Annonce

Annonce

Brev:

Ferie med børn


13. januar 2024

Alder:
4 år, 1 mdr.

Ferie med børn

Kære Helen

Vi er min mand, jeg, vores datter på 4 og dreng på 7 måneder på en måneds rejse i Vietnam. Der er mange nye oplevelser, vi sørger for at være de samme steder i længere tid, være på steder hvor man kan få mad på hotel eller bungalow og at der er pool og strand.

Jeg oplever at vores 4 årige er ret udfordret af turen. Derhjemme er hun ret kræsen og har faste retter hun skal have, helst uden for meget nyt. Udover alt sødt som ryger ned. Her udfordres hun meget af mad, selvom vi prøver alt med spaghetti, pommes frites mv. hun siger det ikke smager som derhjemme og vil slet ikke smage på nyt.

Det er begyndt at blive meget pres med måltiderne. Vi prøver ikke at presse, men jeg kan også mærke at hun har brug for mad for at få noget energi og hvis det stod til hende levede hun af is.

Er der en måde hvor vi kan undgå at presse hende men forsøge stadigvæk at få mad i hende? Tror hele måltidssituationen er begyndt at blive forbundet med noget meget negativt, og hun taler nogle gange om at hun bare vil hjem. Hun virker generelt også mere træt og er meget pirlig, vi har mange konfrontationer og jeg oplever virkelig at det er svært for hende af og til selvom der ikke er mange planer ud over at slappe af ved pool.

Ofte vil hun helst bare sidde på telefonen for at få et break, hvilket ...


Annonce

... vi lader hende gøre tit, men fokus for hende bliver så næsten også hele tiden at ville spille spil eller se noget på tlf fremfor alt muligt andet samvær.

Derhjemme er hun god til at lave ting og være i gang, og går i udflytterbørnehave hvor hun er vant til at være ude og lege.

Derudover ammer jeg vores dreng rigtig meget da han er dårlig til at drikke væske. Han er god til at spise og spiser meget af maden hernede så amningerne er tryghed og væske som jeg ser det.

Han vågner fast mindst hveranden time for at amme om natten. Jeg gør det bare for ikke at vække den ældste og for at sikre mig at han får mad og væske, men kan også mærke at det er hårdt og at han også har sværere ved at finde ro og også få sovet gode lure om dagen. Dette selvom vi både har klapvogn og slyngevugge med til søvn.

Jeg bekymrer mig om hvorvidt vi kan finde tilbage i ordentlige rammer når vi kommer hjem. Vi har stadigvæk mere end to uger tilbage af turen og jeg vil så gerne at det bliver så godt fungerende som muligt.

Jeg er selvfølgelig klar over at ferie ikke altid er lytter idyl, men er alligevel blevet overrasket over hvor udfordrende det har været for os alle at være afsted.

Håber du måske kan komme med lidt input til hvordan vi bedst muligt får turen til at fungere for alle parter.

De bedste hilsner

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artiklerForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. februar 2024 | Renlighed | 4 år

Periodevise problemer med renlighed

Kære Helen Jeg har en dreng, der lige er fyldt 4 år. Han har været renlig...

Læs hele brevet og Helens svar


30. januar 2024 | Renlighed | 4 år, 6 mdr.

Renlig om natten

Hej Helen Min dreng på 4½ år tisser stadig i sin ble om natten. Han har...

Læs hele brevet og Helens svar


25. januar 2024 | Renlighed | 4 år

Kan ikke mærke hun skal tisse

Hej Helen, Min datter, der er lige er blevet 4 år, har været blefri, både...

Læs hele brevet og Helens svar


22. januar 2024 | Renlighed | 4 år, 2 mdr.

Holde sig tør om natten

Hej Helen Min dreng, Noah, er nu blevet 4 år (i november). Han har været...

Læs hele brevet og Helens svar


14. december 2023 | Opdragelse | 3 år, 9 mdr.

Udadreagerende overfor mor og far

Hej Helen, Håber meget du kan hjælpe os igennem en lidt svær periode med...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Jern - jerntilskud præmatur

Børn, der er født for tidligt, har behov for jerntilskud, da de har mindre depot af jern ved fødslen og større væksthastighed. Jern tilskuddet startes 6 uger efter fødslen:

Fødselsvægt < 1500 gram: Ca 8 mg jern dagligt i 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: ca 8 mg jern dagligt til 6 måneder

Børn, som får mere end halvdelen af deres ernæring som modermælkserstatning, skal have ½ dosis jern, dvs. ca. 4 mg hver dag eller 8 mg hver anden dag.

Det...

Læs mere i Babylex

Øjne og syn hos baby

Nyfødtes øjne er tit hævede og sammenklistrede. Det er helt normalt. Er der vedblivende pus i øjenkrogen, har barnet sandsynligvis en øjenbetændelse og bør ses af lægen.

Helt små børn kan se i en afstand af ca. 30 cm. Det er den afstand, der er mellem moderens bryst og ansigt, når hun sidder og ammer. En nyfødt baby har svært ved at se, og verden virker meget utydelig og sløret. Men så snart den lille kommer til verden, begynder synet at udvikle sig.

Dit barn har...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen & Co.

Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.

Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )

Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!

Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.


Annonce