Annonce

Annonce

Brev:

Urolig baby - refluks? spændinger?


22. januar 2023

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Urolig baby - refluks? spændinger?

Hej Helen :-)

Jeg har skrevet til dig tidligere angående min datter på (nu) 6 uger, der har haft tendens til at være meget urolig, særligt i søvne, spænde om i kroppen, kaste sig i flitsbue og græde. Hun hoster og sprutter også under amning og laver kliklyde.

Du skrev, at du synes, at det godt kunne lyde som om, at min datter har "silent refluks", da mange af de symptomer, jeg beskrev, minder om. Jeg har virkelig tænkt meget over det siden, og her er nogle af mine overvejelser. Måske du kan hjælpe mig med at råde bod på det?

Først og fremmest har jeg læst om de mange symptomer, som silent refluks kan bringe med sig. Og jeg synes faktisk, at min datter passer på mange af dem. Det her med at hun kaster sig i flitsbue, spænder om i kroppen, græder, har en del spyt, kløjes i mælken under amning, hoster af og til, hikker ofte, har våde bøvser, kan ligge og sove og pludselig bryde ud i gråd.

Når det så er sagt, så er jeg meget i tvivl om, om det virkelig er det, eller om hun måske i virkeligheden har utroligt mange spændinger i kroppen, hvor mange af de samme symptomer gør sig gældende.

Grunden til, at jeg mistænker det, er, at min fødsel varede 42 timer og min datter stod skævt i bækkenet gennem hele fødslen. Det var en hård fødsel og jeg nåede at få feber og antibiotika også. Vi købte os til en ammevejleder, da min datter var 5 dage gammel, da det havde været så hård en fødsel, at min datter slet ikke kunne spise fra brystet og når hun prøvede, var der ingen teknik eller motivation til at sutte. Det er vi kommet efter og jeg ammer hende ...


Annonce

... nu uden problemer (bort set fra mit virkelig hurtige nedløb, som hun kløjes i, og hendes kliklyde). MEN vores ammevejleder har nemlig sagt, at hun har meget stramme kæber, og vi har også været til osteopat med hende, som har sagt det samme. Måske hun også har nogle spændinger i nakken eller i ryggen, som gør, at hun kaster sig i flitsbue og græder?

Jeg er virkelig forvirret over de symptomer hun har, og kan ikke rigtig placere dem. For på den ene side, kunne det virkelig godt lyde som silent refluks, men så alligevel læser jeg om børn, der græder og græder i timevis om dagen, og som slet ikke kan trøstes - og sådan er det ikke med min datter. Jeg læser også om børn der ikke kan sidde i autostol eller ikke vil ligge på maven osv., og sådan er det heller ikke. Min datter kan også sagtens ligge på ryggen på aktivitetstæppet og hygge sig, uden problemer.

Det som jeg egentlig oplever er sværest, er når hun pludselig spænder op, bliver rød i hovedet og græder, og jeg tydeligt bemærker, at hun har ondt. Dette gør hun også særligt om morgenen, når vi har sovet en hel nat. Her vrider hun sig og kaster sig i flitsbue og græder, og falder faktisk først til ro, når hun kommer på puslebordet og hun åbner øjnene og vågner ordentligt op, ellers brokker hun sig og er ked med lukkede øjne/i søvne. Jeg ville sådan ønske, at jeg vidste hvorfor, så jeg kunne hjælpe hende.

Det blev en lang besked med alle mulige tanker i øst og vest. Håber du måske kan samle nogle af mine tanker og hjælpe en bekymret mor.

På forhånd tusind tak! :-)

/Den bekymrede mor (igen)

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

OLÍVY – SIG FARVEL TIL RØDE BABYNUMSER

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du nemt forebygge røde babynumser og give dit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

30. januar 2023 | Udvikling | 1 mdr.

Uro om aftenen - 8 uger

Hej Helen Vores lillebror er nu 7 uger (8 uger på tirsdag) og han trives....

Læs hele brevet og Helens svar


17. januar 2023 | Sygdom | 1 mdr.

Baby vrider og strækker sig

Hej Helen Min datter på 5 uger vrider og strækker sig både i sine vågne...

Læs hele brevet og Helens svar


14. november 2022 | Diverse | 1 mdr.

Mavekneb hos baby

Hej Helen Tusind tak for dine forrige svar på mine mange spørgsmål. Nu søger...

Læs hele brevet og Helens svar


11. november 2022 | Sovevaner | 0 mdr.

Hvordan får vi den bedste søvnstart med en nyfødt

Kære Helen Vi skal have lillebror i starten af februar og der er flere ting...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2022 | Udvikling | 1 mdr.

Mavetræning og lignende med baby

Hej Helen Ja, selvom jeg anser mig selv for at være rimelig fornuftig og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex

Lus hos børn

Rigtig mange familier oplever, at deres børn kommer hjem med lus, og det bedste du kan gøre er at kæmme dit barn. Kæmning gør du bedst således:

1. Først vasker du barnets hår almindeligt. Helt våde lus sidder stille, men hvis lusene er tørre eller kun let fugtige, så bevæger de sig rundt. Våde lus er derfor lettere at få fat i. Sæt barnet på en stol foran dig, så du sikrer dig en god arbejdsstilling. Det tager tid at kæmme hår.

2. Så kommer du en god portion balsam...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!

Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".

Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.

Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.

Venlig hilsen

Helt Utrolig Lettet


Annonce