Annonce

Annonce

Brev:

Urolig baby - refluks? spændinger?


22. januar 2023

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Urolig baby - refluks? spændinger?

Hej Helen :-)

Jeg har skrevet til dig tidligere angående min datter på (nu) 6 uger, der har haft tendens til at være meget urolig, særligt i søvne, spænde om i kroppen, kaste sig i flitsbue og græde. Hun hoster og sprutter også under amning og laver kliklyde.

Du skrev, at du synes, at det godt kunne lyde som om, at min datter har "silent refluks", da mange af de symptomer, jeg beskrev, minder om. Jeg har virkelig tænkt meget over det siden, og her er nogle af mine overvejelser. Måske du kan hjælpe mig med at råde bod på det?

Først og fremmest har jeg læst om de mange symptomer, som silent refluks kan bringe med sig. Og jeg synes faktisk, at min datter passer på mange af dem. Det her med at hun kaster sig i flitsbue, spænder om i kroppen, græder, har en del spyt, kløjes i mælken under amning, hoster af og til, hikker ofte, har våde bøvser, kan ligge og sove og pludselig bryde ud i gråd.

Når det så er sagt, så er jeg meget i tvivl om, om det virkelig er det, eller om hun måske i virkeligheden har utroligt mange spændinger i kroppen, hvor mange af de samme symptomer gør sig gældende.

Grunden til, at jeg mistænker det, er, at min fødsel varede 42 timer og min datter stod skævt i bækkenet gennem hele fødslen. Det var en hård fødsel og jeg nåede at få feber og antibiotika også. Vi købte os til en ammevejleder, da min datter var 5 dage gammel, da det havde været så hård en fødsel, at min datter slet ikke kunne spise fra brystet og når hun prøvede, var der ingen teknik eller motivation til at sutte. Det er vi kommet efter og jeg ammer hende ...


Annonce

... nu uden problemer (bort set fra mit virkelig hurtige nedløb, som hun kløjes i, og hendes kliklyde). MEN vores ammevejleder har nemlig sagt, at hun har meget stramme kæber, og vi har også været til osteopat med hende, som har sagt det samme. Måske hun også har nogle spændinger i nakken eller i ryggen, som gør, at hun kaster sig i flitsbue og græder?

Jeg er virkelig forvirret over de symptomer hun har, og kan ikke rigtig placere dem. For på den ene side, kunne det virkelig godt lyde som silent refluks, men så alligevel læser jeg om børn, der græder og græder i timevis om dagen, og som slet ikke kan trøstes - og sådan er det ikke med min datter. Jeg læser også om børn der ikke kan sidde i autostol eller ikke vil ligge på maven osv., og sådan er det heller ikke. Min datter kan også sagtens ligge på ryggen på aktivitetstæppet og hygge sig, uden problemer.

Det som jeg egentlig oplever er sværest, er når hun pludselig spænder op, bliver rød i hovedet og græder, og jeg tydeligt bemærker, at hun har ondt. Dette gør hun også særligt om morgenen, når vi har sovet en hel nat. Her vrider hun sig og kaster sig i flitsbue og græder, og falder faktisk først til ro, når hun kommer på puslebordet og hun åbner øjnene og vågner ordentligt op, ellers brokker hun sig og er ked med lukkede øjne/i søvne. Jeg ville sådan ønske, at jeg vidste hvorfor, så jeg kunne hjælpe hende.

Det blev en lang besked med alle mulige tanker i øst og vest. Håber du måske kan samle nogle af mine tanker og hjælpe en bekymret mor.

På forhånd tusind tak! :-)

/Den bekymrede mor (igen)

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

25. maj 2023 | Sovevaner | 2 mdr.

Søvnhjul 3-4 mdr.

Kære Helen Jeg har læst din bog om børn og søvn. Den har hjulpet mig flere...

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2023 | Sygdom | 1 mdr.

Trøske hos baby

Hej Helen Min lille dreng er nu 5 uger gammel og jeg synes, det går rigtig...

Læs hele brevet og Helens svar


18. maj 2023 | Graviditet | 0 mdr.

Gravid med halsbrand

Kære Helen Tak for en rigtig god brevkasse, som jeg nu har meldt mig ind i,...

Læs hele brevet og Helens svar


6. maj 2023 | Sovevaner | 2 mdr.

Vække baby sen aften?

Kære Helen Tak for en rigtig god brevkasse, som allerede har hjulpet mig med...

Læs hele brevet og Helens svar


27. april 2023 | Graviditet | 0 mdr.

Hvem er faren?

Hej Helen Jeg er så ked af det, for jeg har gjort noget rigtig dumt! Min...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vaner og børn

Alle familier har deres egne vaner og rutiner. Det, at tingene gøres på en bestemt måde, giver tryghed for barnet. Et lille barn vil altid have det bedst, når noget er genkendeligt.

Hvis det lille barn skal passes, er det derfor en rigtig god idé, at den der passer barnet, forsøger at efterligne de rutiner og vaner, som barnet kender.

Børn elsker gentagelser og elsker derfor også lege som borte-tit og klappe-kage. De større børn føler stor glæde ved at se den samme...

Læs mere i Babylex

Tvillingefødsel

Det er altid noget ganske særligt at få et barn, men at få to på en gang er noget helt specielt.

En tvillingefødsel skal helst foregå på en specialafdeling, fordi der ved fødsel af to børn er større risiko for komplikationer. Cirka halvdelen af alle tvillingegraviditeter bliver afsluttet med planlagt kejsersnit, og når du er i 36. graviditetsuge, vil du ofte få svar på, hvorvidt du kan føde vaginalt, eller om det anbefales, at du føder ved planlagt kejsersnit.

Man...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dine altid venlige svar - de giver os noget at tænke over - og lidt ro til det bekymrede moderhjerte ...

Mor til Magnus 15 måneder


Annonce