Annonce

Annonce

Brev:

Flytte børnehave eller vente


18. maj 2021

Kategori:
Alder:
4 år, 11 mdr.

Flytte børnehave eller vente

Kære Helen

Vi står i den situation, at vi gerne vil flytte ud af byen, inden børnene skal starte i skole. Vores dreng skal starte i skole om lidt over et år - og vores pige går i vuggestue og skal starte i børnehave om et års tid.

Vi har mulighed for:

1) At flytte til august/september - så vil vores dreng have lidt over et halvt år i en ny børnehave i det nye område, inden han skal starte før-skole.

2) At flytte til marts - holde lidt ferie - og så skal vores dreng ikke skifte børnehave, men starte i før-skole i det nye område 1. april.

Vores pige skal have et skift uanset hvad, så det fylder ikke så meget - om end hun er meget glad for vuggestuen hvor hun er.

Der er naturligvis også andre faktorer, der spiller ind - vi voksne vil have det helt fint med at vente til næste forår, men børnenes trivsel ved vi, at der fylder meget, så det betyder en del.

Nu kommer mit spørgsmål, som jeg håber du vil dele lidt tanker om mig med - selvom jeg godt ved, at man aldrig kan se ind i fremtiden, hvordan det bliver for børnene.

Kan man sige, om det vil være bedst for vores dreng at gøre børnehaven "færdig", dvs. have det sidste år som en af de store - og så tage "skiftet", når der alligevel er et naturligt skift til skolealderen? Han har (som jeg tidligere har skrevet) haft lidt svært ved at sige farvel ved aflevering i børnehaven tidligere, men nu går det godt, og han er glad for sin børnehave og har gode venner at lege med og trygge relationer til de voksne.

... Eller vil det være bedre at tage ...


Annonce

... skiftet efter sommerferien, så han når 7 måneder i en ny børnehave og måske kan nå at lære nogle nye børn at kende, som han så kan starte skole med.

Han er en dreng, der har lange indkøringsperioder, hvor han er lidt utryg (det oplevede vi både i vuggestue og børnehave), og selv om de andre børn gerne vil ham, går der noget tid inden han "tør op". Derfor er jeg lidt bekymret ved et børnehaveskift efter sommerferien, fordi jeg ikke er sikker på, at han når at falde helt til, inden han alligevel skal stoppe igen - og så skal til at falde til i skolen... og så risikerer vi en lang "svær" tid...
Omvendt, kan det også være svært at starte skole helt uden at kende nogen, hvis vi venter - og hvor der ikke er så mange voksne pr. barn til at faciltiere legerelationer.

Åh, det er ikke nemt at være en bekymret mor :-) Men altså... situationen lige nu er at vi står i en situation hvor alle i familien trives rigtig godt - begge børn i institution og også os voksne med kort transport tid til arbejde osv. (hvilket bliver lidt anderledes i det nye). Så jeg fristet af at vente med flytte til foråret, men bange for om jeg så gør det hele sværere for min dreng til den tid og burde tage springet nu.

Den børnehave han går i nu er i byen - og børnene skal alt muligt forskelligt til skolealderen; nogle privatskole, nogle først et år senere og så forskellige byskoler. Men i forstæderne er det måske lidt mere en samlet flok, der følges i skole.

Det var lidt tanker herfra - håber du vil dele dine erfaringer.

På forhånd tak.

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Overvejer du en slyngevugge? 5 fordele du skal kende

1. Baby sover længere og mere roligt

For et spædbarn er den første tid i verden overvældende. Uden for mors trygge mave stimuleres sanserne helt anderledes, for nu skal nye dufte, lyde og indtryk opleves. Det kan være årsag til, at din baby får svært ved at finde ro, selv når ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. december 2021 | Opdragelse | 4 år, 2 mdr.

4-årig med store følelsesudbrud

Hej Helen. Jeg har en dreng på 4 år, som virker til at trives. Men han kan i...

Læs hele brevet og Helens svar


15. oktober 2021 | Opdragelse | 4 år, 2 mdr.

Raserianfald?

Hej Helen Har en dejlig, sød, sjov, kærlig og meget intelligent datter på 4...

Læs hele brevet og Helens svar


10. oktober 2021 | Opdragelse | 4 år, 3 mdr.

Genert 4-årig pige :-)

Hej Helen, Jeg har brug for at få lidt gode råd eller vejledning til at...

Læs hele brevet og Helens svar


26. september 2021 | Sygdom | 4 år, 7 mdr.

Frygt hos 4-årig

Hej Helen. Jeg en datter på 4,5 år, som af natur altid har været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


9. september 2021 | Udvikling | 5 år, 8 mdr.

Hvordan vil han klare sig i skolen

Hej Helen Det er første gang jeg stiller spørgsmål men har flere gange læst...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

K vitamin

Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn får k vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået k vitamin denne ene gang skal det ikke gives igen.

Læs mere i Babylex

Tidlig født

Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.

Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.

Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.

Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind NONOMO Nordic slyngevugge til en god og tryg søvn

værdi kr.1.399,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Du har hjulpet mig med at få min datter til at sove i egen seng og sidenhen på eget værelse og det er bare gået SÅ fint! Jeg fulgte dine råd til punkt og prikke og det virkede fra første aften. Jeg er imponeret.

Tak fra Winnie, mor til pige på 8 måneder


Annonce