Annonce

Annonce

Brev:

Ferie med børn


13. januar 2024

Alder:
4 år, 1 mdr.

Ferie med børn

Kære Helen

Vi er min mand, jeg, vores datter på 4 og dreng på 7 måneder på en måneds rejse i Vietnam. Der er mange nye oplevelser, vi sørger for at være de samme steder i længere tid, være på steder hvor man kan få mad på hotel eller bungalow og at der er pool og strand.

Jeg oplever at vores 4 årige er ret udfordret af turen. Derhjemme er hun ret kræsen og har faste retter hun skal have, helst uden for meget nyt. Udover alt sødt som ryger ned. Her udfordres hun meget af mad, selvom vi prøver alt med spaghetti, pommes frites mv. hun siger det ikke smager som derhjemme og vil slet ikke smage på nyt.

Det er begyndt at blive meget pres med måltiderne. Vi prøver ikke at presse, men jeg kan også mærke at hun har brug for mad for at få noget energi og hvis det stod til hende levede hun af is.

Er der en måde hvor vi kan undgå at presse hende men forsøge stadigvæk at få mad i hende? Tror hele måltidssituationen er begyndt at blive forbundet med noget meget negativt, og hun taler nogle gange om at hun bare vil hjem. Hun virker generelt også mere træt og er meget pirlig, vi har mange konfrontationer og jeg oplever virkelig at det er svært for hende af og til selvom der ikke er mange planer ud over at slappe af ved pool.

Ofte vil hun helst bare sidde på telefonen for at få et break, hvilket ...


Annonce

... vi lader hende gøre tit, men fokus for hende bliver så næsten også hele tiden at ville spille spil eller se noget på tlf fremfor alt muligt andet samvær.

Derhjemme er hun god til at lave ting og være i gang, og går i udflytterbørnehave hvor hun er vant til at være ude og lege.

Derudover ammer jeg vores dreng rigtig meget da han er dårlig til at drikke væske. Han er god til at spise og spiser meget af maden hernede så amningerne er tryghed og væske som jeg ser det.

Han vågner fast mindst hveranden time for at amme om natten. Jeg gør det bare for ikke at vække den ældste og for at sikre mig at han får mad og væske, men kan også mærke at det er hårdt og at han også har sværere ved at finde ro og også få sovet gode lure om dagen. Dette selvom vi både har klapvogn og slyngevugge med til søvn.

Jeg bekymrer mig om hvorvidt vi kan finde tilbage i ordentlige rammer når vi kommer hjem. Vi har stadigvæk mere end to uger tilbage af turen og jeg vil så gerne at det bliver så godt fungerende som muligt.

Jeg er selvfølgelig klar over at ferie ikke altid er lytter idyl, men er alligevel blevet overrasket over hvor udfordrende det har været for os alle at være afsted.

Håber du måske kan komme med lidt input til hvordan vi bedst muligt får turen til at fungere for alle parter.

De bedste hilsner

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. juni 2024 | Sygdom | 4 år, 2 mdr.

4-årig med kæmpe nedsmeltninger og anderledes adfærd

Kære Helen, Jeg har med stor glæde læst dine bøger og mange brevkassesvar...

Læs hele brevet og Helens svar


23. april 2024 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.

Leg med voldsomme ord

Hej igen Helen, Jeg sender dig et til brev med det samme med et helt andet...

Læs hele brevet og Helens svar


28. marts 2024 | Opdragelse | 3 år, 7 mdr.

Selvværd og selvtillid

Kære Helen Jeg skriver til dig fordi jeg har en pige på 3 1/2 år, som jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


12. februar 2024 | Renlighed | 4 år

Periodevise problemer med renlighed

Kære Helen Jeg har en dreng, der lige er fyldt 4 år. Han har været renlig...

Læs hele brevet og Helens svar


30. januar 2024 | Renlighed | 4 år, 6 mdr.

Renlig om natten

Hej Helen Min dreng på 4½ år tisser stadig i sin ble om natten. Han har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Pethidin ved fødsel

Pethidin er et morfinlignende stof, som især blev brugt ved fødsler førhen i tiden. I dag vil man ofte vælge at tilbyde den fødende en epiduralblokade i stede, hvis hun har voldsomme smerter. I særlige tilfælde kan man dog stadig vælge at give pethidin til fødende. Det gives som injektion, og virkningen indtræder efter ca ½ time.

Der er en del bivirkninger forbundet med at give pethidiin, blandt andet kan det nedsætte ve-aktiviteten, give den gravide kvalme og gøre hende svimmel...

Læs mere i Babylex

Bad, de første gange

Det spæde barn kan komme i bad ret hurtigt efter fødslen og ofte beder mange om at få hjælp til det første bad, imens man endnu er på barselsafsnittet.

Når I beslutter jer for at bade jeres barn, så er det rigtig godt at have nogle faste rutiner:

- Et babybadekar er en god idé, nogen vælger også at bruge en speciel babyspand. Det vigtigste er at karret er afgrænset i størrelsen, det giver barnet lidt tryghed.

- Det er en god idé at tilbyde barnet...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg har købt din bog om børn og mad, og igen må jeg virkelig rose din måde at skrive på, det er alletiders bog :-) Jeg har 3 af dine bøger og jeg er vild med dem :-)

Tak fra mor til dreng på 4 måneder.


Annonce