Annonce

Annonce

Brev:

5 uger og kan ikke finde ro


28. september 2022

Kategori:
Alder:
1 mdr.

5 uger og kan ikke finde ro

Hej Helen.

Så er jeg tilbage da vi fik en lillebror sidst i aug. Han var en lille fyr på 3180g og 49 cm født vaginalt ukompliceret .

Han får flaske nan sencilac tager ca 120-150 ml 5-6 gange dagligt samt movicol men trives. Han er 5 uger og vejer nu 4600 samt er 55,5 cm og følger sin egen kurve rigtig fint . Han har dog refluks - konstateret af en børnelæge . Vi bøvser ham godt af før under og efter flasken og holder ham oprejst ca 20-30 min efterfølgende samt har hævet hovedeenden i seng, barnevogn osv .

Mit problem ligger i dags lurene som nærmest er ikke eksisterende jeg skifter hans ble, svøber ham i dynen - har prøvet at købe et rigtig svøb i dag. Giver ham mælk og han falder rigtig fint til ro/søvn hvorefter jeg ligger ham i barnevognen hvor han fint sover i forbindelse med han bliver lagt der men Så går der sådan ca 5 min så vågner ham igen pga tilbageløb/gylp (græder ikke altid men sprutter og synker det ) og så spjætter han og er lys vågen igen sådan går hele dagen og til sidst har vi bare en overtræt grædende baby.

Han sover rigtig fint om natten (han er lidt svær at få til at blive sovende tager nemt en time og ligger jeg ham er det samme problem og jeg starter forfra. Men om natten sover han gerne fra 4-5 timer imellem opvågningerne dvs 1-2 flasker om natten og falder fint i søvn igen det tager ca 30-60 min.

Jeg har stået og holdt en hånd på ham sagt såååsåå vugget ham i armene, givet sut gået en tur med ham osv INTET virker pga gylpen vækker ham og når der endelig er ro på gylpen så er der gået så lang tid at han er sulten igen 😵‍💫 jeg føler jeg har mistet fodfæstet og jeg ikke lykkes med noget overhovedet!

Lægen mener ikke han skal i medicinsk behandling men at tiden skal arbejde for os hvilket et okay men sove det ...


Annonce

... er han jo nød til i de måneder det tager. Kan jeg tykne hans mælk med johannesbrødkernemel eller andet nu hvor han er så lille eller er det for meget for hans mave ?

Vi har også en pige på knap 5 år som jeg også kan mærke min samvittighed æder mig lidt op af fordi lillebror kræver så meget om eftermiddagen og at få til at sove i weekenderne selvom jeg gør alt for hun føler sig set så tager han så meget af vores tid at jeg kan se hun har det lidt svært med det . Han sover på på min arm dog vågner han stadig op mange gange og hoster og sprutter men falder hurtigt til ro igen men det er bare ikke altid en mulighed at han ligger og sover der flere timer da jeg også skal tage mig af store søster samt vaske tøj, lave mad osv .

Ville man måske kunne give ham resten af flasken efter bøvsen i barnevognen eller sengen alt efter hvor han skal sove så han måske nåede at registrere han blev lagt og faldt i søvn der selvom det jo selvfølgelig er gylpen som vækker ham så er det måske ligemeget ? Eller er han for lille til at ligge eleveret og få resten af flasken ?

Jeg er efterhånden bare træt af de dage som virker som om intet lykkes og vi nærmest kun overlever i stedet for at have nogle hyggelige timer i løbet af dagen og jeg vil så gerne hjælpe ham til at få sovet så han kunne være frisk, glad og have lyst til mave træning osv i stedet for bare at græde.

Eftermiddagene er specielt frygtelige da han normalt slet ikke sover fra 15-21 også selvom vi gør alt og han vil så gerne men kan ikke finde ro. I skrivende stund har har ikke sover siden kl 6 og klokken er nu 10 og går jeg der ind så er han helt sikkert vågen igen selvom han snork sov da jeg lagde ham for 10 min siden!

Jeg håber du har nogle ideer jeg kan prøve af selvom jeg syntes jeg har prøvet alt 🙏🏻

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. november 2022 | Diverse | 1 mdr.

Mavekneb hos baby

Hej Helen Tusind tak for dine forrige svar på mine mange spørgsmål. Nu søger...

Læs hele brevet og Helens svar


11. november 2022 | Sovevaner | 0 mdr.

Hvordan får vi den bedste søvnstart med en nyfødt

Kære Helen Vi skal have lillebror i starten af februar og der er flere ting...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2022 | Udvikling | 1 mdr.

Mavetræning og lignende med baby

Hej Helen Ja, selvom jeg anser mig selv for at være rimelig fornuftig og...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2022 | Kost og ernæring | 1 mdr.

Baby er sulten hele tiden og bliver aldrig mæt

Kære Helen. Jeg håber, du kan hjælpe mig lidt på vej i forhold til min baby...

Læs hele brevet og Helens svar


30. oktober 2022 | Sovevaner | 2 mdr.

Søvn/rutine/amning 10 uger

Kære Helen, Vores dreng begynder at være mindre “nyfødt” i sine rutiner...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Efterveer

Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen, - disse sammentrækninger kalder man efterveer. Jo flere børn man har født, jo mere vil livmoderen skulle trække sig sammen, og jo værre er efterveerne ofte.

Efterveer mærkes ofte under amning. Når barnet dier ved brystet, produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen og i dagene efter fødslen vil livmoderen gradvist blive mindre - lige efter fødslen går livmoderen ofte til...

Læs mere i Babylex

Sidde

De fleste børn kan i 6 mdr´s alderen sidde med let støtte f.eks. i en høj stol eller i barnevognen.

7 mdr gamle kan de fleste børn sidde kortvarrigt, dvs et par minutter, for så at falde til siden, for- eller bagover.

8 mdr gamle kan det fleste børn sidde i lidt længere tid og begynder også at tage hænderne ud og støde fra ved siden. Balancen bliver bedre og bedre.

Når barnet begynder at kunne sidde selv og holde et stykke legetøj i hånden er det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Mange tak for dit svar. Vi brugte alle dine råd i går, og Oscar endte med at sove fra 23, hvor han selv vågnede for mad og helt indtil 04.45, så jeg er lykkelig! Nu må vi bare blive ved, og så skal det forhåbentlig nok gå ...

Tak fra Maja
Mor til Oscar på 7 måneder


Annonce