Annonce

Annonce

Brev:

Dreng på 7 mdr bagud mht. mad og motorik


16. marts 2020

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Dreng på 7 mdr bagud mht. mad og motorik

Hej Helen,

Mange tak for din sidste besvarelse. Vores dreng er nu 7,5 mdr. afvænnet slyngevuggen, sover OK i barnevogn og puttes for det meste til nat uden problemer (dog stadig natlige opvågninger med gråd hvis maven driller). Mange at de udfordringer vi har nu ift. hans udvikling, mener vi skyldes hans maveproblemer. Havde egentlig en tid hos en børnelæge i dag, som dog er aflyst grundet corona.

Vi skriver fordi han er bagud ift. gennemsnittet og vi er løbet hovedet mod en mur. Vi gør alle de samme ting som ved storesøster, men det virker ikke. Her er en uddybning:

1) Han vil ikke ligge på maven
2) Han triller ikke bevidst og sidder ikke på numsen
3) Han ammes stadig ca. hver 3 time
4) Han vil ikke spise grød/mos

1: Vi lægger ham selvfølgelig hver dag, men der opstår hurtigt gråd (hvilket man jo godt kan forstå, hvis det gør ondt i maven). Det er ret hæmmende ift. at komme videre motorisk med at kravle mv.

2: Den seneste uge, er han trillet et par gange, men der virker ikke bevidst. Vi har prøvet at sætte ham i højstol, men han hænger og er ikke stærk nok endnu.

3: Jeg ammer stadig en del. Nogle gange er det fordi han finder trøst ved amningen, når han har smerter i maven og det er det eneste, der hjælper og giver ro, særligt om natten.

4: Har forsøgt med grød/mos on/off siden han var 4,5 md. Han vil ikke have det og når man endelig får lidt i ham, har han ingen afføring i 3-4 dage og græder natten lang grundet mavekneb. Har prøvet med svesker (det gav mavekneb), frugtmos på toppen, har lavet flere forskellige typer grød/mos med forskellige smage og altid meget lind, for ellers får han det galt i halsen og gylper alt op. Kan slet ikke ...


Annonce

... komme i gang med at give kød, da han ikke engang kan synke alm. tynd grød. Har prøvet med majs snacks og agurke stænger, men dem får han også galt i halsen meget hurtigt. Han får masser af vand (koldt, kogt) imens, men han bliver alligevel forstoppet. Han ammes også efter hvert måltid.

Dagen ser ca. sådan ud:
Kl. 06-07: tidlig amning og stå op
Kl. 10: ammes og sove
Kl. 12: mos/grød og vand af kop (herefter ammes)
Kl. 15: Ammes og sove
Kl. 18: Ammes
Kl. 20: Ammes og sove til nat
Kl. 23: Ammes
Kl. 02: Ammes
Kl. 06-07: tidlig amning og stå op

Dvs. jeg ammer for meget (8 gange i døgnet). Men det er svært når introduktionen til grød og mos går så dårligt og jeg tit ender med en baby med mavekneb. I gode perioder har jeg givet ham mos igen ved 18-tiden (2. måltid) men har måtte stoppe, når maven brokker sig. Nogle gange er jeg i tvivl om hans manglende appetit skyldes at han er for fyldt med mælk eller at have er for sulten efter 1. lur. Men hvordan prioriterer man?

Han får mælkesyrebakterier, som har en lille effekt. Vi har også prøvet movicol, som jeg ikke synes hjalp synderligt. Vil understrege, at vi efter mange lægebesøg VED at det er maven, den er gal med (ikke andet), vi ved bare ikke hvad det er med den mave... Endnu... Måske finder vi aldrig ud af det.

Hvad skal jeg gøre? Har du nogle gode råd til hvordan vi får vendt skuden? Hvordan kunne en dagsplan se ud, hvor vi får trappet amningerne lidt ned? Jeg føler at vi er inde i en ond spiral grundet den mave og jeg ved ikke hvordan vi kommer ud af den. Der er under 3 mdr. til vuggestuestart og jeg vil så gerne have, at han kan kravle, spise og drikke af kop til den tid.

Frustreret mor og far

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

23. november 2020 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Flaskemængde

Hej Helen (: Endnu engang vil jeg gerne takke dig for din hjælp (: Som...

Læs hele brevet og Helens svar


22. november 2020 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Rutiner og dagpleje

Hej Helen Tak for dit tidligere svar, det gav mig ro med på vejen (: Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2020 | Udvikling | 5 mdr.

Korte lure og stort energiniveau

Hej Helen. Vi har en datter der blev født d. 26 juni - lidt over termin,...

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2020 | Sovevaner | 9 mdr.

Kunsten at falde i søvn

Kære Helen. Vi skriver til dig fordi vi nu siden N har problemer med at...

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Vågner og græder voldsomt om natten

Kære Helen, Tak for som altid en fantastisk brevkasse. Jeg rækker ud til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Quinoa

Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.

Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...

Læs mere i Babylex

Natamning

Mælkeproduktionen sker også om natten og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten.

De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten og det er først efter 6 mdr´s alderen, at man siger at barnet rent ernæringsmæssigt ikke længere har behov.
Hvis man ammer meget om natten efter 6 mdr´s alderen er der risiko for at mælken fylder så meget, at barnet ikke spiser tilstrækkeligt med skemad i løbet af dagen.

Når...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.

Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...

Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.

Tak!!


Annonce