Annonce

Annonce

Brev:

Hjælp ang. vuggestue og flyverdragt


24. februar 2021

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Hjælp ang. vuggestue og flyverdragt

Kære Helen,

Jeg skrev til dig for ikke så lang tid siden omkring min søn. Dit svar gav mig utroligt meget ro og tro på, at det vi gør er det rigtige. Jeg er tilmed ved at læse din bog om opdragelse. En fantastisk bog om kærlig opdragelse. Tak for den!

Men jeg har lidt mere på hjerte nu, som jeg håber du kan hjælpe med. Nok er det egentlig en opfølgning på det tidligere brev.

Sidste gang jeg skrev til dig, nævnte jeg min søns vuggestue og at vi et par gange er blevet lidt såret og bekymret af de beskeder vi får af dem. Måske er det kommunikationen der glipper eller også er det bare et lidt følsomt emne for os, da det jo altså omhandler vores elskede søn.

Problemet er for os at stort set hver gang vi henter ham, så kommer de med ’kaster han også meget med maden hjemme hos jer?’, ’Han kan godt virke lidt voldsom overfor de mindre børn’, ’græder han også meget, når han skal have flyverdragt på hjemme hos jer’, ’har i også problemer at med skifte ham hjemme hos jer (han gider ikke ligge der)’ osv osv. Nogle af tingene ”slås” vi også med, men jeg forsøger at komme med de løsninger som fungerer hos os. Fx når vi spiser og han begynder at kaste med maden, er det oftest fordi han er mæt. Han får derfor 2x ’nej skat, spis din mad.’ og fortsætter det derefter, så siger jeg ’nu tror jeg du er mæt. Tak for mad’ og så kommer han ned og lege.

Udover det syntes jeg faktisk han spiser rigtig pænt hans alder taget i betragtning. Han øver i både ske og gaffel, spiser stort set alt og hygger om sin mad. Det er først når han er mæt, at han begynder at lege med det.

Omkring bleskift vælger jeg en bukseble, hvis han mosler alt for meget rundt. Vores søn fylder rigtig meget. Og det jeg mener når jeg skriver sådan, det er at han har fuld knald på i alle hans vågner timer, Han er ekstrem nysgerrig og skal pille og røre ved alt. Han vil rigtig gerne være med til alt og har en stor appetit på livet. Fx var vi hos hans oldeforældre for nogle dage siden. De har nips ting alle steder og et køkken der på ingen måder er børnesikret. Jeg kan love dig for at moren ...


Annonce

... (mig) blev sat på en gevaldig opgave 😉 Udover det, så er han en bare en MEGET bestemt lille dreng som altså ved hvad han vil og hvad han ikke vil 😉 Sådan er han jo selvfølgelig også nede i vuggestuen og nogle gange bliver jeg lidt i tvivl om han kan fylde for meget?

Jeg bliver ærlig talt lidt træt af, altid at blive mødt at noget negativt når jeg skal hente ham. Det skal lige siges at han er meget glad for pædagogerne på hans stue, så der er intet ondt i dem. Jeg bliver bare så usikker på om de syntes han er for meget. Vi som forældre (og resten af familien) syntes jo bare han er en fantastisk dreng med krudt i måsen og det er bare sådan han er? Og så er han jo altså stadig ikke så gammel. men jeg bliver nogle gange i tvivl om han er et problem for pædagogerne og hvad vi evt. skal gøre ved det?

Udover det, så er jeg simpelthen også nødt til at hører dig omkring den flyverdragt. Han vil simpelthen IKKE have den på og det har stået på længe nu. Han kan blive skrub hysterisk når han skal have den på og det er tit en kamp. Han er heller ikke altid fan af at få tøj på, men det er ikke lige så slemt og bliver sjældent en lige så stor kamp. Når han skal have flyverdragten på, så forsøger jeg altid med ”kom skat, nu skal vi have flyverdragt på, så vi kan komme ud og lege”. Når han så ender med at blive sur, så forsøger jeg at forholde mig rolig og berolige ham med ’ja skat, jeg ved godt du syntes den er dum’ osv.

Der kan også være problemer med at få hans sko på. Han krummer tæerne sammen, så det er umuligt at få hans fødder deri. Med skoene har jeg dog fundet ud af, at hvis jeg også tager mine sko på sammen med ham, så går det tit lidt nemmere. Så tager vi de seje sko på sammen 😉

Flyverdragten kan jeg dog ikke knække koden på og det virker ofte som om han får total klaustrofobi når han skal have den på/har den på. Vi har 2 forskellige flyverdragter og ingen af dem duer. Han har dog også en tyndere ulddragt som han lettere accepterer, men det er jo desværre stadig for koldt kun med den. Hvad kan jeg gøre her?

Hilsen mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. april 2021 | Sovevaner | 11 mdr.

Fra 2 til 1 lur - 11 mdr.

Hej Helen. Mit spørgsmål drejer sig om lure om dagen. Min søn er 11 md...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2021 | Opdragelse | 11 mdr.

Opdrage?

Hej Helen. Min søn er nu 11 måneder og har i et par måndere haft en ting med...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2021 | Sovevaner | 14 mdr.

Flere timers putninger

Hej Helen Så har vi brug for din ekspertise igen. Den sidste uge har...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2021 | Kost og ernæring | 12 mdr.

Spørgsmål om mad efter 1års undersøgelse

Hej Helen Tak for alle dine tidligere breve, som har hjulpet meget...

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2021 | Udvikling | 14 mdr.

Raserianfald - 14 mdr.

Kære Helen Min søn på snart 14 måneder er begyndt, at have en del...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Lus

Rigtig mange børn oplever at få lus på et tidspunkt og det bedste du kan gøre er at kæmme dit barn. Kæmning gør du bedst således:

1. Først vasker du barnets hår almindeligt. Helt våde lus sidder stille, tørre eller kun let fugtige lus bevæger/flytter sig, så hvis man skal have fat i de små krabater, så skal håret været vådt.

2. Så kommer du en god portion balsam i håret. For det første gør balsam håret lettere at rede ud, for det andet, så klistrer lusene fast i...

Læs mere i Babylex

Gylp

Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i at barnet ofte gylper efter et måltid og det er helt normalt. Ofte er det når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op. Hvis dit barn får flaske, kan du måske ændre lidt på flaskesuttens hul. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så barnet sidder mere lodret, når det får mad.

Du skal være...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for svar om valg af skole. Som altid er du utrolig dygtig til at "stille skarpt & zoome ind". Det er en gave!

kh Lene


Annonce