Annonce

Annonce

Brev:

Dreng på 7 mdr bagud mht. mad og motorik


16. marts 2020

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Dreng på 7 mdr bagud mht. mad og motorik

Hej Helen,

Mange tak for din sidste besvarelse. Vores dreng er nu 7,5 mdr. afvænnet slyngevuggen, sover OK i barnevogn og puttes for det meste til nat uden problemer (dog stadig natlige opvågninger med gråd hvis maven driller). Mange at de udfordringer vi har nu ift. hans udvikling, mener vi skyldes hans maveproblemer. Havde egentlig en tid hos en børnelæge i dag, som dog er aflyst grundet corona.

Vi skriver fordi han er bagud ift. gennemsnittet og vi er løbet hovedet mod en mur. Vi gør alle de samme ting som ved storesøster, men det virker ikke. Her er en uddybning:

1) Han vil ikke ligge på maven
2) Han triller ikke bevidst og sidder ikke på numsen
3) Han ammes stadig ca. hver 3 time
4) Han vil ikke spise grød/mos

1: Vi lægger ham selvfølgelig hver dag, men der opstår hurtigt gråd (hvilket man jo godt kan forstå, hvis det gør ondt i maven). Det er ret hæmmende ift. at komme videre motorisk med at kravle mv.

2: Den seneste uge, er han trillet et par gange, men der virker ikke bevidst. Vi har prøvet at sætte ham i højstol, men han hænger og er ikke stærk nok endnu.

3: Jeg ammer stadig en del. Nogle gange er det fordi han finder trøst ved amningen, når han har smerter i maven og det er det eneste, der hjælper og giver ro, særligt om natten.

4: Har forsøgt med grød/mos on/off siden han var 4,5 md. Han vil ikke have det og når man endelig får lidt i ham, har han ingen afføring i 3-4 dage og græder natten lang grundet mavekneb. Har prøvet med svesker (det gav mavekneb), frugtmos på toppen, har lavet flere forskellige typer grød/mos med forskellige smage og altid meget lind, for ellers får han det galt i halsen og gylper alt op. Kan slet ikke ...


Annonce

... komme i gang med at give kød, da han ikke engang kan synke alm. tynd grød. Har prøvet med majs snacks og agurke stænger, men dem får han også galt i halsen meget hurtigt. Han får masser af vand (koldt, kogt) imens, men han bliver alligevel forstoppet. Han ammes også efter hvert måltid.

Dagen ser ca. sådan ud:
Kl. 06-07: tidlig amning og stå op
Kl. 10: ammes og sove
Kl. 12: mos/grød og vand af kop (herefter ammes)
Kl. 15: Ammes og sove
Kl. 18: Ammes
Kl. 20: Ammes og sove til nat
Kl. 23: Ammes
Kl. 02: Ammes
Kl. 06-07: tidlig amning og stå op

Dvs. jeg ammer for meget (8 gange i døgnet). Men det er svært når introduktionen til grød og mos går så dårligt og jeg tit ender med en baby med mavekneb. I gode perioder har jeg givet ham mos igen ved 18-tiden (2. måltid) men har måtte stoppe, når maven brokker sig. Nogle gange er jeg i tvivl om hans manglende appetit skyldes at han er for fyldt med mælk eller at have er for sulten efter 1. lur. Men hvordan prioriterer man?

Han får mælkesyrebakterier, som har en lille effekt. Vi har også prøvet movicol, som jeg ikke synes hjalp synderligt. Vil understrege, at vi efter mange lægebesøg VED at det er maven, den er gal med (ikke andet), vi ved bare ikke hvad det er med den mave... Endnu... Måske finder vi aldrig ud af det.

Hvad skal jeg gøre? Har du nogle gode råd til hvordan vi får vendt skuden? Hvordan kunne en dagsplan se ud, hvor vi får trappet amningerne lidt ned? Jeg føler at vi er inde i en ond spiral grundet den mave og jeg ved ikke hvordan vi kommer ud af den. Der er under 3 mdr. til vuggestuestart og jeg vil så gerne have, at han kan kravle, spise og drikke af kop til den tid.

Frustreret mor og far

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Gør op med gamle puslevaner og slip for røde babynumser

Tænk forebyggelse i stedet for at vente til huden er blevet rød - det er hele grundprincippet hos virksomheden Olívy, som står bag det naturlige og populære produkt Olívy baby care – diaper change. En 3-i-1 løsning, der skånsomt renser, plejer og beskytter huden - og én gang for alle sætter en ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

27. marts 2020 | Udvikling | 5 mdr.

Pludrer ikke og griner ikke med lyd

Hej Helen Jeg har de sidste par dage fået en stigende bekymring vedr. min...

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Forstyrret søvn

Hej Helen Hjælp! Jeg har en dejlig og glad baby på 5 måneder. Han trives,...

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2020 | Udvikling | 9 mdr.

Motorisk udvikling - pige 9,5 måned

Hej Helen Vores pige bliver snart 10 måneder, og jeg har i den forbindelse...

Læs hele brevet og Helens svar


24. marts 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Problemer med skemad og mange opvågninger

Kære Helen Jeg har tidligere haft skrevet til dig, og har nu brug igen brug...

Læs hele brevet og Helens svar


24. marts 2020 | Udvikling | 6 mdr.

Seperationsangst 6,5 måneder?

Kære Helen Tak for dit svar, du sendte mig sidst! Jeg har nu endnu et...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kolik

Kolik er den betegnelse man bruger om et barn der er helt utrøsteligt og skrigende og lægen ikke kan finde nogen anden præcis diagnose. Barnet får som regel disse skrigeture fra det er 4 uger til tre mdr. gammelt. Der er mange teorier om, hvorfor nogle børn får kolik. Nogle taler om umoden tarmfunktion, andre om psykisk uro i familien og atter andre om helt andre ting. Uanset hvad årsagen er, så er det altid ulideligt både for forældre og barn at være i en situation, hvor barnet græder og er...

Læs mere i Babylex

Savl

Alle babyer savler, men nogen savler meget og andre lidt.

Spædbørn og småbørn savler ofte meget, de danner mere mundvand end vi voksne gør og putter ofte også fingrene i munden. Der sker også nogle enzymændringer i barnets spyt, som gør at barnet kan savle mere i perioder. Og i perioder, hvor barnet f.eks. får tænder, vil det ofte også savle mere.

I de periode hvor barnet savler meget kan det være en god idé at bruge en savlesmæk. Til små børn er en blød af frotté...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine tidligere svar, det er så dejligt at skrive til dig, du giver altid sådan nogle gode varme råd.

Det er dejligt at kunne skrive til dig, når man er bekymret.

Hilsen
Guldklumpens mor


Annonce