Annonce

Annonce

Brev:

Kan udvikling gå tilbage?


29. juni 2022

Kategori:
Alder:
2 år, 2 mdr.

Kan udvikling gå tilbage?

Hej Helen

Tak for dit fine svar på mit tidligere spørgsmål. Og virkelig godt og uddybende svar mht. fælleslege og bøger ift. lege med andre børn. Netop som jeg havde læst dit svar, kommenterede min søn på to nogle ældre børn der legede lige ved siden af ham. Det gjorde mig glad.

Nu har jeg et andet spørgsmål, som også relaterer sig til udvikling. Der er sket nogle ret store ting i min søns liv i den seneste måned, og jeg må indrømme, at det har påvirket hans kontakt med hans navn og øjenkontakt, som nu bliver påtalt i hans nye vuggestuen. Jeg var vitterlig ikke lige så bekymret for blot en måned siden, men dog bekymret - og kan også se på videoer fra tidligere, at han har fin øjenkontakt med mig. Han har dog aldrig været super god til at reagerer på sit navn.

For fire uger siden var han ved at falde ud af et vindue fra tredje sal. Vinduet var blevet åbnet af vores rengøringsdame, og jeg havde ike set det. Jeg opdagede heldigvis i tide, at han sad i det åbne vindue og fik ham væk. Men jeg var gennemrystet i ugerne efter, og det påvirkede min søn, han var mere ængstelig - bedre kan jeg ikke beskrive det.

To uger efter vinduesepisoden starter vi i denne nye vuggestue, som er integreret, derfor har jeg flyttet ham. Det er helt helt anerledes end den tidligere vuggestue, som var ...


Annonce

... meget lille. Den første dag i den nye vuggestue brød min søn ud i ængstelig gråd midt i det hele. Og var helt utrøstelig, da vi kom hjem. Dagen efter var næste det samme, men derefter er det gået nogenlunde ok. Jeg synes virkelig godt om den nye vuggestue, men i den gamle var tre-seks børn på stuen ad gangen og her i den nye er 12 børn på stuen og det generelt et meget større og vildere sted.

Jeg tænkte, at det ville være godt for ham med flere ældre børn. Men nu kommer der så kommentarer om hans udvikling fra pædagogerne (min tidligere mail) og det puster jo til min grundlæggende usikkerhed. Men jeg synes måske, at det er lidt tidligt efter blot to uger i et helt nyt miljø. Og som nævnt havde den gamle vuggestuen intet at sætte på udviklingen hos min søn. Jeg spurgte dem direkte her efter den nye vuggestue har kommenteret på det - kan to vuggestuer virkelig være så uenige ?

Jeg synes selv, at det har været nogle heftige uger, hvor jeg er blevet kastet lidt meget ud af fatning. Så nu vil jeg høre dig. Kan man forestille sig, at min søns udvikling/kontakt er påvirket af disse episode. Men jeg tænker også, at børn er ret modstandsdygtige. Så jeg er i tvivl.

Jeg er egentlig bare ude på at få de bedste vilkår for min søn. Og jeg er bekymret.

De bedste hilsner

En bekymret mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. august 2022 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Søvn - 2 år, 6 mdr.

Hej Helen Jeg har før skrevet til dig omkring putning af vores datter og...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juli 2022 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Skrig og slå

Kære Helen. Vi har fået en sund og raske dreng i starten af pandemien, han...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2022 | Sovevaner | 2 år

Putning af 2 årig er virkelig svært

Hej Helen, Jeg har længe gået og overvejet at skrive til dig og nu tænker...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juni 2022 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Reagerer ikke på sit navn og vil ikke lege med andre

Kære Helen Jeg har brugt din postkasse meget i hele min søns liv. Han er nu...

Læs hele brevet og Helens svar


16. juni 2022 | Sovevaner | 2 år, 5 mdr.

Putning om natten.

Kære Helen. Jeg er desperat efter hjælp. Min datter Lærke er 2,5 år. Der...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Naturlægemidler - børn

Naturlægemidler er en særlig gruppe lægemidler, der ofte indeholder tørrede planter, plantedele, eller udtræk af planter.

Naturlægemidler er frihandelslægemidler, hvilket betyder, at de ikke behøver blive solgt på et apotek. Læge og apotek behøver således ikke at være involveret i behandlingen, og derfor kan naturlægemidler kun godkendes til behandling af "lettere sygdomme".

Naturlægemidler anbefales ikke til børn under 2 år uden lægens anvisning....

Læs mere i Babylex

Amning og sex

Når du ammer og dit bryst er fyldt med mælk, så vil det være helt naturligt at brystet lækker eller direkte sprøjter med mælk, hvis du bliver seksuelt stimuleret.

Brysterne kan også være følsomme på en anden måde, end hvis du ikke ammer. De kan være mere ømme og mere spændte, brystvorterne kan også gøre ondt.

Det er heller ikke unormalt at man oplever brystet meget anderledes, når det pludselig tjener som næringskilde for ens barn. Nogle kvinder (og også mænd)...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen
For gud ved hvilken gang er jeg på din hjemmeside for lige at tjekke, hvordan det nu er med forkølelse og graviditet. Jeg har brugt siden så mange gange. Og hver gang har jeg fået højt kvalificerede og superpraktiske og tryghedskabende svar. Det vil jeg bare lige sige tak for.
Mvh Birgitte


Annonce