det bedste for barnet er egentlig at gå med bare fødder. Men med vores klima, er det ikke altid hensigtsmæssigt. Størstedelen af alle børn kommer til verden med sunde, velfungerende fødder. Fødder der er skabt til at blive brugt.

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. november 2022 | Sygdom | 2 år

Omgangssyge og kost

Hej Helen Min datter har fået omgangssyge - hun har voldsom diarre og kaster...

Læs hele brevet og Helens svar


9. oktober 2022 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Utroligt svært ved at falde i søvn/lange putninger

Kære Helen. Vores datter er 2,5 og går i vuggestue, hvor hun sover lur ca...

Læs hele brevet og Helens svar


27. september 2022 | Udvikling | 2 år, 4 mdr.

Hvornår kan man få udvikling vurderet og hvad sker der?

Hej Helen. Jeg har skrevet om min søn før. Han er nu 2 år og 4 måneder, og...

Læs hele brevet og Helens svar


17. september 2022 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Putning og Morsyge del 2

Kære Helen. Tak for dit svar - jeg synes det giver god mening at vække ham...

Læs hele brevet og Helens svar


13. september 2022 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Putning og morsyge

Kære Helen. Jeg har tidligere skrevet til dig om putning og skriver nu igen...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Salg af modermælk

Især for tidligt fødte børn har stor glæde af at få modermælk og derfor køber flere børneafdelinger modermælk til disse børn.

Hvis du producerer meget mælk vil det derfor være en rigtig god idé at sælge noget at din mælk.

Da mælken især i de første 2 mdr er meget næringsholdig, er det især denne mælk, som man er interesseret i. Det er også vigtigt at mor ikke er ryger og ikke tager medicin.

Du kan henvende dig til Kvindemælkscentralen på Hvidovre...

Læs mere i Babylex

Bedsteforældre

Det er dejligt at have bedsteforældre og for de fleste børn og børnefamilier spiller bedsteforældrene en stor rolle.

Bedsteforældre kan være ressourcepersoner, der træder til og hjælper jer i hverdagen med de praktiske opgaver. De vil ofte også gerne hjælpe med børnepasning, hvis I forældre har brug for lidt tid for jer selv.

Børn har glæde af at kende deres bedsteforældre, det er vigtigt for børn at kende deres historie og det er dejligt for dem at have...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej

Så er Viggas mor på banen igen og sidder her med smil på læben og tænker over at du fik ret igen..... du har en fantastisk brevkasse og jeg ville være helt lost uden den :))

Tak for en dejlig brevkasse og undskyld jeg ikke kan gøre mine breve kortere :))

Med venlig hilsen
Viggas mor


Annonce