Annonce

Annonce

Brev:

Autisme? - Del 4.


4. juni 2023

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Autisme? - Del 4.

Kære Helen.

Tak for dine uddybende svar. Det betyder utroligt meget. Jeg har det virkelig ikke godt. Jeg er så bange for, at min datter ikke udvikler sig som hun skal. Pædagogerne har ikke nævnt ordet autisme, men min frygt har fået mig til at google en helt masse.

Jeg har fulgt dit råd, og har haft sundhedsplejersken på besøg. Hun nævnte de samme ting som dig. Dog kunne jeg mærke på hende, at hun var lidt bekymret over, at min datter var svær at få kontakt med. Jeg tror, hun ser mig som ressourcestærk, og derfor er hun nok ikke klar over, at jeg ikke overdriver, når jeg fortæller, at min datter har set virkelig virkelig meget skærm. Hun kom dog på et tidspunkt, hvor min datter var træt.

Jeg har derudover stablet et møde med både pædagoger og sundhedsplejersken på benene. Jeg har brug for nogle flere uddybninger, end at pædagogerne blot i en hente-situation nævner, at hun ofte er svær at få kontakt med. De siger, at hvis de var meget bekymret, ville de have gået i dialog om det tidligere. Mon jeg kan stole på det? De siger, at hun generelt er glad for at være i vuggestuen.

Jeg har i den sidste uges tid fulgt dine råd meget nøje:
Fjernsynet har været helt slukket, jeg har snakket, sat lege i gang, sunget osv osv.
Selvom det er tidligt i processen, oplever jeg en lille bitte ændring. Jeg er fx blevet opmærksom på, at:

- min datter kan holde øjenkontakt længe (mere end 10 sekunder). hvis jeg laver noget virkelig sjovt.
- Min datter elsker at læse bøger. Flere gange om dagen henter hun en bog og sætter sig på skødet af mig. Hun er også begyndt at pege lidt i bogen. Det har hun set, at jeg gør.
- Min datter er begyndt at hente ting, hun vil have, vi skal lege med: fx sæbebobler og ballon. Hun kigger dog oftest ikke i mine øjne, imens hun lægger det i hånden på mig, men jeg kan mærke, at vi er i “kontakt”. Jeg kan fx pege på ...


Annonce

... ballonen og sige: “Må mor få den?”, og så giver hun mig den. Jeg har ikke tidligere været god til at opfordre hende til ting.
- Min datter er god til “fælles opmærksomhed” fx at kaste sten i vandet sammen, læse, lege med små figurer, kigge på en blomst sammen osv.
- Jeg har de sidste to dage enkelte gange oplevet, at hun drejer hovedet, når jeg henvender mig.
- Kan godt lide at røre ved sin fars ansigt, når han pusler med hende.
- Nu ved hun, at legetøjssutten skal i dukkens mund. Jeg behøver ikke at opfordre hende til det.
- Min datter er meget nem at trøste, når hun er ked af det. Jeg skal bare tale roligt til hende, så falder hun hurtigt til ro.

Alt dette er noget, jeg ikke tidligere har lagt mærke til, da jeg har haft travlt med karriere og husarbejde og er alene med hende det meste af tiden. Skærmen har primært passet min datter. Dog har hun fået masse af kys, kram og trøst. Men det er ikke ofte, jeg har interageret med hende på gulvet. Jeg hader at indrømme det, men det gør jeg for min datters skyld. Pilen peger i høj grad på mig, og jeg har fået mig en kæmpe forskrækkelse.

Hvad tænker du om disse små fremskridt?

Vi har også været ved ørelæge, som siger, at hun hører fint. Han kunne dog se i systemet, at han har registeret 11 mellemørebetændelser i perioden september-april, hvilket jo er ret vildt.

Jeg beder til Gud om, at mange timer foran fjernsynet (det har været tændt i gennemsnit 3 timer om dagen og indimellem under måltider og hele dagen i weekenderne) og hendes mange mellemørebetændelser er årsagen til hendes svage kontakt. Jeg beder til Gud om, at det ikke er autisme, men at jeg kan genoprette det.

Jeg er ved at blive syg af bekymring, men har samtidig også brug for, at få klar besked om situationen. Fx om det overhovedet er muligt, at fjernsyn og mellemørebetændelser kan være årsagen.

De bedste hilsner
Mette

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

5. december 2023 | Sovevaner | 20 mdr.

Skal man vække en syvsover?

Kære Helen. Det lyder jo som en drøm, der bliver til virkelighed - vores...

Læs hele brevet og Helens svar


30. november 2023 | Sovevaner | 16 mdr.

Dårlig søvn i vuggestuen

Kære Helen Lillebror har aldrig sovet særlig godt i vuggestuen. Han virker...

Læs hele brevet og Helens svar


30. november 2023 | Opdragelse | 16 mdr.

Banken hovedet i gulvet i raseri og frustration

Kære Helen Vores dejlige lille bjergged, der kravler op på alt, er vist en...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2023 | Sovevaner | 17 mdr.

Rutiner og søvn

Hej Helen, Jeg har lige et spørgsmål til vores rutiner ift. søvn. Min...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2023 | Diverse | 20 mdr.

Tænder vokser langsomt

Kære Helen Lige et lille spørgsmål herfra. H's tænder er kommet i en lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babyslynge

En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.

Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.

I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...

Læs mere i Babylex

Klip i mellemkødet (Episiotomi)

I forbindelse med en fødsel kan det være nødvendigt at klippe kvinden i mellemkødet så barnet bedre kan komme ud. Dette kaldes en episiotomi og jordemoderen klipper i det stykke der er mellem skeden og endetarmsåbningen. Man kan også briste spontant.

Uanset om man brister eller bliver klippet, så vil man blive syet sammen, for at såret gror rigtig sammen igen.

Det er altid vigtigt at skylle såret efter hvert toiletbesøg den første tid efter fødslen, for at undgå...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst så tusind tak for din fantastiske brevkasse. Jeg har fulgt den på sidelinjen i et par måneder og er meget imponerede over dine gode råd og vejledninger

Mor til Sille 7 måneder


Annonce